Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uzun Bisiklet Turlarında Gözden Kaçanlar: Tuvalet Alışkanlığı

Anonim

Silinmiş hesap
Kayıt
27 Nisan 2005
Mesaj
0
Tepki
0
Hazırsınız; çadırınız, bisikletiniz, uyku tulumu,mat, yiyecek, içecek... Her şeyinizin planı hazır, günde şu kadar kilometre sürüp şurada kamp kuracaksınız.

Turunuz başladı, bol bol yiyecek tüketip litrelerce su içtiniz.

İkinci gün, kilometrelerce sürüp bolca yediniz, içtiniz. Durum iyi.

Üçüncü gün oldu, yiyip içiyorsunuz da, bir eksiklik var: Hâlâ tuvalete gitmediniz!

Dördüncü gün genelde iplerin koptuğu, olayın vahametini anladığınız gün oluyor. Kaç gündür yapmadığınız büyük tuvaletiniz (bu lâfı sevmem), size acı verici bir tecrübe yaşatacak! Hatta kaçınılmaz son, kan ter içinde az biraz rahatladıktan sonra, tuvalet kâğıdındaki kan lekesini gördüğünüzde -ki bunun sebebi anüste oluşan çatlaklar- korkuya kapılıp "Doktora gitmeliyim!" diyorsunuz. Kaç gündür gidermediğiniz tuvalet ihtiyacınız, sindirim sisteminizde atılmadan bu günü bekledi.

http://1.bp.blogspot.com/-1uEoiSVQu7w/U_msjg0HbtI/AAAAAAAABAY/aX5t63NDdPE/s1600/Digestive_system_diagram_edit_tr.svg.png

Bu, ben ve tura çıktığım birçok arkadaşım için yaşanmış bir senaryo. Anlatılan konu iğrenç olabilir (hadi ama, hepimiz tuvalete gideriz!), ancak bu senaryoyu yaşamak istemiyorsanız, turdan evvel bunun için birtakım hazırlıklar yapmanız gerekiyor.

Öncelikle, ilk amacınız, turun özellikle ilk günlerinde tuvalet ihtiyacınızı düzenli olarak gidermek olmalı. Gün boyu kaybedilen su ve dışkının, gün boyu pedal çevirmeniz sebebiyle çıkış yoluna ilerleyememesinden dolayı gideremediğiniz tuvalet ihtiyacınız başınıza büyük dertler açmadan şu yolları izleyebilirsiniz:

- Sindirim sistemini çalıştıran ilaçlardan edinin. Bu ilaçlara örnek olarak, Dulcolax verilebilir. Tabii ki kullanma talimatını okuyup kullanmanız gerekiyor.

(link)

http://3.bp.blogspot.com/-47sn5GVVXgw/U_msr1BKSyI/AAAAAAAABAo/eEwI8C0RN7U/s1600/dulcolax.JPG

- Sindirim sistemini çalıştıran yiyecekler tüketin (Kayısı mesela! Ya da içi acı biber turşusuyla dolu bol yağlı bir tavuk döner!)

- Tuvalette terleyip acı çekmeyi sevmiyorsanız, tuvalet ihtiyacınızı günlük gidermeniz gerektiğini unutmayın.

Bu noktaları göz önünde tuttuğunuzda, sağlıklı bir şekilde turunuzu sürdürebilirsiniz.

Keyifli turlar!

***

Yazının kaynağı:
Kod:
http://www.turcubaba.com/2014/08/uzun-bisiklet-turlarnda-gozden-kacanlar.html
 
Scudo
İlaç konusunu bilemeyecegim ve zorunlu olmadikca pek sicak gelmiyor bana... Oyle birkac gunluk tur yapma sansimda olmadi, hep gunluk turlarda kaldim...
Ancak kayisi ve kuru incir genelde pek cok kisinin bu problemini rahatlatan gidalardir. Zaten siz yazinizda "kayisi" ornegini vermissiniz :)
Basina gelmeyenin kiymetini anlamayacagi guzel bir konu olmus :in:
 
Bu konuyu birazdan tartışabiliriz. Zira Gemlik'te alışveriş merkezinde karantina altına alınıp O hal ilan edildiği aklımdan çıkmıyor. :D
 
Yusuf çok yararlı bir paylaşım.

Tecrübede bir öğretmendir.
 
Hocam kayısının kuru yahut taze olması fark ediyormu ?
Çantada tazeler hep eziliyor suyu çıkıyor. Eğer fark etmiyorsa kuru kayısı dostumuz :)
 
benim mesela sindirim sistemi yada metobalizma çok çalışıyor. bazen 2 kere bile çıkıyorum. tuvalet bei çok düşündürdüğü için kamplı tudan hep çekinip korkuyorum :)

ama wc çok problem turda nerede yapılacak hijyen vb hep problem
 
Gerçekten uzun turlarda büyük tuvalet sorun oluyor mu? Yoksa o yazıyı yazanın zaten büyük tuvalet sorunu var mı?
 
@Hamit E.

Doğaya yapabilirsin. Doğa çok ilginç. Bir canlının dışkısını başka bir canlı besin olarak algılıyor ve yiyor. Köpeğim olduğu için biliyorum. Köpekler leş yemeye meraklıdırlar ve dışkı yiyebilirler. Mesela at dışkılarını köpekler rahatça yerler. Köpeğimin kakasını başka bir köpek yiyebilir. Bıraksam benim köpek de kedi kakasını (içindeki yüksek proteinden dolayı) yer. :)

Hiçbir canlı yemese dahi çürüyüp yok olur.
 
@Ali Uzel

Ha-ha! Şükür ki herhangi bir sindirim problemim yok ancak özellikle turların ilk günlerinde arkadaşlarımın başına gelen bir durum bu. Ben de zamanında çok yaşadım tabii. Artık hazırlıklı çıkıyorum turlarıma.
 
@Hamit E.

Sen yine 2 çıkıyorsun benim 3 çıktığım bile olabiliyor .aşırı hızlı calısıyor bagırsaklarım o yüzden psikolojik olarak dışarda hep tedirginlik yaşıyorum.Ama uzun süreli turlarda sıkıntı olmuyor .İllaki bir benzinci veya bir cafe vs bir yer bulunuyor .
 
Bu konu ayıp diye yada itici diye es geçiliyor ancak harbiden önemli.
catır cutur heryere yapabilen var, yapamayan var. Çok hijyenik bi adam değilim elim çamurluyken pisken yemek vs yerim ancak tuvalet olayında önemsiyorum. Opet bu konuda iyi ancak heryerde yoklar. şehirler arası yollarda markasız trişkadan benzinliklerin wcleri leşşş.

Lazımlıklı selemi icat etsek :)

SmartTab10 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
@Hamit E.
Yahu konunun basligi cok gerekli bir baslik. Ama karsima beklemedigim seyler cikti. Lazimlikli sele fikri [emoji1] seri uretime gecilmeli [emoji1]
 
Doğa en hijyenik yerdir. Benzinlik aramak yerine bir dere kenarı farklı bir deneyim yaşatacaktır üstelik :)
 
ben bi evden diğer evime gittiğimde bile sıkıntı yaşıyorum uzun turda düşünemiyorum.
 
@Hamit E.

Lazimlikli sele iyi fikirmis. Atlar gibi boyle. Surerken pat pat birakiriz.
"Hizli giden bisikletcinin oku seyrek duser" :D :D

O degil de, konu onemli.
 
@Gökhan Toros
fermuarlı tayt da lazım ona :D
(iyice çirkinleştik, hadi bakalım)
 
askerliğimin ilk günü 1 hafta büyük tuvaletimi yapamamıştım. pskolojik stresten olsa gerek. 2 hafta gidemeyen arkadaşlarımda vardı. ama hiç böyle kan man olayları olmadı. :confused:
 
Dikkat edilmeyen bir konu tabii ki. Dört gün yapmayıp da sonra İstanbul'un siluetini bozacak kadar yapmak filan.

Herkeste olmayabilir, 7 kişiyle pedalladığım son turumda 3 kişide 4. günün sonunda bu sorun yaşandı. Sadece aklınızda bulunmalı.
 
şaka bir yana benim kızım buna benzer bir rahatsızlık geçirdi, kabız olunca acıyor diye tutmuş küçüğüm, 7 gün tuvaletini istese de yapamadı; kalın bağırsak genişlemeye başlamış, önce 5 gün lavman ile ve doktor yardımıyla dışkı boşaltıldı, daha sonra 6 ay ilaçla ve yakın takiple normale dödürebildik. ilk kendi kendine tuvaletini hole yaparken bir yandan gülme ve ağlama arası "baba bak acımıyor" demesi.... inanın çocuğunun (afedersiniz) evin ortasına büyük abdestini yapmasına bile sevinebiliyor insan.
eğer erken müdahale etmemiş olsaydık daha (kakasını hiç tutamama) kötü olabilecekti, Allah korudu.

dikkatli olmakta fayda var....
 
O nedenle 6 günlük turda 5 gün pansiyonlarda kaldım. Arazi ya da benzinlik bana göre değil. 1 Hafta tutarım daha iyi.
 
Geri