Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Varikosel ameliyatı ve bisiklet..

Tepki
90
Merhaba arkadaşlar geçtiğimiz çarşamba günü varikosel ameliyatı oldum. Merak ettiğim konu bisikletimin üzerine acaba ne zaman çıkabilirim ? Pedli taytların bu sürece katkısı ne kadar olur ? Önceden bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim. Unutmadan bu konuda doktorumla henüz konuşmadım ilerleyen günlerde kontrol için gittiğimde konuşacağım.. Teşekkürler..

Scudo
Anlaşılan kimsenin konu hakkında bilgisi yok, en kısa zamanda bu konu hakkında bilgi sahibi olup sizlerle paylaşacağım..

@Abdullah Uğraşkan

geçmiş olsun,öncelikle yazmamışsınız ama,varikosel ile beraber fıtık durumunuz varmıydı ? ikisi genelde beraber seyreden bir durum olabiliyor,öncelikle 21 günlük pasif dinlenme dönemini geçirmeniz gereki,ondan sonra hafif joglarla başlayıp kendi durumunuzu tartarak ve dr. la beraber bu kararı verin ama!!! doktorunuzun sporu seven ,yapan ve bilen biri olması çok önemli.birde acı-ağrı sınırı sizin eşik sınırınız olmalı.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
@Fırat Dizman hocam öncelikle açıklama için teşekkürler. Fıtık ile ilgili bir teşhis yada tedavi süreci geçirmedim, açıkçası varmı yokmu bilemiyorum. "doktorunuzun sporu seven ,yapan ve bilen biri olması çok önemli" bu kısım bencede çok önemli buraya konu açmamın en büyük sebebide bu. Muhtemelen doktoruma konuyu açtığımda direk kestirip atacak ve kesinlikle bisiklet süremezsin yada benzeri bir açıklama yapacak. Ufak bir araştırma yaptığımda varikoseli direk bisiklet kullanıma bağlayan insanlar var. Bence önemli bir konu çünkü erkeklerin azımsanmayacak kadarında bu rahatsızlık olabiliyor. Bilgi edindikçe buradan paylaşmaya çalışacağım.

@Mehmet Ortaç teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: tolga1976
@Abdullah Uğraşkan

Türk erkeklerinin belki%60 ında varikosel var ama kimse farkında değil,eğer fıtıkla seyretmeyip ağrı yapmadığında kimse fark edemiyor kişi bazında,birde çocuk olmuşsa ,hiç farkedilmiyor,ancak çocuğu olmayan erkekler böyle bir sıkıntının olduğunu anlıyor,varikosel bir rahatsızlık değil,bir kusur aslında,çocukla ilgili netlik yok ileri derece olup çocuğu olan kişi sayısı yüksek,daha çok ergenlik dönemlerinde başlangıcı oluyor,ağır kaldırma,yüksekten atlamda etkili,tabi nedeni çok bisiklette belkide bir sebebtir,ama bir çok rahatsızlık normalde zaten var,ama genetik şifre çözülünce açığa çıkıyor,tabi tüm yaşam şartlarımızda bunun erken veya biraz daha geç olmasında etken oluyor

bir futbolcu kadar ağır antrenman yapmayacğınıza göre
ki onlar 4 hafta sahalardan uzak kalırlar
max 4 hafta
başarılı olması gereken varikosel ameliyatı kasık bölgesinde açılarak yapılır
yani fıtıkmış gibi
dolayısı ile
sevgili kardeşim
işi riske atma
4 hafta
takımlar yumuşak iniş yapsın
ped dahi olsa seleye oturma ve zorlama

Çok teşekkürler hocam, benim kafamdaki sürede bir, bir buçuk aydı. Bugün doktora kontrole gidiyorum bakalım o ne diyecek :)

Dikişlerimi aldırdım, doktorum durumumun gayet iyi olduğunu söyledi. Bundan sonra istediğini yapabilirsin dedi, istersen git top oyna dedi :) Bisiklet sürebilirmiyim dedim esprili bir şekilde vitesine bağlı dedi :) Sürebilirmişim onda da sıkıntı yok. 1 Ay sonra Allah nasip ederse kaldığım yerden devam edeceğim. Bu arada günlüğüme yazdığım (link)ameliyat sürecini anlatmaya çalıştım. Belki birilerinin kafasındaki soru işaretlerini kaldırabilir diye buradan da paylaşmak istedim. Herkese sağlıklı, bol pedallamalar..

Geri