Scudo Sports

Uzun bisiklet turu (bikepacking) ipuçları

@HakanAydn Herhalde en iyisi rulmanlı pedalla yola çıkmak olacak 😀 Ayrıca turda kullanılacak ayakkabıdan turdan sonra hayır gelmez gibi duruyor. Hem genişleyip palet gibi olacak hem de ter kokacak 😄

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Scudo
Screenshot_2020-12-22-12-52-21-282.jpeg
Bikepacking çantanın en sevmediğim yanına(sağa sola sallanma) bir çözüm düşünmüşler. İnternette 60 TL civarı şu turuncu ip. Ben eski kamp çantamdan çıkardığım perlonu kullandım. Eskiye kıyasla sallanma olayı epey çözüldü, ayrıca içine ağır malzemeler koyduğumda aşağıya eğilme sorunu da halloldu. Bu dertten muzdarip olan varsa değerlendirebilir.

Merhaba arkadaşlar 4-5 ay kadar önce kendime yeni bir bisiklet satın aldım carraro gravel g2 pandemi dolayısıyla 100 km anca yapabildim bu bisikletim ile bikepacking yapmayı düsünüyorum.Bu doğrultuda uzun incelemeler sonucunda bir ekipman listesi olusturdum sizlede paylasmak istedim alternatifi daha uygun daha güzel bildiginiz ürünler varsa paylasırsanız sevinirim.

Çadır-Naturehike cloud up 2 (Bisiklet haricide kamp yapmayı düsünüyorum)(Daha almadım)
Mat - Naturehike ultralight mat(Satın aldım)
Uyku tulumu- Naturehike w280 Battaniye seklinde olabildigi icin tercih etmeyi düsünüyorum cok hafif ve az yer kaplıyor.(Daha almadım)
Yastık- Naturehike ultralight yastık(Satın aldım)
Çantalar pack2ride markasından alacagım.Şu an sadece toprock l olan çanta modelini aldım.
Alyan takımı- Topeak survival box(Satın aldım)
Pompa -Topeak race rocket(Satın aldım)
Shimano clickr pedal ve günlük kullanmaya uygun shimano sh modeli bir ayakkabı satın aldım.
Decathlondan tayt,rüzgarlık,kask,forma gibi giyim ekipmanlarımı aldım.
İlk yardım seti
Yemek Seti-Yofeil yemek setinden almayı düsünüyorum.
Kamp tüpü ve başlıgı daha alacagım.
Kamp çakısı (Satın aldım)
Terlik
Pijama iç çamasırı vs.
Benim yanımda götürmeyi düsündüklerim simdilik bu kadar

Uyku tulumu- Naturehike w280 Battaniye seklinde olabildigi icin tercih etmeyi düsünüyorum cok hafif ve az yer kaplıyor.(Daha almadım)
Hocam ben w400 modelini kullanıyorum. Sizin söylediğiniz modeli kullanmadım ama 400 olandan çok memnunum. Bir de kaz tüyü uyku tulumlarında altta kalan kısım vücut ağırlığıyla sıkıştığı için yalıtım sağlamayacaktır. Kaz tüyü sıkışınca yalıtım sağlamıyor maalesef. Decathlon'daki forclaz700 model şişme mat bikepacking için en ideal mat. Yalıtımı da gayet yeterli olur ilk zamanlarda. Aldığınız matın yalıtım değerlerini kontrol ederek kullanmanızı tavsiye ederim. Çadır için de Aliexpress üzerinde 3fUL diye bir marka var. Onların çadırlarına da bir bakmanızı tavsiye ederim. Ben üç kişilik olan modelini kullanıyorum kamplara hep eşimle gittiğim için ancak iki kişilik olan modeller bikepacking için çok iyiler. Ağırlıkları oldukça tatmin edici. Gayet güzel bir ekipman takımı dizmeye başlamışsınız. Tabii tüm bunlar duygusal sebeplerle belirli bir noktada tıkanıyor:) Ayakkabı için benim kullandığım ayakkabı shimano'nun sh-mt7 modeli. Havalandırması gayet iyi ve boa tokası olduğu için giyip çıkarması çok kolay oluyor. İçine paraya kıyıp bisiklet için uygun bir tabanlık da alırsanız oldukça rahat edersiniz. Zaten bu model click'r pedallarla da uyumlu. Tabii yine duygusal. Ben aldığımda dolar bu kadar uçmamıştı...
Tüm bunların yanında gidona bağlanan ve matara konulan bez çantalardan iki tane büyük boy alın bence. Onların birine kuruyemiş gibi bisiklet üstünde giderken yiyebileceğiniz şeyleri doldurup yol boyunca enerji takviyesi olarak kullanmanız mümkün ve günlük gitmeyi planladığınız yol miktarına göre buna ihtiyaç da duyacaksınız muhtemelen. 200km gidecek olsanız günlük kalori ihtiyacınız 4000 kalorinin üzerine çıkacaktır. Bu ihtiyacı yalnızca yemek molası vererek karşılayamazsınız.
Yemek setinde mümkünse çin ürünü teflon'lardan uzak durmanızı tavsiye edeceğim ama avrupa ürünleri de yanına yaklaşılır cinsten değil. Ben de hala bir set alıp deneme şerefine nail olamadım fiyatlardan dolayı. Her ay bir ürün alıp kenara koyuyoruz. Hayırlısıyla on sene sonra set tamam olacak inşallah :D Benim bildiklerim bu kadar:) ustalar yazar yakın zamanda zaten aydınlanırız cümleten:)

Yedek iç lastiği neden birkaç inç küçük alıyoruz onu tam olarak anlayamadım. Madem alıyoruz bence bisikletimize uygun olan ölçüyü almak daha mantıklı. :)

Yedek iç lastiği neden birkaç inç küçük alıyoruz onu tam olarak anlayamadım. Madem alıyoruz bence bisikletimize uygun olan ölçüyü almak daha mantıklı. :)
Olmalıdır değil de olabilir denildiği için hem yerden tasarruf olsun hem de varsa idare edebilirsiniz şeklinde söylenmek istemiş sanıyorum. Yoksa orijinal boyutu bence daha kullanışlı olacaktır. Havasını boşaltmaktan bahsetseydi daha mantıklı gelecekti. Ayrıca bikepacking de çantalarla,katlamalarla ve eşyaların koyulma sırası ve yerleriyle falan alakalı daha çok şey bekledim. Bu biraz turculuk olmuş.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Ufuk A.
@Sahincansahin güzel bir set toplamaya başlamışsınız ama bazı şeyler bikepacking için bana çok fazla geldi. Mesela pijama filan :) Bikepacking çantalarınız nedir mesela onu kaçırdım sanırım.

Ben 5 günlük tura 3 tişört ve şort, kişisel bakım malzemeleri, katlanan havlu, çadır, mat, kamp lambası, tamir seti, decathlon dan aldığım minimal bir uyku tulumu ve yiyecekler ile çıkmıştım. Spd pedalı boşverdim. Onun yerine sandalet giydim. Hem ayakkabı hem terlik işlevini görüyordu :)

Bu sene 13 günlük bir turu yine bu şekilde yapacağım. Yine aynı malzemeler ile ancak bu sefer heybe yerine pack2ride'dan aldığım bikepacking çantaları ile.

Gidonda hodo isimli aparat ile çadırı taşıyacağım, ana malzemeler sele altı tur çantasına, bakım malzemeleri ve yiyecekler de kadro çantasına.

İnsan gerçekten gerekli ve gereksiz malzemeyi turda öğreniyormuş, ben hayatta yemek seti filan taşıyamam mesela.
Plastik çatal ton balığı ekmek. Hep yanımda olur. Ne kadar minimal o kadar iyi. Tabi herkesin tarzı başka 🙂✌️

zor iş walla

Eklemeyi unutmuşum: En mühim şeylerden birisi de kaliteli bir kamp yastığı. Muhakkak olmalı yanınızda diğyeceğim naçizane şey.

Ya ben de bu sene yapsam mı, diye kafamın bir köşesinde duruyor bu iş. Önce konaklamalı mı başlasam, çadıra zorlamasam kendimi diye fikir üretiyorum kendimce. Mayısta da likya turuna katılacağım. Belki o zaman çadır için cesaret gelir.
Ne dersiniz dostlar? Yaş ta olmuş 57. Dalga konusu da olmayalım sonra. 😆

Ya ben de bu sene yapsam mı, diye kafamın bir köşesinde duruyor bu iş. Önce konaklamalı mı başlasam, çadıra zorlamasam kendimi diye fikir üretiyorum kendimce. Mayısta da likya turuna katılacağım. Belki o zaman çadır için cesaret gelir.
Yok be abi. Elin, belin,ayağın tutuyor çok şükür. 50 km üzerinde turlarında var. Kampla alakalı tecrübende varsa bu iş olmuştur.
Kamp tecrüben yoksa az bir ekipmanla 15-20 km lik kısa turlar ve alıştırma kampları atarsın. Eksiğini fazlanı görürsün. Bu doğrultuda yol alırsın. Kamp olayı kalsın dersen , konaklamalı 70-100 km rahat yol alırsın. Ben şip şak 40-45 km gezmeceyi 2 buçuk, rahat olsun dersem 3 saatte dağ bisikletiyle atıyorum.
Geçen yaz @HakanAydn ağabeyim Çorum-Amasya-Samsun-Sinop ve dönüşünü Sinop-Kastamonu-Çorum olarak yapmıştı.
Çorum-Amasya-Samsun-Sinop 385 km Boyabat üzerinden dönüş 270 km "Acaba nasıl bir şey" turu

Harika turlara imza atacağına inanıyorum. Hakan abimin turunu incele lütfen. Bu arada @HakanAydn kaçak abimi özledim.

@necmeddin harbiden hakan aydın nerelerde...

@necmeddin harbiden hakan aydın nerelerde...
Ali Hocam en son yakaladığı balıkların resmini atmıştı. Pandemi sebebiyle soğuk algınlığı falan olmasın diye, bisikleti çok kullanmıyorum demişti. İnşallah iyidir diyelim. Özletti kendisini.

Bende Eylül ayında likya yolunu yapıcam. Tecrübelerinizi bekliyoruz👍
Merhaba arkadaşlar 4-5 ay kadar önce kendime yeni bir bisiklet satın aldım carraro gravel g2 pandemi dolayısıyla 100 km anca yapabildim bu bisikletim ile bikepacking yapmayı düsünüyorum.Bu doğrultuda uzun incelemeler sonucunda bir ekipman listesi olusturdum sizlede paylasmak istedim alternatifi daha uygun daha güzel bildiginiz ürünler varsa paylasırsanız sevinirim.

Çadır-Naturehike cloud up 2 (Bisiklet haricide kamp yapmayı düsünüyorum)(Daha almadım)
Çantalar pack2ride markasından alacagım.Şu an sadece toprock l olan çanta modelini aldım.
Shimano clickr pedal ve günlük kullanmaya uygun shimano sh modeli bir ayakkabı satın aldım.
İlk yardım seti
Terlik
Pijama iç çamasırı vs.
Benim yapmak üzete olduğum tarzda bir alışveriş listesi olmuş tecrübeleriniz bekliyorum😊

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
ben de bu yaz 2-3 haftalık bir tur düşünüyorum, ekipman çantalar vs hepsi tam ancak yol bisikletiyle rahat ve konforlu olacağını pek düşünmüyorum. Sizlerin de tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi almak isterim.

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
Yaş ta olmuş 57. Dalga konusu da olmayalım sonra. 😆
Aynı yaşta, yaşamımdaki güzelliklerin ilk sıralarında bisiklet turları Ayhan dostum.. Ama gençlerden biraz daha konfora düşkün olduğumuzdan mı nedir, klasik tur heybeleri ancak yetiyor bana.. Hem, 60'lı yaşlarımda bisiklete Latin Amerika turu bile var planlarım arasında.. :hımm:
Sözün özü, durduğun kabahat... 😉

Aynı yaşta, yaşamımdaki güzelliklerin ilk sıralarında bisiklet turları Ayhan dostum.. Ama gençlerden biraz daha konfora düşkün olduğumuzdan mı nedir, klasik tur heybeleri ancak yetiyor bana.. Hem, 60'lı yaşlarımda bisiklete Latin Amerika turu bile var planlarım arasında.. :hımm:
Sözün özü, durduğun kabahat... 😉
Gazı en ummadığım yerden aldım. 😆 Sürpriz oldu. Tutmayın beni, gidiyom ben. 🤣
Bende Eylül ayında likya yolunu yapıcam. Tecrübelerinizi bekliyoruz👍
Tabii ki. Memnuniyetle. Yeni konu açar, paylaşırım. ☺️
Hem, 60'lı yaşlarımda bisiklete Latin Amerika turu bile var planlarım arasında..
Ayahuasca da içeriz di mi? 🤪

Arkadaşlar merhaba ben MTB kullanıcısıyım arazi kadar asfaltta da sürüş yapıyorum sormak istediğim şu; MTB ile asfaltta 30-80KM yol yapmak ne kadar sağlıklı olur sizce? ve ya ne gibi artıları eksileri olur?

Arkadaşlar merhaba ben MTB kullanıcısıyım arazi kadar asfaltta da sürüş yapıyorum sormak istediğim şu; MTB ile asfaltta 30-80KM yol yapmak ne kadar sağlıklı olur sizce? ve ya ne gibi artıları eksileri olur?
Hocam hic sorun olmaz emin olabilirsin.

Yalniz mtbler yapilari geregi ,agir arazi sartlarinda ilerlemek icin tasarlandiklarindan ; normalden cok daha yorucu olurlar.

Ama problem de etmeye degmez . Daha yavas gidersin ,keyfini cikarirsin yolculuğun.

Fakat onerin var mi dersen eger ; Sana ben dusuk yuvarlanma direncine sahip kaliteli bir cift asfalt lastigi takmani oneririm .

Biraz pahali olurlar ama sana ve yolculuğuna kattiklarina nazaran bu sorun olmaz.

İlk yardım seti
Terlik
Pijama iç çamasırı vs.
Bende alıcam nolur söleyin memnunmusunuz carraro gravel g2 den çok kararsız kalıyorum normal yarış mı gravel mi diye.

Geri