Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

V-Fren Ayarı

arkadaşlar lütfen YARDIM EDİN BUNALDIM BU İŞLERDEN ben hidrolik kullanıyorum ama ablama v fren aldım. v fren ayarı yıldız vidası yok 2 numara alyan vidası var sıkıyorum gevşetiyorum sanki bişey değişmiyor bilen varmı çok aradım hiç bir yerde yok

• Üzgün
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
arkadaşlar lütfen YARDIM EDİN BUNALDIM BU İŞLERDEN ben hidrolik kullanıyorum ama ablama v fren aldım. v fren ayarı yıldız vidası yok 2 numara alyan vidası var sıkıyorum gevşetiyorum sanki bişey değişmiyor bilen varmı çok aradım hiç bir yerde yok

Jant frenlerinin düzgün çalışması için jant akordunun da düzgün olması gerekir. Bunda sorun yoksa, öncelikle fren telinin gerginlik ayarını yapın. Belki de fren pabuçları ile jant çemberi arası çok açık olduğu için, pabuçların yakınlaşıp uzaklaştığını farkedemiyorsunuzdur.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Deore lx paralel fren kullanıyorum. Yeni orj papuç aldım ama ayar ile benimde başım ciddi dertte. Mantalite V fren ile bire bir aynı değil mi?

Arkadaşlar baradine papuçlar da yön belirtilmemiş doğru takmış mıyım ?80C5DAC5-9B77-43EE-A95B-8DD99E4F82B1.jpegC658C2B2-0104-4100-83EA-00FE67BF0B72.jpeg

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@fensinn yön yazması lazım normalde. Eline sağlık güzel takmışsın.:harika:

• Beğen
Tepkiler: fensinn
Arkadaşlar daha geçen hafta fren ayarları yapıldı ama 3 günlük kullanimdan sonra yine gevşedi. Durmak için freni sonuna kadar sikiyorum yine de istediğim ivedilikle ve mesafede durmuyor. Sizce sorun ne olabilir?

Arkadaşlar daha geçen hafta fren ayarları yapıldı ama 3 günlük kullanimdan sonra yine gevşedi. Durmak için freni sonuna kadar sikiyorum yine de istediğim ivedilikle ve mesafede durmuyor. Sizce sorun ne olabilir?

Genelde ayar bir bisikletçide yapıldıktan sonra biraz kullanılıp tekrar gidilir gevşeyen ayar son kez ayarlanır. Bazı bisikletçiler söyler tekrar uğra 3-5 gün sonra diye. Aslında zor bir şey değil YouTube'dan videolar izleyerek yapılabilir.
Fren kolunun üzerindeki ayar vidasından yapılıyor. (link) 1:11 dakikadaki tel gerginliği kısmına göz atabilirsiniz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar geçenlerde arka lastiğim patladı. Kendim yama yaptım. 70 km sonra yine patladı. Sanırım somunlu fazla sıkmışım sökerken biraz zorlandım. Lastiği yamalamadım. Ama sanırım söktükten sonra vidaları kaydırdım ve frenler sürtüyor. Daha doğrusu sola sürtüyor. Vidalarla oynayıp göbek ayarını iyice bozdum yapamadım. Şimdi sağ taraf sıkılmıyor bile. Nasıl düzeltebilirim.

Ben ağırlık yüzünden n tutmuyor sanıyordum ön ve arka papuç böyle tutmuyor yavaşlatıyor sadece.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@ÆSir
jantı kontrol edin , bişeyler damlamış olabilir yağ ,su vs.

• Beğen
Tepkiler: ÆSir
@Tui Lui satın aldığınız papuçlar kalitesiz olabilir mi veyahutta frenin jant yüzeyine değen kısmı kirlenmiş olabilir ve bu yüzdende fren tutmuyor olabilir.

Kirli jant yüzeyi ve kötü fren pabucu dışında kalitesiz veya eski fren kablosu da sebep olabilir bu duruma. Birde fren bacakları ve kolları ne marka o önemli. Piyasada ayar tutmayan bir ton fren var malesef. Mesela btwin giriş seviyesinde kullandığı frenler her kullanımda yeni ayar istiyor neredeyse.

• Beğen
Tepkiler: makifir ve Tui Lui
Merhaba arkadaşlar Kron XC250 bisikletimin arka frenini komple değiştirdim yeni V fren aldım fakat bir türlü monte edemedim. Borunun bu şekilde durması normal değil gibi geliyor bunu nasıl düzeltebilirim? Fren telini siyah kılıfları hiç kullanmadan bu şekilde geçiriyorum sorun olur mu ? Bugün saatlerce uğraştım anca bu şekildeyken fren adam gibi tutuyor. Böyle olunca da daha önceki tecrübemden biliyorum bir süre sonra o SAIGON yazan yazılı kısımın ucundaki yuvarlak genişleyip yalama oluyor ve tel de ordan çıkıyor. Bunun için ne önerirsiniz? Bisikletçiye tamir ettirsem malzemeleri kendim götürsem ne kadara tamir eder zira uğraşmaktan sıkıldım ve bunaldım :D İstanbul anadolu yakasında kazıklanmayacğaım bisiklet tamricisi varsa önerebilirseniz çok sevinirim.

photo_2020-09-28_19-25-27.jpg

@Kassady o cisim doğru ama frenin siyah kılıfını çok gerdirmişsin.
Hocam kılıf takıp da denedim fakat o kısım yine o şekilde kalıyor kılıf zaten oynak vaziyete nerede hata yapıyorum anlamadım mantığını çözemedim kılıf kısmının bi video var mı acaba açıklayan?

@Kassady
Mavi renkli kalemle işaretlediğim yerdeki başlığın oradaki yuvaya tam oturması lazım. Yani o saiguan yazısıyla paralel olması lazım. Bu şekilde yuvaya tam oturmadığını görüyorum.

İki bacağı da elinizle en kapalı pozisyona getirin(janta yaklaştırın) ve o işaretlemiş olduğum parçayı yuvasına oturtmaya çalışın.

Dosyalar

• 20200928_205023.jpg
    20200928_205023.jpg
    187,6 KB · Okunma: 24
  • Beğen
Tepkiler: makaram
kablo yeterince uzun değil gibi duruyor
aslında fotoda kablo görünmüyor, kablo nerede ?

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
@Kassady
Mavi renkli kalemle işaretlediğim yerdeki başlığın oradaki yuvaya tam oturması lazım. Yani o saiguan yazısıyla paralel olması lazım. Bu şekilde yuvaya tam oturmadığını görüyorum.

İki bacağı da elinizle en kapalı pozisyona getirin(janta yaklaştırın) ve o işaretlemiş olduğum parçayı yuvasına oturtmaya çalışın.
Üstat dediğin gibi oturtuyorum zaten ama serbest bıraktığımda bacaklar açılıyor ve ordaki parça o hale geliyor :(
@Kassady

Hocm daha uzun bir kabloyla da denedim yine aynı sorun oluyor anlamadım gitti ne yapmam gerektiğini şu oarçanın yukarı doğru asılı kalmaması için .8
@Kassady Bisikletin sol arka kısmının fotoğrafını atabilir misiniz?

Dediği gibi kablo yok gibi.
Hocam attıgım fotoğraf zaten arka tarafı bisikletin :)

Son düzenleme:
Geri