@ayhan1
Hocam iyi güzel demişsin de, iş öyle değil maalesef. Ben uyku teknisyeniyim yani Hastanenin uykuyla ilgili bozukluklar ve hastalıklarla ilgili bölümünde çalışıyorum. Okuduğunuz kitap uykuya hangi açıdan yaklaşmış okumadığım için bilmiyorum, ama bize öğretilenlere göre insanlar uyku saatleri ve düzenleri genetik olarak kodlanmış olarak doğarlar, yani bizim ne kadar uyursak uykumuzu alacağımız ve günün hangi bölümünün bizim için en verimli dönem olduğu belirli şekilde doğuyoruz. Nüfusun büyük çoğunluğu 7-8 saat aralığında uykusunu tam bir şekilde alır; bazı insanlar 5-6 saat bazı insanlarda 9-10 saat aralığında olabilir; 9- 10 saat aralığındaki bir kişi eğer uykusunu tam almak istiyorsa uykuda bu süreyi tamamlamalıdır. Ben de 5-6 saat aralığında olmayı çok isterdim ama ben 8 saatte verimli bir uyku uyuyabiliyorum. Bir de insanlar tavuk uykusu, baykuş uykusu uyuyanlar olarak ayrılırlar. Tavuk uykusu akşam erken uyuyanlar için baykuş uykusu gece daha geç saatlerde uyuyanlar için kullanılır. Yani öyle herkes 6 saat uykuyla uykusunu alamaz, böyle konularda bilgi verirken dikkatli olmak lazım uyku hayatımızın 1/3 nü geçirdiğimiz bir dönem, sağlıksız uyku sağlıksız uyanıklık demek.