Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uzun turlar için alınacak bisiklet donanımları

Zefal raider kelepçe altına iç lastik koyarak monte ettim. Güzel oldu

Scudo
Evet konuyu bir sona ulaştırmak adına bir tane son fotoğraf daha ekliyorum. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Ekipmanlar hakkında konuya yazmayı unuttuğum bir soru olursa mesaj atabilirsiniz.

18734 dosyayı görüntüle

@Özgür K.Merhabalar.Bisikletinin çok güzel.Harcadığın paraya ve zamana değmiş.Şimdi bolca klometre ve fotoğraflar ile devam etmesi kaldı.Öncelikle tüm konuyu baştan sona okuduğumu belirteyim.Tur için imrenen bizlerin baştan sona detaylı , soru ve cevaplı , linkli bir konunun bize güzel bir rehber olacağı aşikar.Bu konuyu açarak (tamamını okuyanlar için)güzel bir rehber oluşturmuşsunuz.Bu rehberin oluşturulmasında konulara destek veren,açıklamalarda ve tecrübelerini paylaşmalarında aydınlatıcı bilgilerini nakleden arkadaşlarla birlikte hepinizin ellerine sağlık.Sağlıklı,Huzurlu,mutlu ve kazasız bol pedallamalar...

@Özgür K.

Ellerine sağlık. Benim gibi tura yeni başlayacak ve sürekli donanım araştıran biri olarak çok faydalı bir konu olmuş. Aldığınız donanımların bir çoğunu yurtdışı internet sitelerinden almanız dikkatimi çekti. Bende son 2 yıldır aliexspressi çok sık kullanan birisi olarak (100ü geçkin ürün) daha fazla ilgimi çekti aldığınız donanımlar. Size bir kaç sorum olacak. Bilindiği üzere aliexspressin bisiklet donanımı ve giyimi adına kendi markaları var. (Rockbross vs gibi). Güvenilir siteleri önerebilir misiniz tecrübelerinize dayanarak? ( Almanca olan siteye baktım ama ingilizce içerikli siteler tercihim ) Tabi ki donanımın çin malından ziyade orjinalliğine emin olabildiğimiz siteler. Aliexspresste buna guven duyma şansınız yok. Zaten dediğimiz gibi orjinal marka isimleri kullanmaktansa bir çok firma kendi markasıyla satış yapıyor. Teşekkürler. Güzel pedallamalar.

@cagdascaneroglu

Merhaba, tüm ürünleri bike-components ve bike24 den aldım, Alman siteleri ama İngilizce seçeneği mevcut.
Aliex gibi yerlerden ne aldıysam çöp çıktı, ufak tefek ürünler dışında kullanmıyorum. Bir alman sitesinden 8 dolara alınan ayna ile, aliex den 5 dolara alınan ayna arasında bile uçurum oluyor.

@Özgür K.

Kesinlikle haklısıniz... Peki, bu sitelerde alacağınız ürünü seçerken ne şekilde karar veriyorsunuz. Örneğin; aliexspresste feedback ve order yani daha önceden kaç kişi tarafından sipariş edilmiş olması alma kararını vermemizi sağlayıcı en önemli unsur. Burada baktım ama bu tarz bir sistem göremedim. Sanıyorum ki tek bir satıcı var, yani platformunda satıcıları barındıran site türünde değil bu önerdikleriniz.

Ay
@cagdascaneroglu

Aynen oyle, magaza seklinde dusun. Alacagim urunleri buradan ve daha cok da yabanci forumlardan arastirip, belirledim. Bike24 ve BC hangisinde uygunsa oradan aldim. Hatta BC de daha ucuzunu gordum secenegini kullanip indirim yaptirdigim bile oldu.

Urun yorumlari buralarda da var ama kullanan pek yok. Mesela bende bircok urun aldim, yanlis hatirlamiyorsam sadece 1 defa yorum yaptim.

Tam tur bisikleti olmuş çok güzel nazar değmesin... Brooks seleyi ben de bir hevesle aldım, kalitesine sözüm yok eyvallah da ayar işi tam deli işi, milim milim ayar çektim yok abi yok olmadı.. Hani kuru bir bagaj da yok bizde 92 kiloyum malum :) ama yine de alışamadım arkadaş, yani tur tam bir eziyet haline dönüştü. Bir de pedli tayt giyiyorum he, giymesem neler olur kim bilir.. Sonra forumda sattım. Kimi zaman yüzlerce km binmen gerekiyormuş anca şeklini alıyor deniyor ya forumda yok abi bırak almasın yav. Bildiğin betona oturuyorum. Sonra gittim normal geniş sele aldım decathlondan 30 tl'ye dünya varmış dedim. Tabi sonra bisikleti sattık.. Yani seleyi görünce tüylerim diken diken oldu yazayım dedim. Kısacası brooks sele tam bir hayal kırıklığı oldu benim için.

• Beğen
Tepkiler: murat16
@Özgür K. Bisikleti cok begendim tam tur bisikleti olmus. :) Gidona bakılırsa baya rahat edilecek cinsten uzun yolda.Gayet güzel devam. :)
İyi Forumlar Dilerim.

Bir kaç sefer ayaklığın takılı olmadığı ve olduğu fotoğraflar arasında dolaştım fakat ayaklığın marka, model ve fiyatına dair bir şeye rastlayamadım. Eğer ki dikkatimden kaçtıysa affola, emeğinize sağlık.

@Saxophone XLC Cift Acilir Park Ayagi, pedalla.com.tr den almistim, cok guzel bir urun. Yani agir ama turda lastik patladiginda heybeleri cikarmaya, bisikleti cevirmeye gerek olmuyor. Ayaklik acikken kabaca akort ayari bile yapilabiliyor. Ayni zamanda tek tarafli ayaklik kullananlarin bisikletleri yandan tir gecince patir patir devrilirken buna birsey olmuyor.

n@Özgür K.
Bilgilendirmene tesekkur ederim. Bu hobi icin uzun zamandir para biriktiren ve okuyarak, birebir diyaloglarla bilgilenip bir tur bisikleti yapmayi dusunenlerdenim. Tekrar bilgilendirmene tesekkur ederim.

Arkadaşlar bisikletin değiştirilebilecek bir tek jantları kaldı. Şu an param varken değiştirmek istiyorum.

Bana bisiklette 30 kg yük varken, suluklar ile 20 kg geçen bisikleti ve beni(75kg) sorunsuz taşıyabilecek, dağ tepe, köy yolu, patika, taşlı yol vb. yerlere girmek zorunda kaldığımda jant teli kırılması sorunu yaşatmayacak, uzun süre akort ayarı bile gerekmeyecek bir jant seti lazım.

Bir ara Surly e geçmeyi de düşündüm ama euro 3.3 lira olmuş, sadece kadro 1.700 yapıyor. Şu an gereksiz geldi, bisikletimden de memnunum, birkaç yıl sonra belki.

Var mı bir tavsiye ?
Yurt ici/dışı olabilir.

Araştırdığım kadarıyla xt-t780 göbekler, dt swiss teller, mavic a719 yada dengi çemberler tavsiye ediliyor. Ancak ne y. içinde delta-erdoğanlarda, ne y.dışı bike24-bc de uygun birşey bulamadım. Uygun derken kastettiğim fiyat değil, hepsinin bir arada olduğu, aynı zamanda 36 tel - v fren - 8 li sistem uygun bir set.

Yardımlarınızı bekliyorum.

@Özgür K.
Jantlar - (link)
Göbekler - (link)
- (link)

Jant tellerini bike24.de veya bike-components.de den DT Swiss Alphine III
alırsan sırtın yere gelmez.
Tek kritik nokta jant tellerinin uzunluğunu hesaplamasını doğru yapmalısın iyi araştırma yapmalısın.

@Kerim BEŞER

Teşekkürler, jant-teller tamam ama göbek nasıl ? Xt t780 hakkında bile bazı olumsuz yorumlar var, lx in kalitesi nasıl ?
XT-T780 de eski model, yeni bir model de bulamadım.
Ve bir de yurt dışından almayı bu tel uzunluğu-birleştirme gibi sebeplerden istemiyorum. Biraz fazla verip uygun ölçüdeki teller bulunup-jant örülmüş şekilde almayı tercih ederim. Birkaç mağazaya mail attım, bakalım ne cevap gelecek.

Evet sağlam araştırmalar sonucunda, bisikletgezgini nin desteğiyle kararım.

LX T670 göbekler. yeni XT serisinde mil alüminyum olduğundan ağır yük altında sorun çıkabiliyormuş. LX in bu serisinde ise çelik, hem de daha uygun. Aldım, 20 güne gelir.

Tel konusunda Alipine III mü, yoksa Competition mu ? Bisikletgezgininde double butted competition modelini önerdiler, ama galiba ellerinde sadece o vardı. Bir de yabancı forumlarda ultra strong diye geçen Alpine III modeli var.
Competition modelinde tel ortası 1.8 mm, diğeri yanlış hatırlamıyorsam 2.2 civarıydı. Bu durumda Alpine III daha mantıklı gibi ?

Jant konusunda hiç uğraşmadan Rigida Sputnik alacağım.

Tel uzunluğu konusunda yardımınızı bekliyorum. Onu bisikletgezgininden alıp, ölçümü de onlara bırakmak mantıklı gibi. Ama, onlarda tanesi 1.5 euro, euro 3 liradan, toplam 93 euro demişler teller için. Y.dışında ise şu an kargo dahil 80 tel 38 pound. 20 li paketlerde. Ufak bir fark olsa, buradan alırdım ama 2 katı, az değil.

Tel boyunu belirlemek için yardımcı olacak biri çıkarsa çok sevinirim, yoksa saatlerce araştırma tekrar başlayacak.

Geri