Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uzun tur için Schwalbe Marathon Racer (28x1.20) yeterli gelirmi?

Korhan A.

Üye
Tepki
15
Bisiklet
KTM
Arkadaşlar merhaba;

Yaklaşık 4000 km'dir sıkıntısız kullandığım Schwalbe Cx Comp. (28x1.35) arka lastiğim geçenlerde patladı. Bende bu vesile ile yeni birer çift lastik almaya karar verdim, dün 2 adet Schwalbe Marathon Racer (28x1.20) siparişi geçtim. Fakat aklımda bazı sorular var.

http://postimg.org/image/f66peg3cj/

1. Acaba bu lastik genişliği uzun turlarda sıkıntı çıkarır mı? (max. yük 85 kg. olarak belirtilmiş, ben 70 kiloyum)
2. İç lastiğim uyumluluk sorunu çıkarır mı?
3. Jant uyumluluk konusunda sıkıntı yaşatır mı? (sdn 2800, bisiklet 321 via)

Her zaman uzun tura çıkan biri değilim, genelde bisikletimi şehir içinde, günlük turlarda, olabildiğince performanslı kullanmak isterim. Dayanıksız olarak bilinen Cx Comp. lastiklerim bile geçen ay gerçekleştirdiğim Bursa-Antalya turunda kimi zaman ekstra yükte dahi en ufak bir sıkıntı yaşatmadı. Görüş, düşünce ve alternatiflerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum..

Scudo
Keşke yine aynısından alsaydın.Ama bu lastikte aynı cst nin lastiklerine benziyor desen olarak inşallah scwalbe kalitesi kendini gösterebilir.

70 kilo bisikletci, 15 kg. da bisiklet ve dider ivir zivir. 2/3 arka tekere 1/3 ön tekere... Yani arka tekere gelen yük 50 kg civarinda.....
Ben en uzun turlarda dahi 26 mm den genis lastik kullanmiyorum, tabii ki asfaltta...Sizin lastikler 34 yerine 30 olmus... Yol kalitesi bir rol oynar ama, Türkiye yollari gibi yollar buralarda da var yer yer...

1. 85 kg olarak belirtilmiş azami yük, bisikletin toplam ağırlığını değil, bir tekerleğin taşıyabileceği maksimum yükü ifade ediyor. Sorun çıkartacağını sanmıyorum, kullanım amacınıza göre en uygun lastiklerden birini almışsınız bence.
2. İç lastiğin üzerinde hangi ölçüde dış lastik ile kullanılabileceği yazar, emin olmak için ona bakmak gerek. Muhtemelen 700 x 28/42 veya 700 x 30/42 gibi bişeydir ve sorun çıkartmaz. 700, 28 inçin milimetre olarak karşılığı; yeni aldığınız 1,2" genişliğindeki lastiğin milimetre olarak genişliği 30 oluyor, alt sınır 30'dan yukarıda ise sorun çıkartabilir.
3. Aynı şekilde jantınızın ölçüsü de üzerinde yazar, sorun çıkartacağını hiç sanmıyorum.

Cevaplar için çok teşekkürler, çok fazla araştırma yapmadan almıştım ve içim rahat değildi. Şu ana kadar iç lastiğimi görmek nasip olmadı, aldığım yedek iç lastiğin ölçüsü 35-43 idi. Janta da baktığımda üzerinde yazan herhangi bir ibare göremedim :( Artık lastik geldiğinde duruma bakar, gelişmeleri yazarım.

Harika bir seçim. Aynısı bende var.Şehir bisikletimde 1300 kmdir sorunsuz,patlaksız kullanıyorum.Belki yine 1.35 tercih edilebilirdi ama yine memnun kalacağınızı düşünüyorum.
@Abdullah T.
Abdullah bey, yorum yapmak için yorum yapmışsınız gibi duruyor. Şüphe içindeki bir akadaşa, fayda sağlamayacak bir yorum olmuş

Bahsettiğiniz gibi herhangi bir sıkıntı olmadı. 35'lik iç lastiğe rahatça uyum sağladı 90 psi hava bastım, biraz kullandım, şimdilik iyi gibi.

http://imgur.com/70TyHSj
http://imgur.com/ColxB7D

Merhaba bende şehir/tur bisikletim için iç lastik bakınıyorum 28" ölçüleri bu şekilde sanırım (28 x 1,20 700x30C) dechatlonda bulamadım. Nereden temin edebileceğim konusunda yardım edebilecek olan var mı?

(link) aynı ürünü erdoğanlardan 40 lira gibi bi fiyata almıştım tr de başka satan yer yoktu erdoğanlarda da tek kalmıştı. arka lastiğim de bunu ön lastiğim de ise b'twin in 35-45 ini kullanıyorum herhangi bir sıkıntı çıkmadı

Geri