1976 dan beri,bisiklete binen ve 40 yılını geride bırakmış olan bir insan olarak önce bisiklete yeni başlayanlara tavsiyelerim var,
yıllarca bisiklete binmemiş bir kişi,birden aklına 200 km gitmek gelir ise orada frene bassın,200 km sonra son derece bitik halde iseniz o gün siz boşuna bisiklete binip kendinizi harap etmişşinizdir, önce ufak ufak başlayacaksınız 20-30 km düz yolda süreceksiniz.,
peki anladım,
sele üstünde tarzınızı belirledinizmi,
1-ben kısa mesafe yüksek tempo basmak istiyorum
2- ben keyifciyim
1'inci şıkkımı sececeksiniz iki kere düşüneceksiniz,ne demek kısa mesafe yüksek tempo,doğru beslenecek,sigara içki olmayacak erken yatacak,ilaca bağlı olmamak,yüksek tansiyonunuzun olmaması yani herhangi bir rahatsızlığınız olmayacak,
düz yolda çalışacaksınız 30 km ,ve eğimli güzergahta,
yıllarca bisiklet süren kişi yolları yer bitirir yani şöförün ikinci hamlesini yakalar ,pür dikkattir,bir anda sola kıran araca çarpmadan yırtışım gibi,başkası olsa arkaya geçirir önden uçarak aracın önüne düşerdi,aracın sağından alamazdım çünki park etmiş araçlar vardı ,onun için bu beykoz sahillerini oldum olası sevmem.
eğimli arazide ayağa kalkarak kilitli pedalın zevkine varmak için kilitli pedal alacaksınız,bu iş masraflıdır,kask eldiven tayt,gözlük,bisiklet forma.tabi 10 kilonun altı bi adet yol,
peki ne diye yapacaksınız bu işi,
benim hobim bu ,eyvallah o zaman
ha ,yarışlara katılacağım,peki ne kadar ödül ,ödüle bakacaksınız ,verdiğiniz emeğinize deyecek ,yoksa kendinizi havada asılı bulursunuz,
bu iş hobi olarak güzeldir,ama bırakmayacaksınız tekde kalsanız çalışmalarınız bitmeyecek.
iç lastik -pompa taşıyacaksınız ,idmanda teker patlar ise anında değiştireceksiniz.köpeklere kafayı takmayın,bi idman günü hızdan taviz verin köpekleri aynen besleyin,bunu çok yaptım hızla gelirken ,köpek sürüsü ilerde idi,yavaşladım ,ıslık çaldım resmen tanıdılar birlikte tempo yaptık tabi köpeklerin hızında, asla saldırmadılar eşlik ettiler ,
2'inci şık ise en iyisi, çoğu kişi için kısa mesafede asla sorun olmaz ,mangal köfte turları zevklidir eğlencelidir...