Ahmet Ali Demir
Üye
- Tepki
- 8
- Bisiklet
- Cannondale
ön hidrolik elcik-piston seti almanız lazım. ön jantı rotor takılabilen jatla değiştimeniz lazım ya da rotor takılabilen ön göbek alıp jantınızı bu göbeğe göre örmeniz gerekiyor. hepsi bu..İyi akşamlar sevgili abilerim ve kardeşlerim. Size şu konuda danışmak istiyorum. 10 yaşında bir MTB'm var, Rockrider 5.1 şimdikilerin büyük dedesi diyebiliriz. Bisikletimi upgrade etmek istiyorum ve ilk adımı V frenlerimi hidrolik diske çevirerek yapmak istiyorum. Daha doğrusu sadece ön frenimi HD yapıp arka için de en kalitelisinden pabuçlar almak var aklımda. Size göre belki değmez ancak benim için manevi değeri yüksek bir bisiklet. Tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum yardımcı olabilir misiniz?
Bu arada siz sormadan söyliyim maşa diske uyumlu
Cihan Ali Bey haklı. sürüş emniyeti açısından pek güvenli olmaz.Maşa diske uyumluysa tabii ki yapabilirsiniz.
Ama ön arka frenin farklı olması kullanımda çok pratik olmayabilir. Hidrolik diskte çok kolay frenleme sağlayacaksınız. Ön frenin zaten ölçülü kullanılması gerektiği düşünüldüğünde, sadece önü hidrolik diske çevirmek bana çok akıllıca gelmiyor.
@Cihan Ali dediğiniz gibi başlarda bir alışma süreci gerekli, iki frenin farklı tutuşlar sağlaması sebebiyle, fakat alıştıktan sonrasında çok bir güvenlik sıkıntısı yaratır mı bilemiyorum. Kadrom uyumlu olsa arkaya da aynı değişimi uygularım fakat uyumlu değil, bazı aparatlar mevcut fakat nekadar güvenli bilemiyorum, bilgisi olan arkadaşlar varsa aydınlatsın lütfen
pek yok kullanmadım bence dene@Enis UYAR arkayı disk yapmak için kullanılan aparatlar hakkında bilginiz var mı
3 renkli Baradine MTB pabucu alacanHocam kaza dediğiniz şey andan kısa sürede oluyor. Yaşadım ne yazık ki, bir yılı geçti hala nasıl oldu o kaza anlamış değilim.
Ben tavsiye etmiyorum ama karar tabii ki sizin. Ben disk freni çok seven ve kendi ağırlığımdan dolayı bisikletinde şart olarak gören biri olarak sizin yerinizde olsam, hiç macera aramaz ya bisikleti ya V frenleri yükseltirdim.
Daha iyisi var mı bilmem ? Sıradan pabuçlara göre çok çok iyiler forumdaki arkadaşlardan öğrendim ve aldım zaten@MAERKEK en iyi duruş sağlayan bu mudur hocam