Scudo Sports

Ve ben sinir küpü...(trafik hanzoları içerir)

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Tepki
4.839
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
bu gün de işe bisikletle gidiyordum.

2 kez çok güzel sıkıştırıldım. işe giderken bile aksiyon kamerası çekimi yaptıracaklar zorla.

sağda park eden araçların yanından geçerken normalde araçlar 1 metre ötemden geçerdi
bu gün servis aracı tam dibimden geçti - gidon araç mesafesi 0.1 cm :snzdglsn: -
sonra da bi kartal aynısını yaptı.

tabi ben sini küpü. başlarım yapacağınız işe dedim iki şeritli yolun bitanesini ortaladım.
iyilik te yaramıyor illa bi şeridi kapatalım istiyorlar. :snzdglsn::snzdglsn::mad::mad:

Scudo
Ortala abi acıma. Ben ortaliyorum artik , biri ciksada dovsem diyede bekliyorum ama kimse inmedi daha arabadan . zaten son zamanlarda dikkat ediyorum yollarda bisiklet ile ilgili uyarilar falan var hep. Biri laf soylese hemen orada gosterebilecegim bir trafik levhasi falan oluyor genelde (benim surdugm yollarda oluyor tabiki diger yerleri bilmem :) )

ne yazık ki insanlarımız duyarsız. şeridi kapatsan ne olacak? Allah muhafaza serserinin biri tarafından katledilirsin. önceden arabalarından acısını çıkartırdım ama artık onuda yapmıyorum çünkü artık olağan şeyler bir araba tarafından sıkıştırılma, yada arkandan hayvan gibi bağırmalar vs.. hepsini geçtik artık sadece şikayetlerle geçineceğiz.

Memlekette hanzo çok maalesef kimsenin ne bisikletliye nede motorsikletliye saygisi yok bisiklet kullanimi ve yollariyla ilgili kanuni duzenleme ve yaptirimlar olmadigi avrupa standartlatina gelemedigimiz surece maalesef bu hanzolarla ugrasmak kacinilmaz durumda olacak

bundan sonra kamerayla gidicem işe yoluda ortalıcam. 2 şeritli yolun sağ şeridi hakkımsa söke söke kullanıcam o yolu. :mad:

• Beğen
Tepkiler: farukrr
emniyet şeridini kullanmak aslında çok sakıncalı ama mecburen kullanıyoruz. yola çıkan araç, sapağa giren araç, kaldırımdan inen yaya vs. kimse yolu kontrol ederken emniyet şeridine bakmaz. 20-40 km/s hızla akan trafikte ben de şeridi ortalıyorum ama daha hızlı akan trafikte şerit ortalamak bizim ülkemizde kefen giymekten farksız.

Boyle soylemler tedirgin ediyo beni . ben iki seritli yolda emniyet seridini kullanmiyorum ve suruşlerimi gece yapiyorum . oyle cok hizlida gitmiyorum (20-30 bazen 40km/h ) . seridin 2/3 solu ile 1/3 sag tarafinin kesiştigi yeri kullaniyorum , sıkıştigimi yada sıkışacagimi hissedersem seridi ortaliyorum . genel olarak bayan suruculer ve minubus soforleri , ticari taksi soforleri korna falan caliyor , taksiler nedense kaciniyor. Bilmiyorum olduremezsem bosuna arabam cizilmesin diye yapiyo olabilirler. (Bu arada güvenlik olarak bisikletin epey bir yerinde ışık var , ayrıca gidondaki oval ayna sayesinde her an götü kolluyorum , kontrol ediyorum)

bunların nedeni,avrupa yakanın keza anadolu yakanında ,plansız programsız oluşudur ,bi kere sağa araç park edilmesi yasak olacak,ama önce bu millete araç park yerleri yapacaksın,ayrıca kitle ulaşım araçları her yere ulaşacak ,raylı sistemler olacak,
1 değil 10 köprüde yapsanız he babam araç istanbulda artar ise bi gün gelir tıkanır kalırsınız,selami çeşmeye dikilen iki adet çirginlik abidesi ikiz kuleler var (bi gün bunlara inşallah uçak çarpmaz)otopark kapasitesi 1500 araç ,yav kardeşim zati hafta içi hafta sonu ipini koparan bağdatta ,ekstradan 1500 araç daha eklenirse ne olur ,aynen trafik durur,bende büyük zevkle seyrederim bu görüntüyü,zati seyrediyorum garibanları ,araç içinde sıkışmış sinirden suratları bozuk,zati en fazla araçla haşır neşir olanlar hastane kapılarında,keza kredi kartı borcu olanlar,iş stresinden hastaneye düşenler,
bu istanbul halkına anlatmak lazım ,bak güzel kardeşim stres,hastalık yaratır, gel benim sözümü dinle, kendine bisiklet al hafta sonu ailece binin sahilde,ne kadar çoğalırsak o kadar katılım olur.
bu istanbulun kurtuluşu bisikletle olacakta galba ben göremiyeceğim.

Bu embesiller genelde tek dolaşan bisikletcilere musallat şöyle 3-4 yada 5-6 kişi olunca göremiyoruz erkek müsveddelerini.

bugün ara sokaklarda fazla araba görünce hareket halinde dedim cumartesi trafiği var galiba ,arkadaşla buluşmaya bisikletle gideyim ben 2 saatte otobüsle gideceğim yolu yarım saatte gittim o da bisiklet yolu olsa belki 15-20 dk sürecek . Ben geç diyorum herkese buyur geç yol boşsa zaten araba ile yarışaçak değiliz ama tarfik varken tın tın gelip bi dk olmadan beni geçenlerin yanından pedal çevirmeden süzülerek geçiyorum . Ama bu dikkat işi çok enerji harcatıyor galiba . Yayaları kontrol et ,araclara bak hatta park halindeki araçları bile kolla ,asfaltı izle çok fazla şeye dikkat etmek gerekiyor . oysa elin bisiklet yolu olanda tek yapacağın rotanda gidip trafik ışığı ve yolunda giden diğer bisikletlere dikkat etmek değil takip etmek . şair olsan şiir bile yazarsın o huşuyla benim beynimde boş yer kalmıyor etrafı seyretmek için . Yine de çok şahane bir şey bu şeytan icadı.

• Beğen
Tepkiler: Burak_Cakir
aynen trafikte bisiklet sürünce.indiğim zaman boynumun ellerimin ve beynimin çok kasıldıgını farkediyorum.istemsizce kasıyorum kendimi.Her an başıma birşey gelecek endişesiyle pür dikkat sürmekten herhalde.

• Beğen
Tepkiler: Burak_Cakir
@soner kalaycıoğlu işe bisikletle gitmeyelim,bomba riski var metroya binmeyelim,kaza riski var otobüse binmeyelim, sıkıştırıyorlar araba kullanmayalım.
eee uçakla gidemeyeceğimize gore yürüyerek mi gidelim.
kızmayın ama zoru gorunce bırakma olayı kanımızda var heralde

Geri