Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uygun bisiklet nasıl seçilir?

@Edip Dinçer tekrar teşekkürler Edip bey paylaşmış olduğunuz bilgiler beni bu konuda aydınlattı kafamda oturdu. Şimdi satın alma durumuna bi bakayım fiyatı yalnış okumuşum 2000 lira civarinda imiş Ama allahtan birşey gelmez ise bisikletim budur çok sağolun

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Scudo
Valla yazinizi okuduktan sonra cocukken bende down hill kullandigimi simdi animsadim. Bizim gibi bu ise yeni baslamis arkadaslar icin cok yararli bir yazi. Emeginize saglik . Saygilar. :)

Merhaba ilk defa yol bisikleti alacağım amacım iki teker üzerinde 2-3 haftalık uzun yolculuklara çıkmak ancak bütçem en fazla 1300 tl. Kronik sırt ağrım var o yüzden düşük tutacaklı gidonları kullanmam sıkıntı verir diye düşünüyorum. Decathlon'da şöyle (link) bir şey beğendim. Boy 1.84 kilo 71 her türlü öneri çok makbule geçer.

merhabalar;
bugün Sedona 300s 44 cm şehir şehir bisikletimi aldım fakat montajtan sonra denediğimde kadro kasıklarıma değiyor. sanırım daha küçük kadro bu tarz bisikletlerde yok. MTB mi almak zorundayim? boy 168 bacak boyu 73??

Arkadaşlar dağla şehir arasında kaldım Konya gibi bir yerde arazi de var bisiklet yolu da ama bisiklet yolu çoğunlukta

merhabalar, bisikletlerde sezon sonu indirimleri başladı bende yıllardır hayalim olan Merida BigNine 40 modelini almayı düşünüyorum yaklaşık 1400 civarına geliyor. Acaba bu bisikleti kullanan var mı, önerir misiniz? Bisikletin sadece promax dsk hydraulic 160 frenleriyle ilgili olumsuz yorumlar var siz ne dersiniz

Ben uygun bisikleti deneme yanılma tecrübesiyle seçtim. :D

Bir hevesle mtb al, şansını zorla, biraz daha zorla, olur olur, çok terliyorum bu böyle olmuyor, kalkmıyor bu alet, adamlara bak akıyorlar, sat mtbyi ekle parayı al yol bisikletini. :(

Evden işe (2,5km) mtb ile 6-7 dakikada iniyor ve terliyordum. Şimdi yol bisikletiyle 4-5 dakika civarında iniyorum ve terlemiyorum. İş dışında gezinirken mtbye göre daha az enerjiyle daha çok yer geziyorum.

Dün okul kursuna downhill ile gelen çocuk vardı.Milletimiz cidden cahil.

@rkaymaz

Merhaba hocam, benim içinde uygun olan kadro boyu 43 santimetre fakat bisikletimin kadrosu 48 santimetre :)

Ilk baslarda bisikletime binemiyordum bile, çok büyük geliyordu.

Ama sonra öyle bir alisiyorsunuzki :)

Hatta 4 saati bulan sürüsler yapiyorum çok ufak agrilar disinda bisey olmuyor pek, ama alisirsiniz 1 haftaya.

Merhaba arkadaşlar forumda ve bisiklet sporunda yeniyim amacım hem kilo vermek hemde çocukluğumuzun aşkı olan bunun için mahalle savaşları çıkardığımız dünyanın en verimli ulaşım aracı olan bisiklette sosyalleşmek biraz uzun bir yazı olabilir bu yüzden hatalarım affola :) dün itibari ile heves edip kron xc 150 aldım nereden geldiyse aklıma halbuki motor alacaktım hem arazide spor amaçlı hem ulaşım sağlamak için 2. el mondial xtreme. Sonra bana trafikte aralardan geçmekten başka spor amaçlı ne yararı olacak diye düşünürken (tabi bu arada youtube'dan çeşitli motor ve bisiklet vlog larını takip ediyorum) internet sitesin de bir resim ile karşılaştım bisiklet için bu paranızı korur yağlarınızı yakar derken araba için bu paranızı yakar yağlarınızı korur diyordu bu resim beynimde şimşek etkisi yarattı motordan vaz geçip bisiklet almaya karar verdim. araştırmalarım sonucu kron xc 100 md düşündüm ancak çocukluğumdan beri tanıdığım bir bisiklet satıcısı ve ustası sayesinde xc 150 v-fren almamı xc 100 için dolar arttığı için ve kron dolardan etkilenmemek için komponent olarak daha düşük seviye kullandığını xc 150 xc 100 e göre 1 seviye daha iyi olduğunu söylemesiyle 750 tl ye xc 150 27.5 inç v fren almış bulundum. Buraya kadar iyimi yaptım kötümü yaptım yorumlarınız benim için önemli bu paraya xc 150 v fren mi xc 100 mekanik diskmi hala kafam karışık ama xc 150 den gayet memun kaldım (selesi hariç).
bu gün kendimi denemek istedim 27 yaş 175 boy ve 105 kilo olan ben bu gün 21 km yol yaptım ilk gün için bence fena değil gibi eliyor yorulmadım yolun çoğu düzlük sahil şeridi biraz rampa çıkayım dedim tahmini 30 35 derecelik asfalt bir yokuşu 50 metre çıkmıştım ki dizimin üstü ağrımaya başladı (nefes nefese kalmadım çiğerler sağlam çıktı :D ) sizce bu benim kilomda biri için normal midir? bisikleti düz yolda sürerken bacak kaslarım hafiften ağrı hissettim ancak nefes nefese kalmadım. Ancak halı sahada iş biraz değişiyor halı saha maçlarında durum tam tersi 2 dk koşsam nefes nefese kalıyorum çiğerim yanıyor nefesim yetmiyor gibi hissediyorum ama kaslarım ağrımıyor. Birde son bir şey. Bisiklet kullanırken enerji içeceklerini tavsiye eder misiniz? daha uzun mesafeler gitmek veya yokuşu daha iyi çıkmak için işe yarar mı? ve kilo vermemi engeller mi? ayrıca sizlerin tavsiyesini dinlemek benim için ayrı bir motivasyon kaynağı olacak. herkese şimdiden teşekkürler iyi forum ve pedallamalar :D

Sevgili moderatör, ben bu konu altında yorum yazabilirdim ancak benim düşüncem tam olarak bisiklet seçimi değildi. İlk gün olarak 21 km yol gittiğimi ve yeni biri için nasıl bir performans olduğunu ayrıca yokuşlarda sorun yaşadığımı bunun nedenini ve xc 100 yerine xc 150 nin doğru seçim olup olmadığını sormuştum.

Selamlar,

Bugün Zeytinburnu'ndaki Marmara Forum mağazasındaki Decathlon'dan XL boy RockRider 560 aldım (27.5inç). XL seçmeme beni teşvik eden orada standa bakan genç mağaza çalışanı idi. İdeal yüksekliğin selenin üzerinde oturup ayağa kalktığınızda parmak uçlarınızın yere değmesiyle anlaşılacağını söyledi.

Boyum 178cm ve buna rağmen bisikletle yaptığım sürüşün ardından bana büyük geldiğini düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

seleye oturmadan kadroyu bacak arana alip dene birde. Ayaklarin tam degiyormu yere.

xl mi bana çok saçma geldi. Kol uzunlugu noluyor yada diger acilar. benim boyum 180 canyon da m kadro çıkıyor. Xl tahminimce 190 üstü kişilere... eskiden marketciydi sanırım satıcı

• Beğen
Tepkiler: alperenakal
@enrique

Evet denedim ayaklarim yere tam basiyor ama kadro tam bacak arama degiyor bu durumda. 1cm ya var ya yok.

Benim derdim koltuk ustunde kalirken ayaklarimi yere tam basabilmek. Inme binmede gercekten gucluk yasiyorum. Mutlaka bisikleti egmem gerekiyor. Atiyorum koseye cekip telefondan bisey bakacak oluyorum, koltuk ustunde duramiyorum vs..

Gidip degistirme opsiyonum hala var degil mi? Decathlon'un sitesinde 15 gun icinde degisim yapilabildigi belirtilmis.

Faturasi fisi hepsi duruyor. Bunu alin ben Large boy istiyorum desem?

xl kadro size büyük. sele borusunda oturarak değil de ayakta durup üst boruyu bacak aranıza alıp öyle bakmalısınız.Şehir içinde sakin sürecekseniz 5-6 cm olması yeterli.Normalde size m beden olması lazım bacaklarınız çok uzun değilse.Değiştirme imkanınız varsa kesinlikle değiştirin.

@cagancelik

Kadro üzerinde bisiklet bacaklarınızın arasındayken 4-5 parmak bir boşluk kalır normalde. Boyunuz için XL'nin büyük olduğunu düşünüyorum. Ama şunu da eklemeliyim, sele üzerinde otururken ayaklarınız tam yere değiyorsa seleniz çok alçak ileride ağrılar çekeceksiniz demektir bu. Selede oturken pedallara dizi 5 derece açı yapacak şekilde yetişemeniz gerekir. Sele aynakol göbeği arası mesafe iç bacak uzunluğu x 0,88 formülü ile çıkıyor.

Leg_Extension.gif

Bu arada ben 174 boyunda M beden kullanıyordum Btwin de. Scott'a geçtim o da M beden. Marka arası farklar çok fazla olmuyor bu konuda zaten. 4 cm için 3 beden büyük olmaz hiç bir şekilde.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Benim boyum 1.83 bana L beden uygun. Orada hesap edin. Bence size de L beden daha uygun olacaktır.

bir an once gidin buyuk geldigini soyle abi. degistirmeden cikma. zaten personel hatasi soz konusu L bedeni denemen lazimdi.

Bugun bisikleti aldigim Decathlon magazasini aradim. Bisiklet reyonunda gorevli olan kadin bisiklet ne zaman alindi, kullanilmadi degil mi gibi sorular sordu ve eger cizik, kusur yoksa degisimin yapilacagini belirtti.

Benim simdi tek sikintim o bisikleti oturdugum Avcilar'dan Zeytinburnu'na nasil goturecegim. Surup gitmek bayagi sikinti, E5 uzerinden gitmem gerekiyor ve cogu zaman yogun trafik yuzunden e5 ten cikip ara sokaklara dalip alternatif guzergahlardan gitmek zorunda kaliyorum. Biliyorum cunku gelirken bu yolu teptim bu bisikletle. Ayrica daha cok surmek de istemiyorum degisimi yapmamalarindan korktugum icin.

Acaba forumda bana yardimxci olabilecek bisiklet tasima aparati olan bir arac sahibi var midir? Elimden geldigince yol masrafini karsilarim.

@cagancelik
Sele üzerindeyken ayaklarınız yere tam basıyorsa o bisiklet size küçüktür veyahut sele çok alçak ayarlanmıştır. O şekilde kullandığınızda diz ağrıları yaşacaksınız, haberiniz olsun. Bisikleti durdurduğunuzda üst borunun üzerine inin, selede oturmak zorunda değilsiniz.

Geri