Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uzun ve yüksek tempolu sürüşlerde doğru beslenme

Yağ yakımı için Düşük tempodan kasıt nedir. Hız olarak verecek olursak yada kadans olarak mesela

Mesela 1 saat düşük tempo 1saat hızlı nasıl olur
 
Scudo
Yiyecek ve içeceklerin içerisinde koruyucu madde olan ne varsa, güvenlik katsayısı o oranda düşüktür. Uzun süre raf ömrü olan hemen hemen bütün yiyecekler, sağlık açısından sabıkalıdır.
 
@Candan Biberci ortalama hızınız?, ortalama kalp ritminiz?, ve ortalama kadansiniz nedir acaba bu sürüşte?
 
  • Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Yavuz S. Aslında yaptığım kendi açımdan riskli bir durum.Hipertansiyona yakın bir durumum vardı ama ilaç kullanımını 2 yıl evvel bıraktım zamanla bunu çok indiremesemde hipertansiyona göre kabul edilebilir düzeye çektim.
Kalp ritmim yüksek malesef..130 civarının altına pek düşemedim..İstirahat durumunda 75-80 civarı.
Kadans 70-90 arası
Ort hızım ise genellikle 22-27 arası oluyor.
 
@Candan Biberci 130 kalp ritminiz hiç fena değil. Bu kalp ritmi ile 200 km lerde sorun çıkmaz. Yeterli antreman düzeyinde olduğunuzu varsayalım 22-25 km arası 130 kalp ortalaması ile dediğiniz km çok rahat yapılır.
Ben kendi açımdan konuşursam dinlenme günleri hariç kalbim hiç 130 ortalama görmez. Genelde 150-160 arası çalışır. Bu sebebten açlık otomatik olarak devreye giriyor. Serkan beyin dediği gibi bu düşük nabizlarda vücut yağ yaktığı için çok daha uzun süre endurance sağlayan bir yapı ortaya çıkıyor. Ve gerçekten herkes yağ yakamaz. Alıştırmak zordur.
 
@Candan Biberci Harbiden sağlam bünye var sende abi(maşallah).Geçen gün Uludağ'a çıktım , haliyle dönüşte var yaklaşık 110 km. 3te 1'i tırmanış olduğu için sırt çantama 3 muz , 1 snickers(2'li) , 1 cevizli sucuk , 1 avuç yer fıstığı koydum ,ayıptır sölemesi tepede sucuk ekmek+kola . Ama cevizli sucuk ve muzlardan 1'ini eve gelince yemiştim.Acaba ben mi fazla tüketiyorum diye düşündüm şimdi?:)
 
@anıl şentürkk çok iyi spora çok yatkın bir kalp yapabilir. Ama şuana kadar bunu gördüğüm sadece 2 3 arkadaşım var. Yok değil ama az :) kiloları 55 60 civarı 1,75 civarında da boyları var. Efsane yokuş çıkıyorlar anlatamam görmen lazım. :)
Biraz önce 60 km aktif dinleme sürüşü yaptım 118 kalp çıktı. O bile aslında aktif dinlenme için fazla. 110 ve altı çok daha iyi.

Artı olarak biraz pahalıdan gidersek, Yemek yenmeye öyle ihtiyaç duyulmuyor açıkçası protein bar tüketiminde.
 
  • Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Yavuz S. Sanırım genetik biraz da bu nabız olayı , sky direktörünün söylediği " iyi yokuş tırmanmakla saf yokuşcu olmak arasında fark var " tadında bir şeyler vardı. Antremanlarla iyi bir yokuşcu olabilirsin ama genetik olarak yatkın değilsen saf bir tırmanışcı olamazsın diye yorumladım. Benim de boy kilo hemen hemen ayni 58 / 1.70 ah birde nabızım düşük olsa yerli esteban chavez olabilirdim:p:D
 
@Taxonera
Gerçek watt hesabı için bisiklette powermetre olması gerek. Oldukça pahalı bir cihaz. Türkiye'de birkaç kişide var :)

Şu an sadece tahmini watt hesabı yapabiliyoruz. Ortalama kiloda, ortalama boyda bir insanı baz alarak konuşabiliyoruz.
(link)
Şu sitedeki bilgilere göre watt tablosu şuna benziyor;

20.1 km/h hız 75 watt
22.5 km/h hız95 watt
25.1 km/h hız120 watt
27.7 km/h hız148 watt
30.0 km/h hız180 watt
32.7 km/h hız218 watt
35.2 km/h hız262 watt
37.7 km/h hız311 watt
40.2 km/h hız366 watt

Ayrıca teşekkür ederim, bunu yazıya ekledim. Siz sormasanız bu iş olmayacaktı :)
 
@özcan yılmaz Strava kaydım yok.Halen nokia gibi android özürlü bir telefon markasını kullanıyorum..Nokia Ovi haritalarda bisiklet modundan strava gibi olmasada toplam mesafe anlık,ortalama hız gibi verilerle yetiniyorum.Çıktığım ve vardığım saati, bisiklet üzerinde kaldığım süreyi biliyorum sonuçta.

Bursa Suuçtu Şelalesi 214 km

@ceyhunözkan MaşAllah zor bir zamanda çıkmışsın tebrik ederim :) Yediklerini kolay hazmedebiliyorsan ne ala :) Çok fazla değil ama açıkçası bana fazla gelir.Mayısta Uludağ tam zirve inşAllah. :)

@anıl şentürkk 130 altına inemedim 140-150 olduğuda oluyor.Sizler kadar iyi tırmanışçı olmasamda vücut direncim buna el veriyor.Yıllardır iş ve ekonomik sebeplerden dolayı haftanın 6 günü 12-16 saat civarı çalıştığım çok oldu.İnanmayacaksınız belki pek fazla yorulmuyordum.Hipertansif durumumdan kaynaklanıyor sanırım..Boyum 1.88 kilom 94 anormal değilmi.Bir nevi ayı bünyesi var diyelim :D
Ayılar hantal dururlar ama 60 km hızla çok uzun süre koşarlar.Yaz sonuna doğru 84 kışa doğru 94 yapım böyle..
Performanstan ziyade uzun mesafeciyim.
 
  • Beğen
Tepkiler: anıl şentürkk
@emrahozkan

Gerçekten çok doğru bir tespit. İki yıl öncesine kadar benim durum buna benziyordu. Atilla bisiklet takımındaydım. Hafta içi bisiklet sürmüyor ama hafta sonu gelince adeta bunun acısını çıkartmak için Cumartesi-Pazar 200 km civarı yol yapıyordum. Tabii bünye alt üst oluyordu. O dönemlerde Tarık Gül'ün beni uyardığını hatırlıyorum: "Abi, senin motor zaten rektifiye görmüş, hafta boyunca rölantide tutup hafta sonu tam gaz gitmeye kalkıyorsun; araba olsa dayanmaz perti çıkar" demişti.

2015'in Ocak ayından itibaren aldığım karar şu olmuştu: Hafta sonları kendimi tüketecek kadar sürmeyeceğim ama hafta içi de en az 2 kez süreceğim. Bu yöntemi uygulayınca çok faydasını gördüm. Aslında bu işin üstadları şöyle diyor: "en iyi antrenman, kendini tüketmeden yaptığın antrenmandır". Yani antrenmanı bitirdiğinde halen sprint atacak gücün kalmalı, eve pertin çıkmış, bayılacak şekilde gitmemelisin.

2015 yılı sonundan itibaren hafta içi de formumu korumak için spor salonuna kayıt yaptırıp hafta içi 4 gün koşu/ağırlık/spin bike antrenmanları yapmaya başladım. Bu sayede bugün uzun turlara çıkmam gerekse zorlanmayla karşılaşmayacağım. Nereden biliyorum? Çünkü geçen yıl antrenmanlarımın hemen hepsi 100 km'in altındaydı. Kasım ayında İstanbul-Ankara turu yaptık. İlk gün 205 km'lik mesafeyi 29 ortalamayla bitirdiğimde dahi kendimi iyi hissediyordum ((link)). Bana göre altın kural sık ama çok zorlamadan antrenman yapmak. Joe Friel'ın deyimiyle "Train Moderately"
 
@Bahadır Gürel Haklısınız en azından günlük 20 km hafta sonuna paslanmamış vaziyette ulaşmanızı sağlar.
Ben şahsen öyle yapıyorum firesiz hergün işe bisikletle gidiyorum.buda idare eder ölçüde form sağlıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
Nisan ayında İstanbul'dan alacağım tur bisikleti ile birlikte Yalova'ya feribotla geçip oradan Bursa, Eskişehir istikametinden Ankara'ya geleceğim. Bu yolu bir gün içerisinde yapmayı düşünüyorum. Bacak sağlığı için kilitli pedalı da bu yol için taktıracağım. Beslenme olarak kuruyemiş, müsli, maden suyu, yoğurt düşünüyorum, belki Tadım'ın kuruyemişli gofret gibi barları da her otuz km'de bir yardımcı olur gibi, tabi 24 saat civarı yol olacağı için normal yemek öğünlerim de olacak. Protein bar, jel vb ürünleri hiç kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyorum.
Güzergah güzel, kendimi de riske atmak istemem, olmadı bir otelde dinlenirim, kısa bir uyku çekerim ama öğretmen olarak sadece iki gün tatilim olacak, yani keyif yapmaya zamanım yok. Ciddi ciddi performans yapmam gerekir :)
Önerileriniz hayat kurtarır diye düşünerek ben de bir şeyler karalamış olayım.
 
@Ahmetgitar
Bisikletinizin ve özellikle kilitli pedalınızın ayarından emin olmadan yola çıkmayın derim. hele ki kilitli pedalın ayarı düzgün olmazsa 50.km den sonra ağrı yapıyor ki ağrıdıktan sonra 10km bile gitmek ızdırap oluyor.
 
@Eser Sevinç merhaba, kilitli pedalı yol bisikletimde sürekli olarak kullanıyorum. Sadece bu seferlik çok uzun bir yol yapacağım için bir günlüğüne tur bisikletime taktıracağım.
Dediğiniz doğru, ayarlar yanlış olursa ciddi sakatlıklara da gebe.
Not: Bisikleti akşam saatlerinde alıp Sapanca'ya kadar süreceğim (hem deneme de yapmış olurum), gece Sapanca'ya varır uyur sabah erken yola çıkarım. Bu durumda mesafe 300km'ye düşer. Bu durumda belki kilitli pedala ihtiyaç kalmaz. Bu fikir de bu akşam gelişti bende.
 
  • Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
@Ahmetgitar mevcutta kullandığını pedal ve ayakkbıyı kullanacaksanız o zaman böyle bir problem çıkmayacaktır.
300km boyunca enerji ihtiyacınızı da hızlı sindirilen karbonhidratlar ve doğal şekerlerden karşılayabilirsiniz. Öncesi sürüş sırasında ve sonrasında da iyi beslenmek lazım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Geri