Gravel bisikletimde hd fren var. Kullanım şeklim, rotarımdan dolayı ona şart zaten. Yol bisikletine heves saldım. Cipollini'de görüp aşık olunca bu tutkuya dönüştü. Yol bisikleti nedir diye çeşitli bisikletlerle epey turlama şansı buldum. Agresif sürüş tarzımdan dolayı frenler benim için önemlidir. Gravelimde vites sistemim 105 iken fren sistemim Ultegra'dır. V frenli yol bisikletlerinde, disk frene alışkın biri olarak resmen afalladım. Virajlarda çok önceden frenleme yapmak gerekiyor. Hal böyle olunca da Cipollini BR1K modelini daha çok beğensem de disk frenli NK1K aldım, memnunum. Ağırlığına takacak kadar ağırlık çılgını değilim, zaten öyle olmuş olsam aero kadro kullanmam. İyi bir tırmanıcı değilim, öyle bir amacımda yok. En sevdiğim şey virajlı yollarda basmak ki disk frenin farkı orada çıkıyor. Profesyonel değilim, arkamda takım arabası dolaşmıyor. Disk frenli jantın değişimi sıkıntı olabilir diyeyim. Piston kırmak dahil her türlü sorunla karşılaştım, hepsini çok kolayca kendim hallettim. Bırakın bu disk freni kötülemeyi, isteyen istediği freni kullansın.