Scudo Sports

v fren yardım lütfen!!

Tepki
6
bisikletimde v fren kullanıyorum, arka fren janta sürtüyor onu nasıl önleyebilirim? bisiklet tamircisine götürdüm akord ayarlarını yaptığını söyledi fakat 1-2 kere sert fren yaptığım ve yine sürtmeye başladı..

Scudo
Fren papuçlarının tam janta geldiğine emin olun.Tabi bazı çok ince ayarları var ama ben fazla anlamadığım için yardımcı olamayacağım.Siz yinede bir bakın papuçlar belki lastiğe de çarpıyor olabilir.Birde resim eklerseniz forum üyeleri daha kolay yardımcı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: hakan balgün
@hakan balgün

Merhaba,

V Fren ayarları oldukça kolaydır aslında, anladığım kadarıyla frenin tek taraflı olarak çalışıyor, bu durumda frenlerinin bir tarafının gerginliği daha fazla. hangi fren papucunun janta sürttüğünü belirledikten sonra yapman gereken şey ters yöndeki (diğer taraftaki) fren ayağının pivota bağlandığı noktada bulunan gergi vidasını gevşetmektir. Eğer bu vida yeterince gevşek ise sürten taraftakini sıkıp pabucu janttan uzaklaştırabilirsin. İyi bir ayarda her iki taraftaki pabucun da janta uzaklığı 1mm olmalı.

Bunu denedikten sonra sorun çözülmiyorsa fotoğraf yükle bir bakalım.

Kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: hakan balgün
@Erhan Erdoğan

kendi çapımda bişeyler yapmaya çalıştım ve papucun janta sürtmemesi için aradaki mesafeyi biraz açtım, sizin dediğinizi birazdan yapmaya çalışacağım yapamazsam fotoğraf yüklerim

teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Erhan Erdoğan
Geri