Scudo Sports

Uzun yola giderken yanınıza yiyecek olarak ne alıyorsunuz?

Scudo
Ben 50 km'ye kadar sürüşler yaptım hiç birisinde bir lokma bir şey yemedim. Sürerken durmayı sevmiyorum. Ama 50 km sınır benim için onu biliyorum. Yani o mesafede yakıt almam lazım. Sabahları aç karnına koşuyorum 10 km. . Ama 20 ve üstü km koşacaksam 3 4 hurma ve izotonik içecek alıyorum. Bisiklet için enerji jeli alıyordum önceden, koşudan gelen alışkanlık.. ama hurma ve kuruyemiş iyi olur gerçekten de.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@MertV açıklamayı okuyuncaya kadar kuzinede patetes közleme sanmıştım. Resim öyle diyor. :) İçinde besin değeri yüksek besinler var tadını merak etmedim değil.
Benim 4 saati aşacaksa ekmek arası kavrulmuş kıyma , yada kaşar ve zeytinden oluşan sandviç tarzı birşey bulundururum. Hurma ve kayısı mutlaka saklama kabımda vardır. Çantamda en az iki tanede maden suyu bulunur. Bir cezve ve çay kahve türü şeylerde alırım. İki dal oduna bakar keyifli bir sürüş.
Maden suyunu nasıl taşıyabiliyorsunuz merak ettim doğrusu?
Cam şişede taşısak ayrı dert, şişeden matara doldurup götürmek dert hep yoldan kaynaklı sarsıntılardan dolayı gaz patlaması sorunu kaçınılmaz.
Şöyle yanıma 1 lt maden suyu alayım desem o da mümkün değil avrupada normal sudan bile ucuz ve her boyutta bulabiliyordum ahh ahh

@Desert Fox çantanın içerisinde sağlam beze çoban azığı gibi sarıyorum. Genelde dağ ve arazi sürüşlerinde. Yola niyetlenip araziye daldığım çok olduğu için alışkanlık oldu her daim alıyorum yanıma. Her açmamda basınçla bir fırtlık kayıp oluyor. Kalanı mineral takviyesini karşılıyor.

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
Bursa' dan Bozcaada' ya yaptığım ilk uzun turumda yanımda ; ton balığı konservesi, limon, ekmek ve su vardı..
Bisiklet mtb idi, ton balığı cıvalıymış, jant sekiz çizmeye başlayıp, ' aşağıdan gelirem yüküm eriktir/eriğin dalları delik deşiktir' türküsü dilime dolanıp ufuk çizgisine paralel gözlerim kapandığında o bisiklet ten kurtulmaya karar vermiştim...
Adada üzüm, incir ve böğürtlen vardı ama çarşıda karışık kızartmaya sarımsaklı yoğurt döküp yediğim zamanki hazzı bir şeye değişmem... :koptum:

Son düzenleme:
Ton konservesi çok mantikliymis, kuru üzüm gibi enerji veren yiyecekler de alınabilir, buz aküsüne sarılı su da olması gerek yazın.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
herkes bilmez fakat şase olarak epimedyumlu macun alıyorum enerji ve kuvvet artışı sağlıyor tüketilmesi de çok kolay Şirinevlerde aktar dükkanım var temin etmek isteyenler için piyasadan çok daha uygun fiyattan verebilirim

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Kuru gıdalar ilk tercihimdir. Glisemik indekse göre Fındık fıstık+ Kuru üzüm gibi ayarlayıp çantama cebime atarım. Kamplı gidiyorsam yanıma ocak alacağım için bulgur makarna alırım konserve yanıma alacağım en son şey sanırım. Dağ başında yediysem çöpünü ağırlık olarak taşımak zorunda kalıcam. Şehirde yiyosam şehirden alırım zaten her her market.

Geri