Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uzun yol için Bisiklet tavsiyesi. 300-400-500 TL olabilir.

ozic

Aktif Üye
Tepki
104
Arkadaşlar, uzun yola uygun bir bisiklet arıyorum. Arkasına çanta falan bağlıycam. Kamp yapa yapa gidicem. Tavsiye bir bisiklet varmı. Çok uzun ömürlü olmasına gerek yok. 1 yıl problem çıkartmasa yeter.
Amortisör mümkünse olmasın.

Sizce en uygun nedir. Bu arada uzun demişken çok bi yol gitmiycem, bir turda maks 300-400 km falan.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Scudo
@ozic
o fiyata mümkün değil. Bütçenizi arttırmanız gerekiyor.

min bütçen 1000 Tl olmalı ve ayrıca 1000Tl ye port bagaj , mat , tulum ,kask ,km saati vs. vs vs bir çok masraf dahil değil

hocam selam hiç şehirler arası gitme fırsatım olmadı ama yeni aldığım bisklet salcano city fun 70 bence istediklerinizi yapabilecek kalitesinde liste fiyatı 600 tl ama pazarlıkla 500-550 ye alma şansınız da var. 1 haftadır kullanıyorum okula gidip gelmece ve haftasonu gezisi yaptım toplam 100 km civarı ve bence bu bisiklet götürür. tabi daha tecrübeli arkadaşların fikirlerini de yavana atmamak gerek benim nacizane fikrimdir bu

Bianchi Shape ya da ondan kalanlar...
Üstteki linkte bulunan bisikletle Yunanistan'a gittim eylülde. Daha geçen ay sattım, piyasası 400-500tl arası. Bir defa olsun sorun yaşamadım. Bulabilirsen al hemen. Bir ara sahibinden'de vardı bir tane.

Şahsi görüşüm her türlü bisiklet ile tura çıkabilirsiniz, ancak yapacağınız yatırım konforunuzu arttırıp sorunları minimuma indirecektir.

Bundan ayrı olarak ekipmanlar size ayrı bir masraf çıkaracaktır. Kask, eldiven, bagaj, heybe, matara, km saati(yapmayı düşündüğünüz tura göre çadır, tulum, mat). Deneyim edindikçe yeni ihtiyaçlar doğacaktır muhtemelen.

Bisiklet konusunda yardımcı olacak arkadaşlar çıkacaktır mutlaka. Benim kendi deneyimlerimden sizinle paylaşacak olursam. Öncelikle olmazsa olmazları(kask, eldiven, havalar soğuyor diye bisiklet montu, matara, lastik tamir seti) tamamlayıp şehir içi yakın bölgelere, kasabalara günübirlik turlar yaparak kondisyon kazanın. Bu süreçte deneyim ederek hem hangi ekipmanlara ihtiyacınız olup olmadığını da keşfedersiniz hemde bisikletinizi tanırsınız. En baştan tam takım dünya turuna çıkacak gibi ekipmanları satın almanıza gerek yok.

Hocam tavsiyem, ikinci ellerden salcano city fun tarzı bisikletler bakınmanız 400-500 liraya. Ama bütçenizi artırmanız kesinlikle gerekecek ki aksesuarlar için, bu da minimum 300-400 lira gibi bir rakam tutar. Kendinizi ona göre hazırlamanızı tavsiye ederim.

• Beğen
@ozic olur da cf 70 alacak olursanız uzun turunuza çıkmadan yanınıza yedek fren pabucu almanızı tavsiye ederim.
. 3 ayda yaklaşık 300 km de benim pabuçlarım bitti.

Değerli mesajlar için herkese tşk ederim.

Sadece bisiklete ayıracağım miktar bu arkadaşlar. Aşağı yukarı diğer ihtiyaçları temin edebileceğim. Mesela yola 2 kişi çıkacaz, arkadaşta çadır var. Veya tamir setim var. Kask var.

Kısacası bazı şeyler var şimdi saymaya gerek yok ama eksiklikler elbette çıkacak maks 100 tl falanda onlar tutar diyorum.

Yarın bit pazarı oluyor bulunduğum şehirde, oraya bir uğrayacam. belki 100-200 e birşeyler bulurum.

Edit:
Ben 5-6 yıl önce bisiklet almayı kafaya takmıştım, sadece euro üzerinden satılanlar pahalı gelirdi, fakat dolarla bisiklet piyasasıda almış başını gitmiş. En iyisi ikinci el almak, onuda şansa denk getirirsek artık Saygılar.

@ozic hocam araba gibi düşün olayı yolda kalma aklında olsun.

salcano city fun 60v kullanıcısı olarak tavsiye ederim, bende sizin gibi uzun tur için aldım şansıma 2. el temiz 400 e buldum, sıfır almak iyidir ama içinizde bi şüphe kalmadığı sürece 2. el alın derim çünkü iş bisikleti almakla bitmiyor :)

• Beğen
benim de klasik bir yol bisikletim var 200 lira ya alıp. jant seti ruble degisimi yaptim üzmüyor sağolsun toplam 450 gibi bir rakama denk gelse de uzun tur yapabileceğini düşünüyorum.

Biraz butce ayirip sahibinden 2. El alabilirsiniz

Tavsiyem 2. El olur benimde birde fren secimini iyi yapin özellikle uzun Turlarda nerede ne basiniza gelecegi brlli olmaz o yüzden V fren secmeniz yarariniza olacaktir zira velevki köyün yakininda bir yerde hidrolik fren ariza yapti o an tamir ettirmeniz oldukca zor ama V freni siz kendiniz dahil iyi kötü herkes yapabilir ve güzel bir çelik kadro bulursanizda seçiminiz o yönde olsun kirilma catlama içinde ayni durumlar söz konusu

Arkaşım ben 150 liraya bianchinnin mtb si vardı 26 jant onunla öğrenciyken izmitten istanbula gidip gelmiştim üstüne izmitte yuvacığa seka kampa gitmiştin ve tek sorunum aslında boyuma uygun olmamasıydı. Biz yurdumuzun insanı bişe alacaksa şeklisi olsun öodunda hep ucuk saçık masraflar yapıyoruz. Bugun veledroma gittim daha bisiklete binmeyi bile beceremeyen insanın grup seri sram ultegra falan filan. Almasın demiyprum ama ne işe yaradığını bi bilsin en azından . Bana kalırsa doğru yoldasın. Bir bisiklet edin ve zmanla neye ihtiyacın oldugu ne alman gerektipini belirleyip ilerlersin. O fiyattaki bisikletlerle herşey yapılabilir(elbette fark olacak. Ama amacın o fiyatta oldupundan olmaz değil. Belki biraz daha efor) lakinki herşeyde kafada biter :)
Canr beyaZsakal diye bir arkadaşım var adamada eski çelik bisikletle gitmediği yol kalmamış;)

bence uygun 200 liraya aldığım klasik bir yol bisikleti ni tekrar gene bu siteden aldığım jant seti ve sonrasında aldığım lastiklerle topladım bagaj da takılı zaten boşuna bir yil için 1000 liraya masrafa gerek yok su anda 3600 km yı geçtim ama bakim şart

Geri