Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vialand avm girişindeki "bisiklet giremez" tabelası

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Tepki
10.035
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Evimin yakınında bulunan bir avm Vialand. (eyüp-yeşilpınar)
Resimde görülen kapı avm'nin yaya giriş kapısı değil. Araçlar oradan giriyor ve yaklaşık 1 km yol gittikten sonra avm'nin otoparkına giriş yapıp park ediyorlar.
Yani resimde görülen kapıdan girildiğinde içerisi yine yol, ancak bisikletlileri almıyorlar. Kapıdaki görevli ile dün tartıştım. Kesinlikle bisikletlileri almayacaklarını söyledi. gelen emir bu yöndeymiş.
Oturduğum eve gidilebilecek 3 tane yol var. Biri arabaların, otobüslerin, minibüslerin sürekli taciz ettiği, bol cam kırığı bulunan dar bir rampa.
İkincisi, arka mahallelerden dolaşıyorsun ve yine hem rampa, hem de yol dar. Ayrıca çok uzuyor.
Üçüncüsü de vialand avm içinden geçmek. evet burası da rampa (malum oturduğum ev tepede) ancak bu yolda ne cam kırığı, ne taciz eden taşıtlar, ne otobüs-minibüs mevcut. geniş bir yol ve hız rampaları ve güvenlik kameraları olduğu için gayet güvenli. Dolayısıyla zaten ulaşmak için dik rampalarla boğuşmak zorunda olduğumuz evimize en güvenli gidiş yolu burası. Ve mahallemizde gerçekten çok bisikletçi var. bu yola ihtiyacı olan insan çok. Burayı kullanmak isteyen birçok insan tanıyorum.
Bu tabelayı kaldırtmak ve bisikletlilerin geçişini sağlayabilmek adına neler yapılabilir? Fikirlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim. Zira kendi ülkemde kendi toprağımda böyle uygulamalara maruz kalmak beni oldukça sıkıntıya sokuyor.
Aşağıda görseller mevcut. Güzergahı ve hareket yönünü renkli bir şekilde belirttim. Ayrıca, bu yol, sonunda ikiye ayrılıyor, otoparka girmek için sola yol ayrılıyor, sağdan düz gidince direkt olarak mahallenin içine çıkılıyor. Otoparkın içine hiç bir şekilde girilmiyor.
İyi günler diler, saygılarımı sunarım.
20150917_181331-vert.jpg

Scudo
Pek birşey yapılabileceğini sanmıyorum, "özel mülk" gibi de görünüyor neticede, yani kendi arazileri, isterlerse araç da giremez komple yaya gireceksiniz de diyebilirler.

Fakat tabi yine de bisiklet niye istemiyorlar anlamadım :) Belki de aynen bahsettiğiniz şekilde bir "geçiş yolu" olmasını istememiş olabilirler.

Merhaba, servisim o taraflardan geçiyor, sabahları, fotoğrafını eklediğiniz yoldan araç girişi de yapılmıyor, diğer saatleri bilmiyorum tabi.

@BetitoXXY
araç girişi yapılıyor ya, yapılmaz mı? otoparklara giden bir yol orası. siz sanırım başka bir giriş noktasından bahsediyorsunuz.

@Kuzey Ege

Sabah 7:25 civarı oradan geçiyorum, bir kaç defa araçların geri çevrildiğini görmüştüm, ona istinaden öyle yazdım.

Hocam kusura bakmayın ama kendiniz söylüyorsunuz otoparklara giden yol orası diye. Özel bir mülk ve avm otoparkına giden bir yol olduğu için herkesin oraya girememesi bence doğal bir durum. İzin verecek olsalar siz arkadaşınıza o diğer arkadaşına söyleyip iyice yol geçen hanına dönecek orası. Sizde olsanız sizde istemezsiniz öyle bir durumu. Bence gayet normal ve haklı bir kural.

Ben de orda oturuyorum ama Saya Yokuşundan tırmanıyorum. Dediğiniz gibi yol var ise ve bisikletlileri kabul etmiyorsa Vialand'in yaptığı büyük ayıptır. İsterse Özel Mülk olsun, bisiklet günde maksimum 10 tane geçsin ordan, ne olabilir ki? Dernek yöneticilerinden vs. okuyanlar var ise ön ayak olmalarını rica edelim. @Kuzey Ege

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@urkmez39
Ben bu konuyu Bisikletli Ulaşım Platformu (Yiğit Güneli) ile de paylaşacağım ve bunun için ne gerekiyorsa yapacağım. Saya Yokuşu'nun riskleri ortada. İkinci şeride park etmiş araçlar, inşaat artıkları, cam kırıkları, yolun darlığı, aşağıdan hızlı gelen halk otobüsü ve minibüsler, beyaz şahin kullanan arkadaşlar, motorsikletliler vs.
Biz orada her gün ölüm tehlikesi ile karşı karşıya değil miyiz? Vialand'ın içinden geçen yol o kadar rahat ki.

@Burakb993
Arkadaş bu adamlar kimin memleketine kimi sokmuyorlar ya, oraya her gün on binlerce insan geliyor. On tane bisikletli mi ortamı bozacak? Allah aşkına??

Özel mülk veya neyse ne... Sonuçta bir alışveriş merkezinden bahsediliyor. Arabalar girebiliyorsa bisikletler de girebilmeli. Hatta bisiklete özel park yeri de yapılmalı. Otoparkın içinde bir bölüm olabilir. Burası benim malım, istediğimi sokarım istemediğimi sokmam demeye hakkı bence yok. Hatta bir mağazaya girince, size hiç kimsenin "burası benim mağazam sana ürün satmıyorum" deme hakkı yok diye biliyorum. Veya lokantaya girince "git kardeşim sana yemek yok" diyemezler. Tam bilmiyorum ama bu hareketler yasal olarak suç diye hatırlıyorum sanki.

Sonuçta ben alışveriş yapmak için oraya bisikletimle gitmek isteyebilirim. Bir de şu var. Yani eğer birtakım bisikletli gelip orada huzur bozucu davranışlar sergiliyorsa güvenlik buna müdahale eder. Bu kadar basit. Hani şu bmxci bir kısım çoluk çocuk var, salak salak hareketlere giren ve insanları rahatsız eden. Efendice bmx kullanan ve eğlenenlere saygımız sonsuz orası ayrı.

Ne yapılabilir? Hiçbir şey yapılamasa bile boykot yapılabilir. Bir daha hiçbir koşulda bisikletçiler oradan alışveriş yapmayız ve her yerde kötüleriz :D

@Kuzey Ege Hocam insan gelmesi başka oradan geçip sizin evinize gitmeniz başka. Demek adamlar böyle bir sorunla karşılaştı ki kural koydular. Siz haklı olabilirsiniz ama bence bir durum oldu ki ona göre kural koyuldu oraya.
@cumali55 Olay oraya gidip alışveriş yapmak için park etmek değil ki. Orayı yol olarak kullanıp eve ulaşmak. Eğer konu ben alışverişe gittim ama bisikletimi almadılar olsaydı çok farklı bir konu olurdu.

• Beğen
Tepkiler: Furkan Y.
@Burakb993
yok işte ille de alışveriş mi yapmak gerekiyor? ayrıca alışveriş için gittiğinizde de almayacaklar sonuçta bisikleti. bir bisikletlinin oradaki yolu kullanmasının nasıl bir sakıncası olabilir? ayrıca sorun arabalar giriyorken bisikletin yasak olması. bu kabul edilemez.

ayrıca önceki mesajımda da dediğim gibi bir "durum" yaşanırsa şayet, güvenliğin müdahale eder. güvenlik niye var sonuçta?

hocam o kapıdan sadece araçlar ve avm'nin servisleri giriş yapabiliyor. yaya, bisiklet vs. giriş yapamıyor. şuana kadar hiç denemedim lakin bisiklet ile girmeye çalışılırsa "çık kardeşim" diyeceğini sanmıyorum oradaki güvenliğin.

Hocam vialandın içerisindeki macfit e üyeyüm.
Spor yapan bir arkadaşın birkaç kez meridası ile salona gelip gittiğini gördüm.
Bisiklet girişi ile ilgili bir sorun görmedim ama denilen gibi yol olarak kullanılmasına karşı bu şekilde bir tedbir alınmış ise çokta mantıksız karşılamamak gerekli
Neticede sınırları içerisinde ölümlü bir trafik kazası olsa (allah korusun) bu işletme bu konuda sorumlu olacaktır.
Sizin özel bir işletmeniz olsa isteyenin istediği zaman içerisinden geçip bir yere ulaşmak için mekanınızı kullanmasına izin verirmisiniz.

@aeneskral
bence asıl sorun bisikletliye yaya muamelesi yapılması.

@cumali55 Güvenliğin işi o tabii ama benim demek istediğim oranın yol olarak kullanılmak istenmesi. Orası bir geçiş yolu olarak değil otoparka gidiş yolu olarak belirtilmiş.

• Beğen
Tepkiler: Furkan Y.
@aeneskral
Dün dediler bana...

@Burakb993
Iste oyle degil kardesim. Otomobiller o yolu, mahalleye gitmek icin kullanabiliyor. Ben kendi aracimla bircok kez o yola girdim, otoparka girmedim, direkt devam ettim ve mahalleye ciktim. Buradaki konu birilerinin ozel mulkune tecavuz etme istegi degil. Otomobillerin gayet normal bir sekilde kullanip bizim giremiyor olmamiz. Bisikletliyi durdurabiliyor ama arabayi durduramiyor. Gücü yetene...

@Burakb993
Eyvallah. Hata bende, bastan belirtmeliydim. Neyse dostum, vergisini odedigimiz, kalkinmasi icin elimizden gelen bu guzel memleketimizde, arap sermayeli söz konusu isletmenin bu uygulamasi karsisinda sizce nasil hareket etmeli?

Hocam malum ülkemiz de çoğu yerler özelleştirildi ve şikayetler pek önemsenmiyor. Toplu bir şekilde gidip konuşmak ve ya protesto etmek gibi hareketler bir nebze etkili olabilir diye düşünüyorum.

Geri