Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uzun ve yüksek tempolu sürüşlerde doğru beslenme

@Serkan MıstınoğluArtık bir insan bu bilmiyorsa hiç yaşamasın zaten

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Devam edelim sizin kombinleriniz neler =)

Havalar ısınmaya başladı. Ben aşırı derecede terleyen biriyim. Sürüş esnasında baya su tüketiyorum ama içine takviye yapsam daha iyi olur gibi geliyor.
Sürüş esnasında giydiğim tshirtlerde kaybettiğim mineralleri gözle görüyorum :) Yanıma aldığım su içine hazır toz olarak izotonik toz katmak istiyorum.
Amazon'da (link)i var. Ürünü daha önce kullanan var mı ?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Havalar ısınmaya başladı. Ben aşırı derecede terleyen biriyim. Sürüş esnasında baya su tüketiyorum ama içine takviye yapsam daha iyi olur gibi geliyor.
Sürüş esnasında giydiğim tshirtlerde kaybettiğim mineralleri gözle görüyorum :) Yanıma aldığım su içine hazır toz olarak izotonik toz katmak istiyorum.

Ben de çok terleyen biriyim ama mataranin icine maden suyu,limon ve normal suyu karıştırıp ara ara içiyorum sürüş esnasında. Başka eklenecek birşey varsa ekleyeyim :)

Benim karışımım 500ml için 1/4 portakal suyu, 3/4 su, 1 çay kaşığı deniz tuzu, 1 çay kaşığı sodyum bikarbonat. Yanımda da deniz tuzu ve sodyum bikarbonat karışımı alıyorum (küçük kolonya şişeleri iyi iş görüyor). Böylece ilerleyen saatlerde bidonlara su koyduktan sonra onlara da ekleyebiliyorum. Yazın bunu yapmazsam kesinlikle çok daha erken tükeniyorum. Bu benim için vazgeçilmez hale geldi.

Ben de çok terleyen biriyim 3 :D Yaz günlerinde ikinci matarayı da bisikletime alıyorum. Birinci matarada normal su varken ikinci matarada genellikle az miktarda tuz, limon veya maden suyu bulunur. Tabii bunların hepsini karıştırıp da katmıyorum mataraya. O gün hangisine elim daha kolay ulaşıyorsa tek tür ondan katıyorum. Bu tarz katkıları suya çok doldurursak su ısınınca tadı gerçekten kötü oluyor. Verdiğim molalarda da mutlaka bir şişe maden suyu tüketmeye çalışıyorum. Toparlanmayı hızlandırdığını duydum maden suyunun. Bulduğum yerde içmeye çalışıyorum tabii ki de günde 1 tane :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Ben de uzun sürüş yapacaksam izotonik içecek mutlaka hazırlayıp çıkıyorum . SIS markasının toz olanını almıştım tekrar bulamıyorum , şimdi tablet şeklinde olanı aldım daha pratik. Yolda bile suya atıp 2dk da çözülmesini bekleyebilirsiniz. Oldukça faydasını görüyorum.

Antremanda mola verme planimiz varsa cok dert etmiyorum molada bir maden suyu yada bir powerade ile kendimi takviye ediyorum. Mola verme plani yoksa(ki yazin cok nadir oluyor boyle surusler) 2. Siseye karbonhidrat izotonik ve vitamin katkılı Bigjoy markasinin On the go toz koyuyorum ve donduruyorum. 1. Sise bitene kadar çözünüp anca icilecek kivama geliyor.

Ben cr7 açai aromalı içecek tozunu alma arefesindeym. Bu daha avantajlı gibi.ayrıca yine formda okumuştum dr.sordum sakıncası yok dedi magnezic kullanıyrm gece yatmadan.

@erman35 Aslında benim de doktora sormam daha iyi de,nefrolojiye doğrudan randevu alamıyorum. Halbuki tek böbrekli olduğum için nefrolojiye ara sıra uğruyorum ve kaydım var ve tek böbreğim son derece iyi çalışıyor. Daha geçen gün kan ve idrar tahlili verdim,hepsi iyi çıktı.

@erman35 Aslında benim de doktora sormam daha iyi de,nefrolojiye doğrudan randevu alamıyorum. Halbuki tek böbrekli olduğum için nefrolojiye ara sıra uğruyorum ve kaydım var ve tek böbreğim son derece iyi çalışıyor. Daha geçen gün kan ve idrar tahlili verdim,hepsi iyi çıktı.
Evet sizin daha dikkat etmeniz lazım ilave ürün kullanırken

@Burak Altaç Ben cr7 kullanıyorum ama içerisinde haliyle tuz da mevcut siz danışıp alın aslında benimde doktora danışıp almam lazım malum yüksek tansiyon var bende de. Bu karışımdan sonra kramp yaşamaz oldum onu belirtmeden geçemeyeceğim. Yorgunluk ve ağrı hisside yarı yarıya düştü demek doğru olur.

Protein tozu kullanimi icin danistigim bir profesor abimiz, aynı zamanda bisikletci ve kosucu kendisi, Herbalife urunlerinin islenmesi esnasinda ciddi agir metal yuku nedeniyle karaciger sorunlarina yol actigini gosteren araştırmalar var demişti. Üstüne gidip arastirip okumadim ancak paylasmak istedim, belki bir arastirmak istersiniz.
He, diğerleri sutten cikmis ak kasik mi, bilemiyoruz tabi. Olabildigince dogal yollarla beslenme ve hidrasyon onemli ama.zaman, imkanlar, tasima kolayligi vs hazira yönlendiriyor genelde bizi.

1620076598634.png

%50 indirimi görünce deneme maksatlı almıştım. Yaklaşık bir buçuk aydır bunu kullanıyorum. Yarım litre suya bir ölçek atıyorum, sürüş esnasında yudumluyorum. Buna başlamadan önce daha çabuk tükeniyordum, hem kıraathane oraleti tadında hem de psikolojik olarak da tükenmemi geciktiriyor.

Ben de çok aşırı terleyen ve su tüketen biri olarak yarım litre suya bir tatlı kaşığı soda katıp içiyorum ara ara gözlerim açılıyor. Birde enerji için pirinç pilavı mükemmel etki ediyor bende bulamazsam eti cin bisküvi de çok geçerli

Elektrolit ve su kaybını önlemek için soda ve suyu karıştırıyorum içinede limonu sıkıp kabuğu ile atıyorum. Bca vs gibi kimyasal bişey kullanmıyorum.zira giro koşmayacağım. Ama fondolarda 2 suluğada şu ve sis elektrolitlerinden atıp , 2 tanede jel almak en mantıklısı.

Aslında basıcan serum izotoniği..

• Hahaha
Tepkiler: Kadir İLBAY
Maden suyu + limon + su iyimidir

Maden suyu + limon + su iyimidir
En sağlıklı şekilde kaybedilen su, mineral ve elektrolit ihtiyacını karşılamanın en iyi yolu.
Tabi bu doğal yolu. Yukarıda belirtilen gibi ürünler kullanmak kesin zararlı veya yararlı demek mümkün değil.

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Geri