Scudo Sports

VELEDrom

Şevket Özer

Aktif Üye
Tepki
355
İsim
Şevket
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
arkadaşlar malepe dolgu alanında bulunan veledromda son zamanlarda meydana gelen kazaların neredeyse tamamı bilinçsiz şekilde bisiklete binen çoçuklar patenle gezinenlerden kaynaklanmaktadır.daha dün 8 kişilik bir grupla ortalama 40-45km/s ile dönerken küçük bir kızın aniden önümüze çıkmasıyla çarpmamak için ani fren yaptık ve ben duramayıp önündekine çarptım düştüm şükür ciddi bir şeyim yok. bununla ilgili önerim 153 beyaz masayı arayıp bu şikayeti dile getirmek olacaktır bugün ben dile getirdim bu konuyu her ne kadar veledromu anlatmak biraz vakit alsa da :)

2.şikayet ettiğimiz konu ise veledrom ışıklarının akşam 10 oldumu kapanmaya başlaması aynı şekilde bunu da 153 beyaz masaya bildirirsek kazaların önüne geçmiş ve sağlıklı ve güzel bir antreman yapmış oluruz..

kazasız belasız sürüşler...

• Beğen
Tepkiler: canayaz0734
Scudo
Veledrom ışıkları bildiğim kadarıyla o alanda bulunan ev sahiplerinin şikayeti üzerine kapatılmaya başlandı.

Işıklar akşamları rahatsız ediyormuş...

Okadar uzaktan rahatsız etmez ama manzara seyretmelerine engel olur.
Veledrom 1 tane olunca yetersiz oluyor o bölgeye 2. Si be Avrupa'ya 3. sü yapılmalı. Mevcut olanın zemini düzeltilmelere rağmen çok kötü koca Belediye 500 m yolu düm düz yapamıyor arkadaş. Sırf eğimli olduğu için pürüzsüz bir yol yapamıyor. Olmadı asfalt kapla ama dalgasız düz eğime ve piste uyumlu.

yok artık saçma bence ev uzak kalıyo alana bence akşam denize dogru kahvelerini yudumlarken rahatsız oluyorlardır...

@Zekeriya Çab aynen öyle adamların manzara keyifleri bozulacak ya ondan

veledroma yaş sınırlanmasının getirilmesi en mantıklısı... abi şu kadıköy-pendik sahil boyunca yapıla kazalarda; çocuğuna sahip çıkmayan insanlar yüzünden kaç kişi kaza geçirdi... ama "Bir şey olmaz..." deyip geçiyorlar... Allah korusun çacuğa vursak serseri hız yaptı olacak...

şuan sadece 153 beyaz masayı arayıp şikayette bulunalım anne babasını çoçukları her ne kadar uyarsakta belediye tarafından önlem alınmadıkça bugün olmasa da yarın illaki bu kazalar tekrarlayacak.. veledromun kapatılıp üye sisteminin oluşturulmasını da önerdim

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Ben yasaklamalara karşıyım. yasaklayacaksanız neden yaptınız diye sormak isterim böyle bir durumda.

Bence belediyenin artık profesyonel, modern bir yapılanmaya, genç ve aydın beyinlere ihtiyacı var.

Yani düşünün güzel bir fikirle size gelinmiş ve uygulamışsınız; veledrom yapmışsınız, pist yapmışsınız ama "ışıklar rahatsız ediyor" şeklinde gelen şikayete ışıkları söndürerek çözüm bulmaya çalışıyorsunuz. Bu çok saçma. Başka bir çözüm yolu muhakkak bulunabilirdi.

Kazalar için de benim şahsi fikrim bu bölgede bisiklet kullanımı konusunda eğitici birkaç arkadaşın görevlendirilmesi, bu arkadaşların insanları bisiklet konusunda eğitmesi, bilinçlendirmesi olur.

Aynı şekilde yeşil alanlarda sabah belli saatlerde aerobik seansları düzenlenebilir. Türk insanı genel olarak hantal, Türkiye'de yaşıyor olmanın baskısı sonucunda fiziken zayıf bir yapıda. İnsanlar spor yapmaya teşvik edilmeli. Açık havada denize karşı spor yapmak kimbilir ne kadar insanı spor yapmaya teşvik ederdi bir düşünsenize.

öğlen saatlerinde veledromda bir grup yetkili vardı kask takmayanları dışarı çıkarttılar. sanırım güvenlik görevlisi dikip kasksız veya uygunsuz durumda olanları veledroma almamaya çalışacaklarmış gibi bir durum sezdim. umarım kazaların önüne geçebilirler.

Işıkları kapatıyorlar yetmezmiş gibi bir de çevredeki sulama sistemini açıyorlar. O sular pisti ıslatıyor çoluk çocuk, karanlık, su derken ortalık rezil oluyor. Bisiklet yolunda yürüyen insanlara kızıyoruz, veledromun ortasındaki toprak alanda elinde piknik sepetiyle gezinen insanlar gördüm ben.

• Beğen
Tepkiler: çağatay_çankaya
Şurayı okudumda gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Anasını satayım veledrom yaptılar diye sevindik. Bisikletten anlamayan insanlar yüzünden çektiğimiz sıkıntılara bak. Trafikte adam üstüne üstüne gelir aynana bak dersin, araba yolunda ne işin var kaldırıma çık der. Bu yol benim de hakkım dersin üstüne yürür. Paçasını aşağı verir yollarsın. Sonra veledroma girer piknik yapar. Sövsen sövülmez, dövsen dövülmez. Kafayı yiyorum anasını satayım.

Konu baslıgınındakı ınceyı ıkıncı kez okuyunca anladım :D

@Y. Serdar Güler
O rahatsiz olanlarin hepsinin otomobilleri vardir. Biz de o otomobillerin varligindan ve karbon salinimindan sikayetciyiz ama kapitalist sisteme bir karsi durus oldugundan bizi kimse iplemez.

peki burda herkes velodroma fixed gear bisikletle mi giriyor? yurt dışında yasıyorum, burda ve başka ülkelerde velodroma bırakın yol bisikletini ön frenli fixed gear girmesi bile yasak. belediye işini tam yapıp, oraya bir görevli koysa sadece frensiz fixed gearları içeri alsa yorumunuz ne olurdu?

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Suan butun beyaz masa bisikletcilere ana avrat kufrediyo
En iyisi belediye baskanini alip pistte bi tur attirmak beyaz masayla bi yere kadar gider

@Zekeriya Çab o bölgeye 2. veledro yapılsa güzel olur da avrupaya yapılmasın. zaten kullanamıcas bide boşa yapıldı diye pişman olucas. maltepedeki veledromu boşa işgal edenler avrupada edenlerin yanında hiç kalacak :D

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@chnkrmz Avrupa da zaten en çok gidilen güzergah hesaplanıp yapılmalı Maltepe zaten toplam güzergah Avrupa yakasında biraz daha profesyonel müsabaka ve antremanlara açık girişin Paralı olduğu 7-24 sağlık ekibi ve yiyecek içecek için işletmenin olduğu ayrıca çok ayak altı bir mekana yapılmalı.

@Zekeriya Çab giriş paralı olursa ozaman rahat kullanılır. tabi olursa

@chnkrmz tabi hedef profesyonel yarış düzenlemek yada yarış organizasyonlarını çekmek. Ama boş kaldığında da parayla giriş. Mesela bisiklet satan dükkanların yerleştirildiği bir konsepte sadece Dükkan kirası masrafları Karşılar. Ama bu ülkede hayal bunlar o ayrı.

oldum olası asla sevmedim ne veledromu ne de bostancı-tuzla-bostancı sahil yolunu,
bi kere sadece bize ait yol bisikletlileri için düz antreman sahası olacak,abd 'de var,araya betondan set çekeceksinki rahat gidelim ,ha öyle kötü bir yerleşim alanı olmuşki ,burada bisiklet ile asla hız yapamazsın ,sabah en erken çıkar isen bostancı-sabiha- bostancı yaparsında sabah uykulu araç kullanan birine raslar isen yandın gitti,milli sporcumuz avşarı böyle kaybettik,veledroma gittim ne yahu bu ,motor sürüyor amcam,dedim bi daha gelmem buraya,bizim idman yerlerimiz 7 senedir dudullu-göçbeyli-50km,dudullu-bıçkıdere 33 km olmuştur çıkış saati kışın 08.00 dir sonbaharda 07.00 dir ilkbaharda 07.00 dir sadece 20 km trafik var ama yollar geniş şile yolları,kömürlükten sonra araç yok bu etap yol bisikletine çok uygun,haziran-temmuz ağustos pek idman olmuyor sıcak nem fazla olunca ,buna rağmen kısa polinez hekimbaşından yaparız,sabah az trafik oluyor öğlen fazlalaşıyor oldukça sert eğimler var

Geri