Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uzun yola çıkıyorum görüşleriniz lazım.

Can33

Üye
Tepki
19
İsim
Can Kılınç
Bisiklet
Salcano
Yıllar ve aylardır bir takipçi olarak yorumlar konular okumuş bulunmaktaydim ve yazdıklarınız paylaştıklarınız benim için hep yol gösterdi ilham verdi bu yorumlar konular için tesskurler diliyorum bütün forum kullanıcılarına. Ben sürekli bisiklet kullanan ve kısa turlar bazen 200 km bulan turlar yapan birisiyim fizik olarak şükürler olsun sıkıntım yok ama her insan gibi yorulursun derler doğrudur katılırım. 9 ağustosta Mersinden Çanakkale gitmek istiyorum ordanda tekrar geri dönüp zeytinli Rock festivale katılmak istiyorum sonra eve. ve ne olursa olsun gidiceğim de.. bisiketim salcano ng450 ama hybrid parçalarım ve sorunsuz bir şekilde şehir içinde ince lastik bagaj full ekipman gezebiliyorum. Toplamda 2500 3000km yol gezeceğim ekipman ve maddi açıdan sorunum yok . Ama hiç gerçekten bu sorulari sormadım kimselere.. sorularım şunlar.

1. Sorum Çekindiğim kimse veya korktuğum kimse yok. Sadece surungenlerden nefret ederim. Aslında kamp yaparım ama bu yolculukta yanlız olacağım için korkmuyorum değil. Bundan kurtulmak için petrol ofislerinde gecelemek istiyorum bizim çevrelerde sorun olmuyor surda ki çimlere kurabiliyorum. Peki ya sizin oralarda ?

2. Sorum bir jelden bahsetti bir arkadaşım hava panelinden basiyormusuz lastik patlasa bile jel orayı tikiyormus bu doğrumu? İse nerden alabilirim.

3. Sorum gerçekten kaç litre suyla çıkmamız lazım? Yani ben issiz yolda bile 1 litre su ile 100km giderim gibime geliyor gittimde güneş etkisi dahil olsa bile ama bu bir seferlik için. yolculuk uzun olacağından vücudumun nasıl tepki vereceğini hiç bilmiyorum.

4.sorum uzun yol tecrübem yok ama kendime güveniyorum tamirden anlıyorum lakin bisikleti full söküp takmadim yolda başıma gelebilecek teknik arızadan dolayı en büyük sorun nedir ? ( kaza hariç)

5.sorum sizce yanıma elektirik şok cihazı veya biber gazı almalımıyım? Yani malım canımdan değerli değil veririm çalışır tekrar alırım gibi düşünüyorum. Ama yinede bu konu hakkında teoriler vardır elbet onu okumak İsterim.

6. Sorum da var ama şuan bir isim var telefondan yazıyorum yarın sabah veya öğlene doğru hem cvplrim hem sorularımın geri kalanını editlerim. Şimdiden sizlere çok teşekkür ediyorum.

Scudo
Uzun yol ,kamptecrubem yok ama bu konuda çok yazı okudum.Aklımda kalanlardan sorularını cevaplamaya çalışayım.
1-En güvenilir yerler petrol yanları ve cami bahçeleridir ,ıssız yerlere kamp atma.
2-sıvı jeli tavsiye etmiyorlar en çok tavsiye edilen zırhlı dış lastik ki bende kullanıyorum memnunum tavsiye ederim.
3-iki litre yeterli fazlası ağırlık , zaten yol üstü benzinlik her yerde var.
4-bilgim yok.
5-şok cihazı alben yanımda taşıyom bu güne kadar kullanmadım ama insana güven veriyor.
Çıkacağın turda şimdiden başarılar ha bu arada buradan paylaş takip edelim :harika:

Yabani hayvanları kaçıran ses cihazları var.Tavsiye ederim.Yanınızda mutlaka bulundurun.Biber gazı ve elektroşok mutlaka bulundur.İyi yolculuklar

Önerileriniz için teşekkür ediyorum. Halen beklemedeyim. Ve evet yolculuğum esnasında gerek burdan gerekse güncel bir konu açıp sizlerle en ince detayına kadar paylaşmak isterim.

@Can33 Merhabalar, öncelikle gözünüzden bir ihtimal kaçmış olabilir düşüncesiyle, sizinkiyle hemen hemen aynı güzergahta tura çıkan arkadaşların konularını aşağıda paylaşmak isterim. Bu konu başlıklarından belli başlı fikirler edinebilirsiniz, şayet daha önce okuduysanız da burada kalsın başka arkadaşlara fikir verebilir belki.

Sorularınıza gelince de;

1)Benzin istasyonları, cami avluları vs. gibi yerler genelde güvenlik açısından sorun yaşamayacağınız yerler. Ancak kamp alanları da aklınızda bulunsun, duş, tuvalet vs. gibi ihtiyaçlar için zaman zaman bu alanlarda konaklayabilirsiniz.

2)Jel yerine ben de zırhlı lastikleri tercih ederdim; (link) bu yolculuğunuz için biçilmiş kaftan.

3) Yolculuk yaptığınız dönem sıcaklarla boğuşacağınız bir dönem olacağı için suya çok fazla ihtiyacınız olacak. Normal sürüşlerde bile saatte 750 ml gibi su tüketimi tavsiye edilirken 1 litre suyla 100 km sizin için ciddi sorunlar yaratabilir. Ortalama 25 km hızla 4 saatte 1 litre su; yolu çekilmez kılar, hatta düşüp bayılırsınız muhtemelen. Yüklü bir bisikletle ve Adana-Antalya arası güzergahı baz alıyorum özellikle bunu söylerken. (Antalya-Gazipaşa arası sürüşümde -gidiş-dönüş 90 km- o kadar sıcak ki havalar muhtemelen 10 litre su tüketmişimdir.)

4)Yol planlamanızı iyi yaptıktan sonra, çok büyük sorunlar yaşasanız bile (göbeklerle ilgili bir sorun, pedal, ön/arka attırıcı veya kadro kulağı kırmanız vs. gibi ekstrem durumlar) şehir merkezlerinden çok uzaklarda olmayacağınız için mutlaka bir tamirciye ulaşırsınız. Ancak yola çıkmadan önce fren sistemi, vites sistemi, zincir problemleri, lastikler vs. gibi temel konuların üzerinden geçmekte fayda var. 2000-3000 km arası bir yolculuk planlıyorsanız mutlaka zinciri temizleyip yağlamanız gerekebilir yolda, hadi temizliği en azından yol üzerinde mazotla halledersiniz de zincir yağı mutlaka olsun yanınızda derim ben.

5)Temkinli olmakta fayda var, kullanmayacak olsanız bile -hatta mümkünse kullanmamanız veya kullanmanızı gerektiren durumlara girmemeniz taraftarıyım- yanınızda bulundurmaktan zarar gelmeyecek şeyler bunlar, sonuçta doğada olacaksınız ve sadece muhatabınız insanlar olmayacak.

6) 6. Sorunuzu yazdığınız zaman cevabı da editleriz mademse.

Hayaldi Gerçek Oluyor (Türkiye Sahil Turu) (Bu arkadaşlar şu an yoldalar sanırım, iletişime geçebilirseniz eminim yardımcı olurlar.)

Antalya-Adana Turu 1.Gün (Özellikle turunuzun bir kısmını kapsıyor ancak 2.,3.,4. gün vs diye günler devam ediyor o konu başlıklarına da bakınız bence)

İzmir-Alanya Arası Kamp Yerleri Tavsiyesi (Sevgili @nonsteril de bir aksilik olmadıysa şu an yolda, kendisiyle özelden iletişime geçerseniz eminim o da yardımcı olacaktır.)

@Anonim Kardesimin kuracagi yeni is icin uygun yer bulunmasindan dolayi turumu antalya merkezde (şimdilik) sonlandirdim.

Evini acan misafir edebilecek insanlarin kullandigi bir program vardi warmshors die biseydi galiba bilen yazsin lutfen o programi kullanip gitiigin yerlede o insanlarla iletisime gecebirsin yardimci olurlar diye dusunuyorum

Elimden geldiğince doğayla bütünleşmek istiyorum.. Tabi bisiklet sever ve gezgin dostlarımla beraber zaman geçirmek için bir çay içebileceğim yerlerede hayır demem. Zincirlerimi yeni yağladım hidrolik yağını bile değiştirdim hatta hepsi ufak bir çanta olarak yanımda götüreceğim. Tek sorunum sele bağlantılarıydı onuda muaazam bir şekilde P klips kullanmadan cözdüm :D "dağ bisikletine extra bir malzeme almadan nasıl sele takılır"derseniz işte böyle :=) Öncelikle zaten fazla ihtiyacımız olmayan arka ve ön flaşörleri sökelim ve onları Doğal P klips niyetine kullanalım aşşağıda herhangi bir vida deliğine gerek duymadan somunla sıkalım oldu bitti . Tabi flaşörleri sonra gidon çantası önüne yapıştırdım :D oda ayrı bir fantezi 20160804_123657.jpg 20160804_123702.jpg 20160804_123712.jpg 20160804_123730.jpg

• Beğen
Tepkiler: oguzh4n
CAN kardeşim yolun açık olur inşallah.. konuyla alakası yok ama bagajının marka ve modelini öğrenebilirmiyim.TŞK.

1) Benzinlikler çoğunlukla güvenli oluyor, her 3 benzinciden birinde de illa ki uygun bir alan buluyorsun. Sadece benzinliğin çok şehir içinde olmamasına dikkat et, sıkıntı çıkmasın.

2) Jeli kullanmadım ama geç, memnun kalmayanların yorumlarını okumuştum. İmkan varsa Marathon Plus Tour lastikler öneririm mutlaka, 1000 km yüklü turda en ufak sıkıntı çıkarmadılar.

3) 2 tane suluk olsa yanında yeter. Ben çok su içerim ama öyle takıntı da yapmam. Normalde ikinci suluk yarıya gelince yenisini alırım. Ama Ege Akdeniz çok sıcak, sular 30 dk da kaynadığı için saatte bir suları tazeliyordum. Yol kenarında çeşme falan olunca zaten suyu yeni almış olsam bile değiştiriyordum. Ama çeşmelere dikkat et, önce suya bak kontrol et öyle iç. Bu arada çok sıcak saatlerde buff ı ıslatıp kaskın altına takmak çok ferahlatıcı oluyor haberin olsun

4) Seçenek çok :) Sen tamir malzemelerini al, sorun çıkarsa halledersin. Kablo bağı, bant, pense, alyan seti, tel önemli parçalar.

5) Al tabi ki, ben uzun turda gidon çantasının kenarında büyük boy rambo bıçağı asıyorum. Hem ulaşımı kolay oluyor, hem de karşıdaki kişiye en başta bir gözdağı veriyor. Zaten dağ başında bisikletle tur yapan adama kim karışır. Ama tabi arada, en boş anında bir anda bir yerden değişik tipler çıkabiliyor, bir de tek başınasın, dikkat et mutlaka. Biber gazın, bıçağın hep yanında bulunsun. Çadırını kurduğunda da elini attığında denk gelecek bir yere bu ikisin ve bir feneri koy. Ne olur ne olmaz, bak izle

Kamp alanlarını belirle, 10-15 liraya kalabildiğin alanlar, hatta yemek yemen karşılığında bahçede kampa izin veren restoranlar-çiftlikler olabiliyor. Duş tuvalet açısından çok iyi oluyor bunlar. Ama tabi her zaman değil, arada. Yanına iyi kilit de al, bazı yerlerde şehir içinde duşlar oluyor, sıcak su gerçekten iyi geliyor.
Dikkat çekmemeye çalış diyeceğim ama bisikletle böyle bir şey mümkün değil. Çok zenginmiş gibi görünmemeye çalış, her yerde pazarlık yap, uyanık ol.

@buhari altıntaş bagajım napo g sele modeli 10kg (litrelik) 2 şer kollu 20 kg Selem ise bwin decahlondan aldım 25 kg taşıyor üstü ben normalde 40 kg kadar kullandım. " nasıl monte ettiğine bağlı."

@Özgür K. Vallahi normalde çok insancıl bir insandım ama tecrübeye saygım olduğu için bugün bir biber gazı siparişi verdim . Hatta sırf bu yorumdan sonra normal çakı bıçağı ile gideceğim yola ekmek bıçağı ile gidicem :) kullanmak nasip olmasın ama gidicem şaka değil. Video izledimde allaha şükür aslan yok bizim kıtada

Sabah 8 de yola çıktım 6 gibi çıkmak niyetim vardı ama uyuya kalmışım şimdi Silifke ye vardım 50km ilk dinlenme yerimdeyim mutluyum sağlıklıyım :) Çay içmek isteyen varsa içebiliriz Snapchat-5729914204345829095.jpg

Bence o dış lastiklere gerek yoktu ya hani lastik yarılsa bile ki düşük ihtimal elbet biyerde tamirci bulursun en fazla 1 gün yavaşlatır seni. Keyifli yolculuklar dilerim. )

4. On vitesin 1 veya 3 e gecmemesi. Hep basima geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Can33
@oguzh4n Biliyorum ama zamanım kısıtlı bu ay içinde hedeflerime ulaşmam lazım.. Zaten çok ağır değiller . İşimi garantiye almak en iyisi :)

• Beğen
Tepkiler: edge35
Öncelikle dikkatli ve güvenli bir şekilde gidin.
Havalar çok sıcak, olabildiğince su tüketin. Çeşme olmama ihtimaline karşı sıcak da olsa 1 şişe suyunuz yedekte bulunsun - Soğuk su bulduğunuz da değiştirin-
Ana yolları kullanacaksanız dış lastik yarılması pek olmaz gibi - ben almıyorum yanıma- yama, tamir seti vs. daha önemli.
Sabah erken kalkarak ilerlemek aşırı verimli oluyor, hem sıcak hem trafik çok fazla etkilemiyor.
2 günde bir kamping alanında kalmakta fayda var bence. Hem temizlik açısından, hem de bisikletin güvende olduğunu bilerek uyumak insanı dinlendiriyor.
Kuruyemişiniz de yanınızdan eksik olmasın, bol bol yiyin. Vücudu bittikten sonra geri dönüş zorlayıcı olacaktır.
Rotanızı da paylaşırsanız; forumda gezi yapan arkadaşlar önerilerde bulunabilir.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
20160810_195257.jpg 20160810_195117.jpg

Şuan konya Selçukludayim arkadaşlar olduğu için bir gün fazladan kaldım:) Halen bizden kimseye rastlamadım yol boyunca 1 tane bisikletci gördüm :)

Geri