Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uzun turlar için yol bisikleti

C.Günay

Üye
Tepki
0
Uzun yollar için bisiklet almayı düşünüyorum. Arkadaşımla birlikte şehirler arası turlar düşünüyoruz dağ bayırdan çok yollarda sürmeyi düşünüyorum. bütçem 1000 tlye kadar olan önerilerinizi bekliyorum.

Scudo
fujinin declaration modeli var
(link)
yada TOURING sizin fiyat arlıgınızın üstünde ama
(link)

(link) bu bisikleti öneririm tur için kulanıcaksan

@Yamac

Dağ bisikleti uzun turlarda insanı bitirmez mi?

Sele takma yeri ve yarış ve dağ bisikleti lastiğininin ortalaması bir lastikli şehir/tur bisikleti daha iyi olur.

(link)

gibi.

@ekren gökhan

Fuji declaration mu ? Single speed bisiklet ile şehirler arası tura çıkmak ne kadar mantıklı acaba, 46T Aynakol ve 16T Ruble ile ?

@C.Günay

Bütçeyi yukarı çekebilirsiniz Fuji Touring'i bende şiddetle tavsiye ederim. eğer yok derseniz sizin fiyat aralığınız için Giant Escape 2'yi önerebilirim.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Ben geçen yıl salcano city sportla uzun tur yaptım biraz daha yorucu oldu bu yıl çelik kadroya geçiyorum butceni arttırabilirsen çelik kadrolu modellere bak yoksa sedonanın yada salcanonun şehir bisikletlerine bakmalısın

• Beğen
Tepkiler: gok
Arkadaşım (link) bu bisikletin tekeri okadar kalın değil oyüzden önedim demiri hafif az fren hacmi oyüzden bu bisiklet derim

bu bisiklet disc frenli uzun turlar için v fren tercih etmeniz daha doğru olur hem hafifliği hemde tamir kolaylığı nedeniyle mekanic disc frenler uzun yolda bakım yapılmazsa inanılmaz ses yapıyor ayrıca mümkünse düz maşalı modellere bakmanızı tavsiye ederim hem daha hafif hem de güç tasarrufu bunun yanında bozuk arazide biraz titreşim yaşayacaksınız

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
@Cihan Şar

sadece bi öneri declaration uygun fiyatlı oldugu için siz bu tarz bi model kullasanmısınız sanırım karar verdiğinize göre keşke sadece öneri yazsanydınız

Yanında mekanik yağ taşırsan ve bisiklet tamir seti bi sorun olmaz tabi bide yama lazım

@Oğuz Mert

(link)

590$ olan bu ürün sizce nasıl?

@Turan Babacan

bisiklete bişey demek isteiyorum ama bu paraları verebiliyorsak uzun turlara daha uygun bisikletler alabiliriz diye dusunuyorum çünkü bu ve bu tipteki bisikletlerin amacı uzun turlar değil biraz daha para biriktirip fuji touring almanızı öneririm
ek olarak https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=96563 incelemenizi tavsiye ederim

@Yamac umarım en yakın zamanda uzun bir tur yaparsın güzel kardeşim böylece bir turda neyin ne kadar gerekli olduğunu kendi tecrubenle öğrenirsin ben sana şu lazım bu lazım demeyeceğim

• Beğen
Tepkiler: Sahin Kiziltug
Kişi, uzun turlar diyor, dağ bayır yok diyor. Yollarda kullanacağım diyor, bilip bilmeden sallama öneriler veriliyor. Dağ bisikleti, Single Speed öneriliyor. yanında yağ taşırsın deniyor. Allah aşkına bilmediğiniz konularda öneri getiripte insanların kafalarını karıştırmayın.

@cenktamay
bir kac tane makele gnderyim size benimki sadece bi öneri yanlış olabiir tabikide daha uygun bisikletker var muhakak

(link)

(link)

(link)

Hala yazdıklarımın arkasındayım. Yukarıda verdiğiniz liklere benzer linkler bulunur ziyadesi ile. Lakin kişinin aradığı özellikler için ben hala verilen önerilierin (SS ve MTB) uygun olmadığını düşünüyorum. Alacağı bisiklet bir Şehir/Tur bisikletidir. yoksa mtb ile de SS ile de tura çıkılabilir. ama boşuna mtb yükü taşımaya, vitessiz bayır çıkmaya ne gerek var. 4-5 günlük bir turun 3. günü 70. km de karşınıza çıkacak bir 300 mt lik tırmanmada SS ile başbaşa kaldınız mı hiç ? Veya sadece asfaltta gidilecek bir turda 2KG lık maşayı taşımaya ne gerek var ?
Demeye çalıştığım şeyler bunlar.

eğer asfalttan çıkmayacaksan, yanına yük almayacak kadar çok paran da varsa tabii ki yol bisikleti en iyi tercih. kim ne derse desin. seni en az o yoracaktır, en büyük sürüş zevkini o verecektir. rahatsız edici filan diyorlar, bisikletinizin ölçüleri ve açıları size uygunsa hiç sorun olmaz. benim yol bisikletinde 8 saatten fazla kalmışlığım var tek bir ağrı bile yaşamadım. hatta toprağa gireceksen de cyclocross al.

ama bak benim dediğim gibi yaparsan yük taşımayacaksın. çadır filan da olmayacak. ona göre düşün.

• Beğen
Tepkiler: ykaracavus
Sedona 321 2013 sizce uzun turlar için nasıl bir bisiklet?

2013 sedona 321 arkadaşımda vardı. Beraber 2 günlük kapıdağı turuna gittik. Asfalt ve toprak karışımı yolları olan bir rota. yuklu bagaj ile beraber kullandı. başarı ile çıktı turdan. Sadece üzerinde gelen lastikleri oldukça dayanıksız. çok sık patlama yapıyor. onların yerine iyi bir takım tur lastiği alırsanız sizi sorunsuz heryere götürür. Bazı bakım onarımları da öğrenmeniz gerek bu arada tur için. Bence yeterli olur. Sağlam bir bisiklet.

uzun turlarda her şekilde yük taşımak zorundasınız 1 aylık bir turu malzemesiz gerçekleştirmeniz olanaksızdır bu nedenle bir binek otomobile değil kamyonete ihtiyaç duyarsınız dolayısıyla surly long haul trucker, trek 520, fuji touring gibi modellere bakmanız gerekir eger bir aylık değil de bir kaş gunluk bir tur planınız varsa yani yanınıza alacagınız yukunuz az ise bir şehir bisikleti işinizi rahatça görür ama düz maşa almanızı öneririm ağırlık avantajınız olacaktır

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
Geri