Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

V fren sert ama tutmuyor

Lawyer58

Daimi Üye
Tepki
119
Arkadaşlar arka fren çok sert ama tutmuyor kitlemiyor. Fren kolunu cekiyorum ama çok sert ayrıca lastiği kitlemiyor. ayar yaptım beceremedim. on teker hemen kitliyor çok da yumuşak fren kolu. neden böyle anlamadım

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Atasoy
Scudo
Ayardan kastın nedir? Ayrıca bisikletçiye gitsen muhtemelen ücretsiz şekilde yardımcı olacaktır.

İstanbulda yalvar yakar ücretsiz yaptırırsın İzmirde nasıl yapamıyorsun?

• Beğen
Tepkiler: Furkanadk
@yorgun bekçi
Jantda yağ kalıntisı olabilir. Yağ çözücu deterjanla temizleyip tekrar deneyin.

Pabuçlarda sıkıntı olabilir ayrıca jantın frenleme yüzeyinide temizlersen sorun kalmayacaktır.

Fotograf atın şöyle şeylere ya nasıl yardım edelim sorunun ne olduğunu sen bile bilmiyorken

Bisikletinizi ters yöne doğru iterseniz ve aynı işlemi yaparsanız , bu seferde arka tekerledğin kilitlendiğini , ön tekerleğin kilitlenmediğini görürsünüz. Deneyin göreceksiniz. Hatta bu yazıyı okuyan herkes isterse kendi bisikletinde bu durumu deneyebilir.

Dik bir yokuşta fren yapılmış bir şekilde durmanız gerekirse , geriye kaymamanız içinde zaten böyle olması gerekiyor.

Fren pabuçları yeni değişmişse janta uygun pabuç değildir. Değişmediyse, jant ve pabuç temziliği ile sorun çözülür.

• Beğen
Tepkiler: Lawyer58
Dostum papucları mümkün olduğunca aşağı çekip, yukarı doğru çapraz olarak janta uzatır/temas etmesini sağlarsan fren kalitesinin çok daha fazla arttığını göreceksin.
Yani demek istediğim jantın hizasında, yere paralel olarak sabitleme papuçları. Mümkün olduğunca aşağı sabitle.
Bunun temel mantığı kuvvet kolunu uzatmaktır yani çekme kuvvetini uyguladığın yerin daha uzun olması.

• Beğen
Yanlış Bilgi vermiyeyim ama arka fren ön frene oranla daha uzun bir kabloya sahip olduğundan ön fren gibi tutmasını beklemeyin,ne kadar sert olursa olsun öndeki gibi ani bir tepki vermiyor...ve yukarda arkadaşların yazdıklarından sonuç alamadıysanız ve eğer bunların dışında daha farklı bir durum varsa kimse dememiş ama (benzer durum yaşadım) fren kablosunu değiştirmenizi tavsiye ederim .benim sorunum bu şekilde düzeldi bilginize....

@yorgun bekçi

• Beğen
@bilalfidanboy cok teşekkür ederim. baradine 3 renk pabuç siparişi verdim onu takacagim

@Koray KORKMAZ hocam ben pabuclari jant yanağı'na düz basacak şekilde ayarladım ondan mi tutmuyor acaba. yanda düz kısım var ya jantin

Papuçlar düzgün olarak janta oturmuyordur, jant çemberi tozdan vs yağlanmış olabilir, pabuçlar kalitesizdir..

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@Raptor8 katılıyorum papuçların düzgün değmemesi yani bir tarafın az bir tarafın fazla temas etmesi fren kolunu sertleştirir tutmamasına etkendir . Yarısı erimiş yarısı tam pabuç kullanımı da aynı şekil sıkıntı yapabiliyor

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@MAERKEK
O yarısı erimiş yarısı tam papuçlar tam bir sıkıntı ya.Ya değiştirmen gerekiyor ya öyle kullanınca tam verim alamıyorsun ve genelde ötüp duruyorlar...

Bende kron xc 100 var arka fren cok sert hafif tutuyor kabloları yağlatsam geçermi yeni papucmu almam gerek

Geri