Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

V fren pabucum yok

@Malik altuntaş aradım 10 sayfa fren kategorisinde yoktu. Ben konuştukça kendini trolluğe veren tipler var gerek yok yazmaya artık. Herkes seviyesi kadar işte bu yaşa gelmiş insanlar ne desekte içindeki çocuğu büyütemeyiz bu yaştan sonra.

#Sorun çözüldü konu kilit fikir alışverişinde bulunan herkese teşekkür ederim.

Scudo
Bu Garanti ve Servis meselesiyle ilgili soruların iyice cılkı çıkmaya başladı. Bazı dini programlar da sorulan sorulara döndü. Hocam saça çizik attırmak günah mıdır?

Ayrıca böyle içeriği boş sorular sorup sonra ona göre cevap alınca üzülmeyin.

@Hasan Ç. Neye göre boş kime göre boş fren sistemi çalışmıyor nesi boş bunun .ya varya kafayı yicem az kaldı .

" Ne kadar anlatırsan anlat , anlattığın karşıdakinin anladığı kadardır "

Bakkaldan dondurma aldım yolda giderken düştü bakkala dondurmanın külahı kırıkmış desem yenisini verir mi acaba ?

Sizin sorunuz aynı bu seviyede kusura bakmayın yazmadan duramadım.

@xDodo

Güzel kardesim, bak konuyu acmissin ve servise papucu düstü diye sölesem yani kandirmaya calissam yenisini takarlarmi gibi soru sormussun. Madem yeni bisikletin papucu gevsekti de neden hemen servisine götürmedin bisikleti?Yeni bisikletin garantisi olur ve garantiden faydalanmak icin ufak bir hatasinda servisine götürülür.
Belki takabilirler, hadi taktiklarini düsünelim ve sen istegin de basarili oldun diyelim. Peki gevsek bir papucun görevini yerine getirmedigin icin kendin suclu olarak yeni dala vera ile takdirdigin 5 liralik bir papucla mutlu olabilecekmisin.
Sonra surada sana gicik birisi olsa ve o servise bu konuyu gösterse seni dolandirici diye sikayet etmezlermi?

Arti forum da henüz kimseyi tanimadigini düsünüyorum ve millete hele hele sen den yasca büyük kisilere en basta @mariokaldato arkadasimza olmayacak laflar saymissin. Daha dün gelip forum formatini anlamayan insanlar gelmis edebiyat yapiyor demissin ve acilen bu kisilerin arindrilmasi gerek diye yazmissin. Yasin daha 17 oldugu icin biraz aha büyüklerine saygili ol derim, ha zaten bana saygi gösterene saygi gösteririm dedigin icin sana bence kolay kolay burada kimse yardimci olmaz.

Inan konunu okudum ve yazmak istemedim ama yanlis ve saygisizca yazmandan dolayi bende yazmak istedim.

Konuna gelince evet forum konu acmak icindir ama her vida, papuc vs icin de konu acilmazk. Burada bu konulara benzer ne konular gördük ve o arindirilmasi dedigin kisiler malesef arti bu tür konulardan biktigi icin sadece eglence olarak yaziyorlar yada hic yazmiyorlar.

@xDodo
Su yorumda nekadar bilgili oldugunu yazmissin, "servis varken bisikletçiye niye götüreyim" madem böyle bir servis var ve biliyorsun oraya götürülecegini de neden konu aciyorsun? direk servise götürseydin ya.

Bir papuc icin dünden beri ugrasiyorsun ve yarin ücüncü gün. Bisikletini servise götürdünmü isini halettinmi, yada herhangi bir bisikletci de papuc taktirnmi? Hayir.
Iste bu tür konular 5 lira icin 3-4 gün ugrastirir demek istiyorlar ama sen anlamamissin malesef. Bir pauc icin 3-4 gün cevap bekleyen ve 5 liralik paucu takiramayan kisi benim icin bisikletine özen göstermeyen bir kisidir. Kusura bakama.

Abilerim, sizce muhattap olmaya değer bir tip mi? Bırakın istediğini yapsın bu arkadaş belli işte ne olduğu ben olsam hiç dalaşa girip seviyesine inmem bile

@xDodo
Bisikletin fren pabuçları, fren telleri, vites telleri, iç ve dış lastikleri sarf malzemesidir. Bu malzemelerin ömürleri vardır. Bu ömür biter ve yenisiyle değişir. Google'a fren pabucu yazarak fren pabuçlarının fiyat aralığını görebilirsin. Google'dan bulamıyorsan Anasayfa'da kocaman yazan Delta Bisiklet'in sitesine girip, fren pabuçları kategorisinden yine aynı şekilde fren pabuçları için fiyat aralığını öğrenebilirsin. Yine Google aracılığıyla fren pabuçları arasında bir kategori söz konusu mu öğrenebilirsin.

Örnek olarak benim kullandığım XLC marka set 40 TL, Decathlon'da en ucuzu ise 5 TL.

Servis ücretsiz değiştirmez, gevşemiş durumdaysa elinizle sıkarak yola devam etmeniz yanlıştır çünkü.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Murat Cömez bilmediğimden konu açtım burda merak ettim kendim yapmak istedim adam gelmiş eğlenmek amaçlı yazı yazıyor . Aklınca komik olmaya çalışıyor . İlk yorumlara bak son yorumlarıma bak adamı deli edip sonrada deli diyosunuz çete gibiler önce yapıyorlar sonra dalgaya vuruyolar sonrada olan bize oluyor saygısız felan . Zaten beni yaşımla sorguluyacak insanlar ben değil her insanı yaşıyla sorgulayan insanı olgunlaşmamış insan derim . Benim ne yaşadığımı sende bilemezsin oda 17 bi rakam bisikletten anlıyor diyede gelip beni burda küçük düşüremez . Dahada ağır konuşurum yaşa başa bakmamda gerek yok anlatabilfim mi burda kimse kimseye abilik yapmamlı bilgi paylaşımı yapmalı .

Bisikletçiyede gitmedim servisede gitmedim neden çünkü sabah 7 akşam 8 çalışıyorum iş erken bitmesi lazım ki bende gideyim dimi boş vaktim yok siz değerli abilerim gibi.

Şuda var hala konuyu anlamamış 3 sayfa oldu konu Bir bisikletim daha var diyorum onun pabucu alsam taksam olurmu hem jant farklı modeli farklı .

Kandırmaya çalışmak ne alaka ikidir şu konu açılıyor adam yaparken iyi sıkmamış seni bilmem ama v frende sıktıkça fren atmaya başladı ilk hafta bişi yoktu 3. Hafta lâstik patladı arka tekerleği sökerken v freni ayırfık orda tekrar taktık hallettik yolda bisikletin arka freni tutmamaya başladı. Yaşadım biliyorum

Arkadaşlar konunun açılması hazırcılıktan başka bişey değildir. Eğer internette yada forumda aratsa v fren pabuçlarının aynı olduğunu, standart olduğunu anlardı. @xDodo kardeşim dalga geçilmesi yaşınla ilgili değil konuyla ilgili 41 yaşındaki adam bile bu konuyu açsa cidden dalga geçilecek bi konu olurdu. Yani konu tamamen saçmalık ve dalga konusu olmayı hakediyor.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@xDodo
Konu 3 sayfa olmus ve inan Papucun ne oldugunu da konuyu da herkes Anladi. Salak değil bu forumdakiler.
Konu 3 sayfa olmus ve 3 sayfa da papan gibi yazdiklarini tekrarliyorsun. Bunu da sen anlamamissin.:koptum:

@Murat Cömez Murat yolda giderken bisikletimin lamba tutacagi düştü acaba onu Arçelik servisine götürsem bana yenisini verirler mi ? " Burasi buzdolabi servisi kardesim dalga mi geciyosun bizle ?" dediklerinde de "_ pardon abi papucum düşmüş bana papuc verin bari desem ayip mi olur ?

Kardeşim seni karşı forumdan mı gönderdiler?

- Konu komik değil, girip komik olmaya çalışıyorlar demişsin. Ama inan bana konu o kadar komik ki, günlerdir ben üç dört saatte bir hatırlayıp patlatıyorum kahkahayı.
- Deli ediyorlar, sonra deli diyorlar, çete bunlar demişsin. Yahu doğruyu duyunca deliriyorsan sorunu bizde arama.
- Beni yaşımla sorguluyorlar, olgunlaşmamışlar demişsin. Tam tersi yaşına verdiğimiz için güzel güzel anlattık başta ama senin yazdıklarına 40 yaşındaki adamlar dayanamadı "Küçüktür, olur." imasında bulundu resmen.
- Ne yaşadığımı bilemezsiniz demişsin. Sen de bizim neler yaşadığımızı bilemezsin, ki zaten burası ajitasyon yapma yeri değil.
- Bisikletten anlıyorlar diye kimse beni küçük düşüremez demişsin. Valla bu konuda söyleyebileceğim tek şey, forum mesajlarının çıktılarıyla birlikte en yakın psikiyatri servisine gitmen.
- Daha ağır konuşurum yaşa başa bakmadan demişsin. Zaten diyeceğini demişsin.
- Kimse kimseye abilik yapmamalı, bilgi paylaşımı yapmalı demişsin. Abiliği eziklik olarak görüyorsan konu başka, ama şu forumdaki konularda biraz gezersen, insanlarla tanışırsan, başına bir şey geldiğinde onlar sana yardımcı olur. O zaman "İyi ki abilerim var." dersin.
- Sabah 7, akşam 8 çalışıyorum, sizin kadar boş vaktim yok demişsin. Ben 7-7 çalıştığım dönemde bisikletteki sorunları ayrıntılı olarak bir kağıda yazar, arkadaşıma, kardeşime, "ABİLERİME" verirdim. Onlar hallettirirdi.
- Bir bisikletim daha var, transfer etsem olur mu demişsin. Bunun cevabı zaten verildi, ama sen konuyu uzatmayı seçtin.
- Kandırmaya çalışmak ne alaka? demişsin. "Servis karşılamaz mı gevşek kendi düşmüş desem." demek, "Tamir ederken gevşekti düştü." demekle aynı şey değildir. Bu yalandır.
- 3. hafta lastik patladı, değiştirirken düştü demişsin. Örneğin, arabanın lastiği patlayınca, tamir ederken disk frenin oluğunu bozuyorsun (istemsizce). Ardından bunu fark edip firmaya, "Bunun oluğu bozuk değiştirin bu freni." mi diyorsun?

İyi forumlar.

@xDodo
Dua et sana abicim demisler.
Akord anahtari ile ilgili bir konuda birseyler yazmistim. Gelen cevap yanlis hatirlamiyorsam soyle birseydi: "ne yani simde senin eline versek herhangi bi akord anahtari, yapamayacak misin, ne farkeder ki" gibi biseydi.
Epsilon bilmemneydi kullanici adi, direkt engellemistim.

@sirreddot kardeşim. Aklımı okudun resmen. Ben de uzun yazmak isterdim ama vaktim dardı, o vakti buna cevap vermekle harcayamazdım.

• Beğen
Tepkiler: jontymcleod
@sirreddot bak bakayım cevaplara bu abiler mi cevaplamış soruyu başka adamlar neyse ne ya sağolun yorumlarınız için googleda arattımda v fren pabuç sorunu diye aratın bakalım böyle bir sorunla karşılaşan olmuş mu gerçi komik bi konu benden başka kim açar ki bu konuyu zaten dimi :komik: iyi forumlar.

Kardeşim zaten senin sorununu yaşayan bir kişi bulamazsın sen resmen yaşayan bir efsanesin google de :' v fren pabucu takma'
diye aratacaksın

Pinokyo yıllarında 90lı yıllar öncesi fren pabuçları gün görmüş dondurma gibi erirdi. Ben de o tecrübe ile shimano v frenlerime yedek fren pabucunu baştan almıştım. Erimiyor meretler. O bisikleti sattığım zaman orijinal fren pabuçları duruyordu hala.

Geri