Scudo Sports

Uzun turlarda mtb mi, şehir-tur bisikleti mi?

Merhaba arkadaşlar.. Ben uzun zamandır Scott Aspect 740 Mtb kullanıyorum,uzun yol yapmadım max 80km gittim.. Biraz kendımı zorlayıp 100km üzerine çıkmak hatta yakın mesafe kamp yapmayı düşünüyoruz. Acaba bisikleti değiştirsem mi yoksa sadece tekerleri değiştirip şehir bisikleti lastiğimi alsam ? Her ikisinide öneren oldu ama max 150km gideceğim,bisikleti seviyorum ama tırtıklı ve geniş tekerler hantal kalır diye düşünüyorum..Deneyimli arkadaşların tavsiyelerını beklıyorum :)
Merhaba ben scott scale bisikletimde bu lastiğe geçtim, öncesinde schwalbe smart sam vardı düzgün yollarda performansı çok olumlu etkiledi, arazide de sınırları zorlamadıkça götürür. Tavsiye ederim

(link)IMG_20210609_124538.jpg

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Ögrtm
Scudo
Ben scott bisikletimle şehirde daha doğrusu asfalt ağırlıklı uzun yol gitme durumuna göre dişli 26x1.50 lastik taktım. Akıcılığı çok daha iyi oldu. Dişli olmasından dolayı kaldırım ya da benzeri engellerde tutuş özelliği de baki kaldı. Tavsiye ederim.

Not: düz yol lastiği bir dönem kullanmıştım ama asla tavsiye etmem. Kaldırıma çıkarken ya da mazgallardan geçerken ıslakta saçma sapan beklenmedik anlarda kayıyor.

Mevcut lastiğinizle 80km yaptığınız enerji ile yaklaşık 110km kadar yol yaparsınız bahsettiğim dişli ince lastikle. 26 ölçüsünü benim bisiklette o olduğu için verdim. Sizinki 27.5 ise size uygun en ince dişli lastiklere bakın derim. Ve de mümkünse zırhlı olmasınlar. Zırhı olmayan modeller 605-620 gr civarı gelirken zırhlı olanlar 900-950 gr oluyor. Lastik kolay patlamasın diye o kadar ağırlık bence saçma. Ama gene de siz bilirsiniz.
Bana tam tersi dişli olan senı uzun yolda yorar demişlerdi ve zırhlı düşünüyordum açıkçası... zırhın ağırlığını hesap etmemiştim,teşekkürler..
Merhaba ben scott scale bisikletimde bu lastiğe geçtim, öncesinde schwalbe smart sam vardı düzgün yollarda performansı çok olumlu etkiledi, arazide de sınırları zorlamadıkça götürür. Tavsiye ederim

(link)268441 dosyayı görüntüle
önceki yorumlarda schwalbe önermişler,peki bu aldığınız yani önerdiğiniz orijinal mtb lastiği gibi genişçe ve dişli olmuyor dimi? Biraz yabancıyım bu konulara :)

Son düzenleme:

(link)268441 dosyayı görüntüle
Bahsettiğim kullanıp da her yerde kaydığım lastik sizdekinin 26x1.75 olanı idi.
Bana tam tersi dişli olan senı uzun yolda yorar demişlerdi ve zırhlı düşünüyordum açıkçası... zırhın ağırlığını hesap etmemiştim,teşekkürler..
Eğer kalın ve çamur lastiği takarsanız akıcılık azalır ve yorar. Sık ve homojen dağılmış kuru toprak dişli lastikleri asfaltta da hatırı sayılır derecede akıcı ve iyi gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Ögrtm
Herkese teşekkür ederim. Pazar günü kendı bisikletimle 2x53km yapıp duruma bakıp ona göre değişiklikler yapmayı düşünüyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Bahsettiğim kullanıp da her yerde kaydığım lastik sizdekinin 26x1.75 olanı idi.

Eğer kalın ve çamur lastiği takarsanız akıcılık azalır ve yorar. Sık ve homojen dağılmış kuru toprak dişli lastikleri asfaltta da hatırı sayılır derecede akıcı ve iyi gidiyor.

önceki yorumlarda schwalbe önermişler,peki bu aldığınız yani önerdiğiniz orijinal mtb lastiği gibi genişçe ve dişli olmuyor dimi? Biraz yabancıyım bu konulara :)
Ben de schwalbe marathon bulamadığım için bu lastiği aldım, mtb lastiklerine göre bi tık ince dişli bi lastik değil. Tur amaçlı kullanılabilir.

Lastiğin güçlü/zayıf yönleri aşağıdaki gibi;
Hız: 8 (10 üzerinden)
Kilometre: 8 (10 üzerinden)
Kavrama: 7 (10 üzerinden)
Koruma: 8 (10 üzerinden)
Ağırlık: 7 (10 üzerinden)
Pürüzsüzlük: 8 (10 üzerinden)

• Beğen
Tepkiler: Ögrtm
Ben de schwalbe marathon bulamadığım için bu lastiği aldım, mtb lastiklerine göre bi tık ince dişli bi lastik değil. Tur amaçlı kullanılabilir.

Lastiğin güçlü/zayıf yönleri aşağıdaki gibi;
Hız: 8 (10 üzerinden)
Kilometre: 8 (10 üzerinden)
Kavrama: 7 (10 üzerinden)
Koruma: 8 (10 üzerinden)
Ağırlık: 7 (10 üzerinden)
Pürüzsüzlük: 8 (10 üzerinden)
Anladım..Zaten Marathon baya pahalı :) Şimdilik kendi bisikletimle deneyim yapıp duruma bakacağım.Çok teşekkür ederim..

• Beğen
Tepkiler: tayfun52
Alıştırınca oluyor bakın.
Sayın @Özcan güler için olağan bir durum.
Screenshot_20210703-145906_Instagram.jpg

Yolculuğu eziyete çevirecek olan bisiklet değil, yolun kalitesidir üstad. Gevşek mıcırlı yollardan uzak durun. MTB ile de her türlü uzun yol yapılır. İyi yolculuklar.
Yolculuğu eziyete çevirecek olan bence yol alamamaktır

Arada bir yapacağınız 100 kilometre için lastik değișimi șart değil bence, 55 psi'da kullanıyorum ben kalın lastikleri ve son sürüșümde 24.1 ortalama ile bitirdim 100 kilometreyi dağ bisikleti ile.

Her zaman asfaltta kullanıp uzun yol yapıyorsanız yeni ve daha ince lastikleri tavsiye ederim ama ayda bir gibi nadir olarak yapılan turlar için gerçekten gerek yok. Eski lastikler bitince yeni lastiğe geçmek çok daha mantıklı bence eğer sürekli uzun yol yapılmıyorsa. 🙂

Arada bir yapacağınız 100 kilometre için lastik değișimi șart değil bence, 55 psi'da kullanıyorum ben kalın lastikleri ve son sürüșümde 24.1 ortalama ile bitirdim 100 kilometreyi dağ bisikleti ile.

Her zaman asfaltta kullanıp uzun yol yapıyorsanız yeni ve daha ince lastikleri tavsiye ederim ama ayda bir gibi nadir olarak yapılan turlar için gerçekten gerek yok. Eski lastikler bitince yeni lastiğe geçmek çok daha mantıklı bence eğer sürekli uzun yol yapılmıyorsa. 🙂
Evet öyle 👍🏻 110km. Mtb ile tamamlayabildim, bazı kısımlarda yol aşırı rampa ve taşlık zorladı ama kazasız belasız bitirebildik 😌(Girmana Kanyonu)
CF7AD453-BC7D-4C8E-888C-36A7E61B638D.jpeg

Geri