Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

V-frene wd 40 sıkılması

Taxonera

Forum Bağımlısı
Tepki
788
İsim
Gökhan
Bisiklet
Mosso
Resimdeki işaretli yerlere wd40 sıksam ne olur yada yağ sıksam sıvı gres var nasıl olur biraz haraketlerinde sıkıntı var. iki kere yağmurda sürdüm. Acaba korozyon falan mı yaptı acaba

fotoğraf temsilidir.

Dosyalar

• vbrake-overall.jpg
    vbrake-overall.jpg
    117,9 KB · Okunma: 66
Scudo
bence pabuçlar haricinde sıkıntı olacağını sanmıyorum

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
Alyan vidaları söküp yayı ve mafsalı temizleyip tekrardan gresleyebilirsiniz. Fakat ben problemin mekanizmadan ziyade fren kablolarında olabileceğini düşünüyorum. Genelde yağmur durumlarında fren mekanizmasının en kolay etkilenen bölümü kablolar oluyor...

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
@Taxonera
iyi günler,sıkıntıyı ayrıntılı yazarsanız yardımcı olmaya çalışayım...WD-40 yaygın kanının aksine bir yağlayıcı değil temizleyici dir,evet temizler ama bir süre sonra mekanizma'nın işleyişi bozulacaktır(yağ ihtiyacın'dan dolayı)...Freni sıktığınızda fren kolu geri gelmiyorsa yani açmıyorsa ve pabuçlar kapalı olarak takılı kalıyorsa kablodaki sıkıntı'dan kaynaklanır...Kablo da biriken toz yağmur'un etkisi ile birlikte tortuya dönüşür,kolu sıktığınızda bu yüzden tortu'nun engellemesin den dolayı mekanizma başlangıç noktasına dönemez... fren.PNG
o resimde ki alyan vidayı sanırım 5 alyan dır gevşedip mekanizmayı boşa çıkartın...siyah kabloyu sıyırıp içerideki teli ince mümkünse 0 zımpara ile temizleyin.temizlik bittik den sonra ben sprey yağ kullanıyorum hafif yağlayın.Bu esnada tellerde kopma- ayrışma varmı? varsa teli tereddütsüz değiştirmek lazım...çünkü sürekli takılır ve işleyişi bozar..sonra tekrar toparlayın.muhtemelen düzelecektir...fren.PNG f2.PNG
1 no daki yayı çıkartın arkasına baş parmağınızı koyun ve ok yönüne bir kaçkez bastırıp çekin..yayın eğim açısı düzelir...2 no lu ince ayar vidalarını da tümden söküp WD-40 sıkıp temizleyip sonra tekrar sıkabilirsin...Hadi kolay gelsin...Sıkıntı bitmezse muhtemelen kablo'nun içindeki kalan tortu'dan dolayı dır işlemi tekrarlayın...çok kirlenmişse kabloyu da değiştirebilirsin ki bence gerek yoktur...rastgele...

Geri