Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uzun yolda araba ile bisklet taşımak

Kayıt
5 Mayıs 2013
Mesaj
46
Tepki
31
Şehir
Antalya
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar merhaba
Bunun gibi bir konu açılmış mı bilmiyorum forumda bulamadım
21 Temmuzda aracım ile Antalyadan Ayvalık Altınovaya 10 günlüğüne tatile gideceğim ve yanımda bisikletimi de götürmek istiyorum.Bisikleti taşımak için bagaja takılan linkteki ( (link)) ürünü aldım
daha önce bagaj da hiç bisiklet taşımadım.
Görüş ve önerisi olan var mı .Uzun yolda dikkat etmek gereken şeyler nedir.Tecrübeleri olan arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim
Herkese iyi pedallamalar
Araba Opel Astra hatchback
 
Scudo
Ankara-Ayvalık arası taşımıştım ben de taşıyıcının montesini sağlam şekilde yapıp bisikleti de doğru şekilde yerleştirirseniz hiçbir sorun olmadan rahatça götürebilirsiniz ben yine de mola verdiğim yerlerde tedbir için kontrol etmiştim yerinden oynama bile yoktu
 
  • Beğen
Tepkiler: CEMAL ÖZDEMİR
Hocam almayı düşündüğünüz model en basit modellerden. Kurulumu çok zor değil ama bir kaç tavsiyem şunlar olabilir;
1. Arabaya monte edeceğiniz kancaların altına yumuşak bir destek koyarsanız arabanızın çizilme olasılığı düşer. (Zaten bu kancalar metal değil sertleştirilmiş platik ama yine de tedbir iyidir.)
2. Bisikletin takılacağı kısımdaki yumuşak zemin (adını bulamadım ama anladınız sanırım)yeterli gelmiyor ve oradan arabaya doğru kayıyor. Dolayısıyla bisikletin kollara gelen kısmı yumuşak malzeme değil metal kısım oluyor. BUndan sebep bisikletiniz çizilebilir. Bisikletin altına da bir eski t-shirt gibi birşey koyarak koruyabilirsiniz.
3. Arabaya doğru bakan pedalı sabitleyin ve hatta korumaya da alabilirsiniz bir şekilde, arabanızı çizmesin. (Belki plakaya filan denk gelir. Öyleyse plakaya değecek şekle getirebilirsiniz.
4. MOntaj aparatını iyice gerdirin. Bisikletinizi iyice sabitleyin ve oynamadığından emin olun. İÇinden çıkan montaj ipleri haricinde kancalı lastiklerden alabilirsiniz daha sağlam olur.
5. Bisikleti taktıktan sonra renkli bir bayrak en uca ekleyebilrsiniz.
6. Yol boyunca tümsek ve çukurlara dikkat edin. Hız limitlerini aşmayın. İyi yolculuklar. :)
 
Taşıyıcı yerine, içine bisiklet sığdırabileceğiniz bir araç alabilirsiniz :)

http://1.bp.blogspot.com/-w7CPJ2CwwH0/U6iTDDt8KvI/AAAAAAAAAGs/Rjxux1A7J9M/s1600/IMG_1965.jpg

***

300. mesajımı yazmışım ya la.
 
Daha önce de sordum cevap alamadım. Şehirlerlerarası yolda diğer araçlardan, kamyonlardan, yoldan seken taş, çakıl vb. şeylere karşı bisikletleri nasıl koruyorsunuz? Bu tip unsurlara karşı nasıl önlem alınıyor?

Bir de yağmur yağarsa -en yakın benzinciye kaçmak harici- ne yapılıyor mesela?
 
  • Beğen
Tepkiler: CEMAL ÖZDEMİR
Yağmur bisiklete ne gibi bir sıkıntı verebilir ki? Ben istanbul-bolu arası mercedes viano üzerinde 2 bisiklet taşıdım aparatım yoktu ben de bisikletleri ters bir şekilde aracın üstüne koydum (bisikletle araba arasına da sert mavi köpüklerden koydum) ve bisikletleri sağlam şerit bez ile aracın üstündeki 2 demire sıkıca başladım giderken de dönüşte de hiç sıkıntı olmadı allahın izni ile...
 
  • Beğen
Tepkiler: CEMAL ÖZDEMİR
@Mert E.

Aslında ben birkaç sefer İstanbul-Akçay arası araba üzerinde taşıdım. İlk başta koruyucu kılıflardan almak aklıma gelsede, sonra vazgeçtim. Sıradan, naylon bisiklet kılıfları iş görür ama hem ses hem de aerodinamik açıdan çok iyi sarıp sarmalamak lazım. Bu durum için ürünler üreten Skinz diye bir firma var. Örnek olarak (link) ürünleri var. Ayrıca, Amazon'da da görmüştüm. Bunlar haricinde, bir de bisikleti tamamen kapatan ürünleri var, ama oldukça pahalı.

Bence özellikle araç arkasında taşıyacaksanız, standart bisiklet kılıfları iş görebilir, iyice sarabilirseniz çok dalgalanma da yapmaz diye düşünüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: CEMAL ÖZDEMİR
Araba arkası taşıyıcı ile Diyarbakir Ankara Tunceli. Uzun mesafe yaptım hiç sorun çıkmadı ben arka taşıyıcı tavsiye ederim.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: CEMAL ÖZDEMİR
Verdiğiniz linkte ki taşıyıcı alırsanız bisikletin parçalarını yoldan toplarsınız ve hem kendi sürüş güvenliğinizi hemde başka sürücülerin güvenliğini tehlikeye atarsınız başım ağrımasın güven içinde taşıyayım diyorsanız thule freeway 968 modelini şiddetle tavsiye ederim ....Eğer pahalı derseniz siz bilirsiniz ama unutulmamalıdır ki kalite ve güven asla ucuz değildir.
 
  • Beğen
Tepkiler: CEMAL ÖZDEMİR
Durduğunuz yerlerde bağlantı kayışlarını kontrol etmeniz yeterlidir. Geçtiğimiz yıl Bursa'dan İzmir'e ben de bu şekilde bisiklet getirmiştim. Koruyucu kılıfa ise bence hiç gerek yok. Kaldı ki koruyucu ile kapladığınız bisikleti arka taşıyıcıya asmanız durumunda, koruyucu kılıf görüşünüzü engelleyecektir.
 
  • Beğen
Tepkiler: CEMAL ÖZDEMİR
Adana- Datça -Adana arası 2000 km den fazla bisikletimi araç arkası taşıyıcı ile taşıdım. Hiç bir sıkıntı olmadı. Taşıyıcım öyle ahım şahım bir taşıyıcı da değil. Dikkat edilmesi gereken en önemli şey taşıyıcının araca uyumlu olup olmaması. Bazı taşıyıcılar bazı araçlara olmayabiliyor. Ben sizin yerinizde olsam araç üzeri taşıyıcı alırdım. Çok daha güvenli olduğunu düşünüyorum. Yakıt sarfiyatını arttırabilir ama güvenlik daha önemli.

Edit : Bu arada Adana-Kozan arasını da hesaplarsak 1 senede 8000 km ye yakın kullanmışım taşıyıcıyı. Nazar değmesin.
 
@Emre Karaoğlu
Yapilmasi gereken hemen hersey aciklanmis. Gayet güzel! :)
Ben ek olarak tekerleri cikarip bagaja koyuyorum; 1. si stop ve sinyal lambalarinin önü aciliyor, 2. si arabanin disnda biraz daha az agirlik, ne de olsa virajli yollarda biraz etkiliyor.

Takarken de o resimdeki gibi takarsaniz, arabanin trafik plakasini kapatirsiniz.
Tasiyicinin üst tarafini arka camin en en üst noktasina dayayin, tasyicinin alt dayanak noktalari da plakanin daha yukarisinda bir yerlere gelsin. Bisikletin gidon ve selesi arbanin tavaninda cok bir sey yukariya cikar, ama trafik acisindan daha emniyetli ve kurallara uygun olur.
 
@ERTUNGA
Ben bu taşıyıcı daha önce almıştım zaten
İnşallah bir sıkıntı çıkmaz. Gene de çok teşekkür ederim
 
@CEMAL ÖZDEMİRO zaman geçmiş olsun çok sık durup askıları kayışları kontrol edin zaten yolculuk esnasında içinizde ki kurt sizi itina ile kemirecektir.:)
 
Geri