Scudo Sports

Ve Sonunda Scott Scale 50 Aldimmmm

Scudo
çok güzel bisiklet.bakmaya doyum olmuyo.maşallah.güle güle kullanın...

ÇOK TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR gerçekten sevdim ben de:)

hayırlı olsun çok güzel bi bisiklet almışsın.. gülegüle kullan.. scottlı bi resim koyarsın artık avatara :)

hayırlı olsun beykan güle güle kullan:) yaza bahanende kalmadı artık bakalım dağa çıkarken ne yapıcaz:))))

@cem

öyle yapıcam en kısa zamanda :) teşşekkürler herkeseee....

tora çok agır sanırım yaaa bunu deiştirsem 1 kg den fazla fark edebilir napsam acaba bu arada TORA HAKKINDA BİLGİSİ OLAN NASIL KULLANILIR NAPILIR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...

hayırlı olsun bnm yaşadığım şehirde bu tür bisikletler satılmıyo nerden bulabilceğimi sölermisin acaba

güle güle kullan kazasız belasız bin
ayrıca fiyatını sorabilir miyim?????

@AB®AHAM

hangi sehirdesin bu ilk sorum birde bu sitede bir cok bisiklet ve spor malzemesi satan mağza sahiplerinin adresleri telleri var ordan onlara ulasabilirsiniz istanbul ve ankarada dır bu bisikletlerin merkezi:) yani alıncak yerler...:)

@tolgahan38

fiyat konusunda 1250euro+ easton gidon 47 euro+ scott kadro koruma 12euro:) ve bu bilgileri internet sitelerinden de bulabilirdiniz:)

çok iiiii yaaaaa:) ACAYİP MEMNUNUM...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@beykan

Tora 32 mm boruları ile Reba'dan önce yer alan "oldukça" sağlam bir maşadır...
Herhangi bir şeyle değiştirirsen kesinlikle 1 kg fark elde edemezsin ne yazıkki...
Çünkü Tora kendi içinde değişen modellerine göre(289,302,318)2071gr ila 2400gr arası değişiyor...
Sanırım Scale 50'nin üstünde 318 var...Ve bu maşada 2000 ila 2100 gr arası değişiyor...
Dolyısıyla en hafif secimi yaparsan bile(SID'i öngörerek) max 750-800 gr fark elde edebilirsin;)
XC maşası olarak evet biraz ağır kaçıyor...Ama sağlamlığına diyecek birşey bulamıyorum...
Ben 130 mm U-turn olanını kullanıyorum.
Ama sürüş tarzım XC değiL...Dolayısıyla aradığım şey hafiflik değil, sağlamlık...
FR ve DJ amaçlı kullanıyorum...
Bunun dışında bakımını aksatmadığın sürece hiçbir sorun çıkaracağını sanmam...
Ama "bisikletim hafiflesin" diyorsan eğer, değiştirmen daha iyi olacaktır:)
Birde Scale 50 deki Tora kaçlık bu konuda bir fikrim yok...
Ama değiştirecek isen Türkiye piyasasına giriş yapacak olan Fox u bekleyebilirsin...
Yada bir Reba oldukça güzel olacaktır Scale'ine;)

Şimdilik yorumlarım bunlar...Oldukça güzel bir bisiklet seçmişsin...
Nice güzel günlerde kullanmanı dilerim;)...

İyi günler:)...

• Beğen
Tepkiler: beykan
@Alican

tora 302 modeli sitesine baktım rockshox ın aynısı ordakinin. bakımı derken ne yapmalıyım nasıl kullanmalıyım biraz bilgi verirsen cok iyi olur buna ihtiyacım var:)

@beykan

Anladım...Şansına en ağır modeli denk gelmiş abicim:)

Öncelikle sağ alt bacağın altında "rebound" yani geri tepme ayarı bulunmakta ve bunu en rahat hissettiğin konuma getirebilirsin bulunduğun yola ve zevkine göre...
Bunun dışında sol bacağın üstünde sertlik ve lockout olayımız var...
Sertlik ayarı ise en basit tabirle " Sen oturduğunda maşanın esnemiyeceği yani ağırlığını emeceği optimum sınırda durmalı XC tarzı sürüşte...
Kilitlemek istediğimizde ise sonuna kadar çeviriyoruz ki Tora tam kilitleyen bir yapıda değildir(zarar görmemesi amaçlı 1,1,5 cm oynar)...
Eğer U turn ü olan modelse sendeki 85-130 arası yükseklik değiştirme olayımız sol taraftadır...
Bu yüksekliği malum tırmanışlarda sona indirip, iniş ve sert sürüşte sonuna kadar yükseltebiliriz...
Eğer 80 yada 100 sabit travellı modellerinden biri ise bu U-turn anahtarı orada olmayacaktır...;)

Ben, kullanım tarzımdan dolayı 130 da tutuyorum maşayı...
Rebound en hızlıda(tavşan tosbağa:)) sertlik ise çeyrekte duruyor...

Bakım konusunda ise...
Tora diğer çoğu kaliteli maşa gibi keçeleri oldukça sağlam bir maşa ve içine fazla toz toprak gitmiyor...
Dış boruları temiz tutmak birinci öncelik...
Daha sonra belli aralıklarla yetkili kişiye açtırmanızı öneririm...
Bunun aralığını Rock Shox kullanım kılavuzunda "kullanım saati" olarak vermişler...
Ama okuyunca abartılı geliyor...
Çoook uzun zaman sonra yağ kaçırmaya başlayabilir...
İşte o sınırdan önce bakımını yaptırmak gerekli;)

Diğer Tora kullanan arkadaşlarda kendi görüş ve yorumlarını belirteceklerdir...

Şimdilik bu kadar:)

@Alican

U turn lü model bendeki ama sol tarafta sertlik yumşaklık ayarı var sag tarafta lock out var 85-130 arası deiştiremiorum

daha şimdiden hangi parçaları deiştirsem diye düşünüorum:) şimdlik aklımda jant seti ve maşa var.. bakalım artık umarım kısmet olur...

düştümmmmmmmmm:( ama çizik bile almadı scott ım hehe çok mutluyum :D

Geri