Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uzun ve yüksek tempolu sürüşlerde doğru beslenme

Scudo
Düzenli antrenman yaptığım günlerde elektrolit niyetine 500ml su şişesine az tuz ve şeker katardım, biraz da limon suyu ve yanında da bir muz.

Eski mesajları da okudum, arkadaş şeker yerine %25 portakal suyu yazmış. Bir de karbonata (sodium bicarbonat), karışıma karbonata benim de attığım var.

Bir sonraki antrenmanıma bu karışımı yapacağım :harika:

1-2 adet olgunlaşmış yani karamış muz (marketlerde daha ekonomik oluyor) zaten püre yapıcaz
içine 1lt proteinli süt içim veya pınar
2 3 yenek kaşığı orjinal olduğunu bildiğiniz kaliteli keçi boynuzı pekmezi
1 adet haşlanmış yumurta bütün olarak
bunların hepsini blendırda karıştırıyorum kahverengi muzlu süt oluyor tadı bu karışımı 2.suluğuma koyup dondurucuya atıyorum sabah yola çıkarken koyuyorum bisiklete 1 2 saat sürdükten sonra çözünüyor ve soğuk soğuk sıcak havada süper gidiyor içine toz gibi yapılmış ceviz veya fındıkta ekliyorum bazen onlarda karbonhidrat ve sağlıklı yağ takviyesi niyetine
tadı gerçekten iyi sadece muz ve süt geliyor cocuklarada faydalı olabilir uydurma tarifimdir geliştirilebilir.
birde evde annemin yaptığı çilek ,üzün hoşaflarının içine nişasta koyup balkonda kurutuyorum sonra onları istediğim şekilde yapıp kesip yolda jel bar gibi ısırıp yiyiyorum enerji olarak
suyumuda su olarak içiyorum
haftaya da sürüş öncesi için zeytinyağlı pizza tarifi vericem
:komik:

Hurma kesinlikle alınmalı bence acayip enerji veriyor küçük paket helvalarda aynı şekilde su için ise mola verdikçe 1 maden suyu ve muz mantıklı gibi evde hazırlayıp limonlu soda da olabilir ama sıcak havalarda 1 2 saate bitiyor ya da ısınıyor o yüzden mola verdikçe illa ki potasyum karbonhidrat alırım ama bu dediğim 28-30 ortalama ile 80 -90 km mesafe daha uzun ya da daah performanslı sürüşlerde yeterli olmayabilir

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Ben öyle sağlıklı beslenme falan demeyeceğim. Yaz aylarında 400 km'ye var sürüşler yapan birisi olarak. Taktiğim mataralar boşaldıkça bir benzinliğe girip mataranın birine su diğerine sade soda doldurup, bir kutu kola ve bir Nogger doldurma yiyip yola devam etmek. Kramp, şeker düşmesi, olması gerektiğinden farklı bir yorgunluk yaşamıyorum.

Uzun sürüşlerde her yüz km'de bir, önceden belirlenmiş lokantalarda bol yağlı ve proteinli,
mümkünse sindirimi zor olmayacak şekilde yemek yiyorum.
Her elli km'de bir, benzinlik veya çeşme başında ara mola verip, Ziya'nın yukarıda bahsettiği
tür yedikleri ve içtiklerinden alıyorum :)
Susamadan su içmek ve acıkmadan yemek önemli. Bunları hissetmek mekanizmanın yakıtsız
kaldığının göstergesi. Makine hiç yakıtsız bırakılmamalı. ✈✈✈

Son düzenleme:
protein ve sebze ağırlıklı besleniyorum 2 aydır, uykum bile düzene girdi

1686315570555.jpeg

Geri