Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ve Sonunda Merida Cyclocross 300 bisikletim

Scudo
Hayırlı olsun harika bir bisiklet almışsınız.
Ben de tutkuyla sürdüğüm yol bisikletimi kışın eve kapatıp ne yapacağım diye düşünürken bu tür ile tanıştım.
Aslında bahar ayları, yağmur çamur, bozuk asfalt ; kısaca ülkemiz için çok ideal bisiklet. Maalesef bilinilirliği ve satın alma seçenekleri pek yok.
Bakalım ben de bir çılgınlık yapıp böyle bir şey alacağım gibi...
Yaza kadar sürer sonra yeniden atlarım yol bisikletime...

Hayırlı olsun harika bir bisiklet almışsınız.
Ben de tutkuyla sürdüğüm yol bisikletimi kışın eve kapatıp ne yapacağım diye düşünürken bu tür ile tanıştım.
Aslında bahar ayları, yağmur çamur, bozuk asfalt ; kısaca ülkemiz için çok ideal bisiklet. Maalesef bilinilirliği ve satın alma seçenekleri pek yok.
Bakalım ben de bir çılgınlık yapıp böyle bir şey alacağım gibi...
Yaza kadar sürer sonra yeniden atlarım yol bisikletime...

• Beğen
Tepkiler: Adem Dualı
@Ahmetgitar tşk ederim, mtb tutkunu iseniz, ama aynı zamandan asfalttan vazgeçemiyorsanız herikisini bir arada istiyorsanız kesinlikle cyclocross, evet pek bilinirliği yok, cyclocross bisiklet istiyorum dediğiniz de 'neyapacaksın o bisikleti? netür bir bisiklet olduğunu biliyor musun? alacaksan yol bisikleti al' gibi bazı söylemler olabilir, ama aldırış etmeyin eğer düşünüyorsanız alın, stabilize,çamur,yol, durmaksızın pedallayabilirsiniz. şimdiden hayırlı olsun diyelim :)

• Beğen
Tepkiler: İhsnn_zyvl
@adem dualı teşekkürler. Ben aslında yol bisikleti tutkunuyum. Kışın yol bisikletimi sürmek biraz daha riskli olacağı için düşünüyorum cyclocross bisikleti. Sanıyorum yol bisikleti sürüşüne en yakın bisiklet de bu oluyor...

• Beğen
Beyfendi bu bisiklete arka tarafa bagaj takılabiliyor mu?

Merhabalar öncelikle hayırlı olsun. Yanlız sormak istediğim bişey var şehir bisikleti ile arasındaki performans farkı asfaltta nasıl acaba?

@lazquest Yapı olarak yol bisikleti yapısında olduğu için ataklığı, hafifliği ve hızı yol bisikletine yakın. Bu nedenle şehir bisikleti ile kıyaslama yapılması doğru olmayacaktır. Bu tarz bisikletlerin genel artısı maşa genişliği sebebiyle yol bisikletlerine nazaran daha kalın lastik takabiliyor olmanız. Süpersonic bir hız tutkunu değilseniz bu bisikletler dişli lastiklerle de işinizi görür. Bende de Focus Mares modeli var, yaz dönemi için ince lastikleri taktım, performans daha da arttı ama tabii ki bir yol bisikleti kadar olamaz. Gerçi bunların hepsi sizin nefesinize, kaslarınıza ve dişli oranlarına bağlı :) Bu üçü sizde olmadığı sürece ha şehir bisikleti, ha cyclocross, ha dura ace setli karbon bisiklet olması farketmiyor :)

• Beğen
Hayırlı olsun, güzel günlerde kazasız belasız kullanın.

• Beğen
@deathsidestory

@deathsidestory Çok teşekkür ederim bilgi için [emoji4] Bianchinin touring 613 modelini kullanıyorum şuan. Çok acele etmişim alırken. Yeni yeni öğreniyorum bazı şeyleri. Yol gidonu çok cezbediyor. Sanırım cyclecross hem ortalama koşullarda arazi hemde asfaltta hız için daha ideal. Aktarma organlarını değiştiriyim demiştim iyisinden olsun dedim baktım ki fiyat uçuyor keşke yol bisikleti alsaydım dedim. Sonra bu bisikleti görünce aşık oldum. Şuan çok kararsızım her an satışa çıkartabilirim bisikletimi [emoji85]

Tekrar teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için.

• Beğen
Tepkiler: deathsidestory
İstanbulun fevkalade yollarında yol bisikleti sürdükten sonra pişman olmadım desem yalan olur. Keşke yol bisikleti almadan önce cyclorcross alsaydım dediğim çok oldu sen amacına ulaşmışsın tebrikler. Güle güle eskitirsin inşallah. Darısı cannondale caadx 105 ile benim başıma inşallah.

• Beğen
Merhaba, incelikle hayirli olsun. Ayni modelden almayi dusunuyorum ve surdugum yollar daha cok stabilize, micirli asfalt, eski bozulmus koy asfalt yollari ve cok nadirde olsa camurlu yollar. Hatta bazen sirtimda veya omzumda tasidigimda oluyor. Hafta sonlari 100 km uzeri suruyorum butur yollaarda ve suan amartisorlu hybrid bisikletimle bayirlarda cok yoruluyorum.
Yanlis bilmiyorsam 10,5 kg bu bisiklet ve suan kullandigim bisikletten 5 kilo daha hafif.
Size sormak istedigim
1- meridayla %10 egimle uzun tirmanis yaptinizmi ve eski bisikletinize gore nasil fark var ?
2- duz yolda akiciligi nasil ?
3- 2x10 vites araligi tirmanislarda ve hiz yaparken yeterli oluyor mu ?
4- tirmanislarda ayakta pedal basarken duz gidondan farki var mi ?
5- boyum 1.70 ve 52 kadro sizce bana uyar mi ?

Simdiden tesekkur ederim.

@MGSancar

merhaba,
%10 eğim belki biraz daha fazlasında tırmanış yaptım, uzun mesafeli henüz bir performans turuna çıkmadığım için bir şey söylemek henüz erken,tırmanışlarda düz gidondan farksız bence ama tabi alışmanız biraz zaman alabilir. akıcılık yol bisikletinden farksız tabi bu sizin kondisyon ve kas gücünüze bağlı.eğer yol bisikleti yarışlarına katılmayacaksanız 2*10 vites bence yeterde artar bile. kadro sizin için uygundur. ben teşekkür ederim bu arada alacaksanız şimdiden hayırlı olsun.

@onur_özkan mekanik tir.

@Yowamushi cyclocross la sınırsız yol alabiliyorsunuz, yağmur, çamur, dağ bayır, asfalt durmadan hep pedal, yağmur ve çamurda cyclocross la bisikletin tadına varacaksınız emin olun, benim gibi mtb ci iseniz eğer.

Acayip yakışıklı bor bisiklet güle güle kullan yollar senindir;)

Öncelikle hayırlı olsun :) 2 tane sorum var
1-) fiyatı nedir acaba
2-) ağırlığı

Geri