Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Uzun bir arayış ve yeni bisikletim. 'Rüzgar' (Sedona 750)

muratturan2121

Aktif Üye
Tepki
268
İsim
Murat Turan
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar Diyarbakır'dan herkese selamlar.Yaklaşık 1-1.5 aylık araştırmalar ve babamın bisikletsizlikten ötürü çıkardığı problemlerlen beraber yeni bisikletimi almış bulunmaktayım.Uzun bir tur henüz yapamadım.Aldığım gün 15-20 km'lik kısa bir turum oldu.Bisiklet hakkında şunları yazabilirim.Öncelikle bisiklet 2014 yılında üretilmiş ancak ben uzun araştırmalar sonucu bisikleti sıfır kutusunda bulabildim.
-Akıcı
-Hafif(12.4kg
-Kolay vites geçişleri
-Rahat sele
-Rock Shox havalı maşanın performansının iyi olması
Bu yazdıklarımla beraber bisikletin performansından oldukça memnun kaldım.Tabi ön diskteki hafif tıslamayı saymazsak.Bisiklete toplam 2000 lira para ödedim.Sıfır ve kutusunda satın aldım.
Bisikleti Antalya'da bulunan BİKEHOUSE'tan satın alıp, yine kurulumunu Diyarbakır'da Hakan Bisiklette yaptırdım.
Üretici firma olan Aslı Bisikleti de arayıp bilgi aldım hem bisiklet garantisi hemde Sedona bisiklet bayileri ile ilgili.
Şunları da eklemek istiyorum.Yeni model bisikletlerin çok fahiş fiyatlara düşük donanımlı bisiklet vermeleri ülkemiz bisikletseverler için oldukça kötü ve ayıp bir durum! Teşekkürler!

image.jpeg image.jpeg image.jpeg

image.jpeg

Scudo
@muratturan2121 öncelikle hayırlı olsun hemşerim . Bende büyük bir arastirma içerisindeyim. . Yeniyim bisiklette bakalım ben ne alacam ? Önce merida crossway 100 ve ya 300 düşünüyordum kesin alacaktım sadece asfalt süreceğimi belirtince bana amortisorsuz bi bisiklet almamı önerdiler kafam allak bullak oldu yine . :( . Neyse bol pedallar diliyorum Güle güle kullanın :)

• Beğen
Tepkiler: muratturan2121
@FReeDoMSpY

speeder modellerine bakmanızı tavsiye ederim.

Sedona tasarım konusunda kendi sınıfı içinde hep bir adım önde. Hayırlı uğurlu olsun diyelim.
Yalnız o seleyi bir ayarlayın fazla öne yatık duruyor kollarınız ağrır sonra:)

@uguryilmaz144 , @H.T aynen dostlar seleyi düzelttim. ;) Bu kurulumdan sonra ki ilk fotoğraftı.Ayrıca gidon borusu olsun,sele borusu falan oldukça kaliteli görünüyor.

@DOKTORBEY
Rock Shox xc32 ağır 100 mm :) ben daha kilo ayarlı havayı basmadım.

hayirli ugurlu olsun. son dediginize cok katiliyorum. yurtdisinda 1000 euro bandinda ne bisikletler aliniyor, ayni parayi tl ye cevirince tr de anca clarisli bisikletler aliniyor. en fazla tiagra (oda salcano.) yurtdisinda full carbon sora bisiklet alabiliyosunuz 1000 euro bandinda. (dediklerim yol bisikletleri icin, fakat muhakkakki mtb de de ayni durum sozkonusudur.)

En son baktigimda 1000 euroya full ultegra 6800, alu kadro karbon masa yol bisikleti aliniyodu. bunuda soyleyelim.

• Beğen
Tepkiler: muratturan2121
@Alizee
Evet.Ben 2.000'i bu donanımlı fakat 2014 üretimli bisiklet için ödüyorum.Bisiklet vergilerinin düşürülmesi gerekiyor.Bu daha fazla insanın bisiklet kullanmasını sağlayabilir.

:)

• Beğen
Tepkiler: Alizee
@oguzturkol
Teşekkür ederim.Beni özgür hissettirmesi yeterli. :)

Dostlar tekrar merhaba.
Bisikletim ile dün yaklaşık 35-40 km'lik bir tura çıktım.İlk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.Öncelikle bisiklet beni hiç yormadı, üstelik tekerleklerin Schwalbe'nin dişli lastikleri olmasına rağmen.Burada kadro hafifliğine de dikkat çekmek istiyorum.Bisiklet ilk ağırlığı ile 12.5 kg gelmekte.Evet hafif bisiklet ve doğru vites kullanımı oldukça önemli.
Bunların dışında bisiklet ile şuan biribirimize oldukça soğuğuz.Yeni yeni tanışıyoruz.Beni özgür hissettirmeli ve güven vermeli.Bunun dışında iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum.

image.jpeg

Güle güle kullanın.en iyisini yapmısşınız.bende 2015 salcano deore aldım.full deore,mt-35 jant ve xc 30 maşa 6 taksitle 1800 liraya aldım.bisiklletten çok anlamam ama rahat sağlam ve yakışıklı bisiklet olduğunu ve parasını hak ettiğini düşünüyorum.2016 modelide aynı ama 1000 lira daha pahalı

@ahlaksahibi Güle güle kullanın. :) Açıkçası yüksek vergiler hem bisikletseverlerin hemde bisikletçilerin canını sıkmaya başladı. :) 2.000 liraya Acera set bisiklet satmak nedir ya?

• Beğen
Tepkiler: Biltekin
Geri