Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uzun veya kısa parmak eldiven.

Oğuzhan Kabaçalı

Aktif Üye
Tepki
41
Bisiklet
Scott
İyi geceler. Benim sorum tam olarak şöyle, ellerim normal bir insana göre daha çok terliyor. Malumunuz yaz mevsimi yaklaştı. Kış aylarında kalın ve gayet korumalı bir eldiven kullanıyordum ancak artık elimi rahatsız etmeye başladı. Yeni eldiven almak istiyorum ancak kısa parmak olursa Allah korusun kaza durumunda ne kadar etkili olur diye düşünüyorum. Öte yandan uzun parmakta ellerim terli kaldığı için herhangi bir sağlık problemi yaratır mı acaba?

Yardımlarınız için teşekkürler. :)

Scudo
yazın uzun eldiven giymek eziyet olur kanımca.... önemli olan avuç içi zaten... keyfinize bakın... arada da eldivensiz sürmeyi unutmayın -- nerde okuduğumu hatırlamadığım bi yazı... arada sırada eldivensiz sürün diyordu bi maddesinde... bi başka maddesi de, arada bir alıştığınız kadar vites değiştirmeyin... -- sanırım bu forumdaydı ve çok hoşuma gitmişti :)

yalnız eldiveniniz parmakları kısa da olsa, yazlık da olsa... en azından orta kaliteli olsun... kipa'dan tesko marka bi eldiven almıştım, ucuz bulunca... vıcık vıcık bi his -- 2 ya da 3 kere kullanabildim....

Uzun parmaklı eldivenler çokta farketmiyor aslında, sorun kumaş kalitesinde olabilir. Neticede polyesterin kuruma süresi kaliteli ise 15dk kadar, rüzgardan dolayi kurumasi daha kisa sürüyor

Kullanım artıları eksileri olarak uzun parmaklı eldivenlerin

1- Fren kavraması daha iyi, terden kaymıyor. Bu da frenlemede extra güvenlik sağlıyor.
2- Takıp çıkarması daha kolay, kısa parmaklı eldivenler ektra bir eklentisi yoksa zor oluyor.
3- Rüzgarlı uzun turlarda parmakları romatizmal ağrılara maruz bırakmıyor.
4- Sıcak havalarda buharlaşan ter aslında ısıyı aldığı için bence daha serin kalıyor kumaş, ama bünyeye göre değişir hissiyat.
5- En çok sinir bozucu olan dokunmatik ekranli telefonlarda sikinti yaratmasi. Piyasada LCD ekran uyumlu uzun parmakli eldivenler var.
6- Daha havalı :p

@CandanC

Yorumunuz için teşekkürler. Bu devirdi hele ki döviz kurları yükselince öğrenci olmak zor iş. :) Ancak yinede alabileceğim en kaliteli eldiveni almaya çalışacağım. Biraz zorlayacam artık kendimi. Yaklaşık 2 ay önce yaptığım kazada eldivenim olmasaydı ellerim ciddi yara alabilirdi. O yüzden bu kadar kararsızım. BU arada tavsiyeleri deneyeceğim bidahaki tura çıkışımda. :) Tekrar teşekkürler.

@Hakan Gencer

Hakan Bey, şu an kullandığım eldiven aslında bir motosiklet eldiveni. Babam motosiklet kullanıyor. Kış olduğu için sürmüyordu o yüzden eldiveni bisiklette kullanıyorduk. Kumaşı nedir bilmiyorum ama içi süngerli gibi ve eldiven gerçekten çok kalın. Dışı deri ve koruma bölgeleri gerçekten çok sağlam. Eldiven yokken elimde sanki frene basmıyormuşum gibi hissediyorum. Fren hissiyatini ciddi etkiliyor. Takıp çıkarmak sorun değil benim için, zaten yazlıkların daha ince olacağını varsayıp elimden çıkartmam büyük ihtimalle. Yorumunuz ve bilgileriniz için teşekkürler. :)

Öğrenci bütçesini çok az aşmak suretiyle eldiven önerileriniz var mıdır peki? Onlardan yola çıkarak araştırma yapabilirim.

Bence bu kadar takılma, sonuçta ikiside bisiklet eldiveni. Jel kısmı gidon sarsıntılarını azaltıyor, eldiven genel olarak düştüğünde de avuç içi yaralanmayı engelliyor. Uzun parmak-kısa parmak olması pek fark etmez sanırsam. Çünkü düştüğünde parmakların ile yere çarpmayacaksın sonuçta, sert düştüğün için doğrudan avuç için zemine çarpacak. Pek fark olacağını sanmıyorum.

Kalite konusunda da ebay den 5-10 dolarlık eldiven alman yeterli olur. Yani bende öğrenciyim ama kaliteli-pahalı ürün almam gerektiğinde alabilecek durumdayım. Fakat eldiven konusunda 6-7 dolarlık bir eldiven kullanıyorum.

Giyin kısa eldivenlerinizi keyfinize bakın, yazın uzun parmaklı eldiven mi giyilir yahu :)

Ben Aliexpress ten söylüyorum sürekli banko, Rockbross diye bir dükkan var 2 haftayı geçmiyor gelmesi, %5-10 felan daha ucuza bulunabilir aynı ürünler ama dediğim gibi dükkan çok güvenilir.

Burdan zevkine göre eldiven seçebilirsin. Bazı ürünler çok kalitelidir yalnız özellikle Sobike ve Spackt felan burda muadilleri 200 den aşşağıya satmıyorlar.

(link)

Ayrıca ufak bir notum olarak, eldiven gibi ağır koşullarda kullanılan bir aksesuardan (özellikle sürtünme ve ter, tuzlu ve birazda asitlidir) çok uzun ömür beklememek gerekiyor. Buradan benim eldivenim 2 senedir sapa sağlam diyen arkadaşlara selam olsun :)

Yorumlar için çok teşekkürler. Kısa parmaklardan alayım o zaman. Ebaye bakacağım yarın. Hayırlı pedallamalar herkese. :)

tabi 20 tl'Lik bi eldivende, 3 tl kar etmek için 20 gün beklenir mi... onu da bilmiyorum açıkçası...

ankara'daki bisikletçilere bi sorun önce derim şahsen.... hem de kumaşını görmüş, en azından bi elinize giyip denemiş olursunuz...

Aslında 5-6 dolarlık bir ürünü yurt dışından almak pek mantıklı değil, doğru söylemiş CandanC.

Ama benim ilgilendiğim onlarca hobinin sonunda verdiğim karar, acelem yoksa Türkiyeden hobi ürünleri ile ilgili çöp dahi almam, aldığımda da ikinci el alırım.
Bazı satın aldığım ürünler buradaki satış fiyatına denk oluyor ancak yine de yurtdışından alıyorum.

Bir arkadaşım vardı kışın bile elleri terlerdi. Geçmiş olsun:)

Loading %61..

XLC nin eldiveni çok gusel. Ben beğendim yani hem de ucuz:in:

Motorcular yaz kış uzun eldiven giyiyor da biz neden giyemiyoruz yav. Aslında bana da mantıklı geliyor uzun. Gerçi hiç denemedim.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Pişer eller parmaklar yazın sıcakta, terleme ha keza
Abi benim eldivenim cırtlari tutmuyor artık, daha 1 yıl bile olmadı. Yeni bir eldiven bakıyorum, aslında bu jelli ve çok iyiydi. Kısa parmak mı alayım yine? Ve ucuz tavsiye ettiğin bir model var mı? Bendeki zozo plus jelliydi.

• Beğen
Tepkiler: kaganarda
Abi benim eldivenim cırtlari tutmuyor artık, daha 1 yıl bile olmadı. Yeni bir eldiven bakıyorum, aslında bu jelli ve çok iyiydi. Kısa parmak mı alayım yine? Ve ucuz tavsiye ettiğin bir model var mı? Bendeki zozo plus jelliydi.

Kısa parmak derim, Decathlondan 140 TL'ye aldıklarımdan gayet memnunum, siyah renk

(link)

(link) jelli eldivenlerin cırtları zayıf, benimkilerde de aynı problem var. Ama konforlu dayanıklı havadar, çok iyi eldivenler.
Bahar ayları için şunu almayı düşünüyorum. Mağazada denemiştim. (link)
Geçen kış kullandığım eldivenler, çok sıcak tutuyorlar. (link)

Kısa parmak derim, Decathlondan 140 TL'ye aldıklarımdan gayet memnunum, siyah renk

(link)
Hocam baş parmağın oradaki yünlü kısımların rengi atıyor gri oluyor.

Hocam baş parmağın oradaki yünlü kısımların rengi atıyor gri oluyor.

Yazın başında aldım, henüz renk değişimi yok bendekinde, terden olabilir belki, ben nadir terleyen biriyim. Veya deterjandan belki. Ama fonksiyonel bir sıkıntı değil. cırt olmayınca çözülme derdi de yok bunun

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Geri