arkadaşlar ön freni kullandıktan sonra pabuçlardan biri tekerleğe yakın kalarak tam açılmıyor ve arada janta sürtme yapıyor bunun sebebi ne olabilir veya nasıl giderebilirim şimdiden teşekkürler
Kullandığınız bisikleti ve özelliklerini belirtirseniz arkadaşlarımız daha kolay yardımcı olurlar ama bir ön fikir olarak sorun fren bacaklarının ayarsızlığı gibi gözüküyor. Fren bacaklarının, resimde kırmızı ile işaretlenmiş bölgede bulunan ayar vidaları vasıtasıyla yatıklığını ayarlayabiirsiniz. Eğer kullanmakta olduğunuz donanım çok çok alt seviyede ise bu vidalar maalesef göstermelik olup görevlerini yerlerine getirmiyorlar.
ilk olarak jant ayarı tam olmaya bilir ikincisi v frenlerin yayları ya tam çalışmıyor ya da tam ayarlanmamış tabii bu durumların hepsi gövde pivotlarında bir yamukluk yoksa geçerli
ben corratec x-vert kullanıyorum fren kolları ise zzyzx bisikleti daha yeni aldım akordta ve gövde pivotlarıda düzgün bi problem yok sanırım bu ayarlar fren kolları yanlarında bulunan vidalardan yapılıyo sanırım.....ilginiz için teşekkür ederim
Öncelikle bisikletinizi güle güle kullanın, yeni alındığı için bazı ayarlarının tekrar yapılması gerekebilir. Bence kendiniz ellemeden önce aldığınız yer ile bir bağlantıya geçin.
Konuyla pek bir alakası yok ama heryerde en çok satılan Corratec modelinin Motion olduğu söyleniyor ama kime sorsam kime baksam Expert. Garip bir durum.
Felis911 in de dediği gibi jant ayarının yapılması gerekir... SAniyelik bi ayar olayı var, vida gevşetilcek ve pabuca yakın olan kısım zıt yöne itilip ortalandıktan sonra tekrar sıkılancak.Bu olmuyorsa Bahçet abinin dediğini yap, vidaları oyna, bi tarafa kayacaktır fren, ne tarafa istersen ona göre sıkıştır işte