Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vicdan azabı çekiyorum

Scudo
@hamlet2006
Hocam sevginizi gösteremedikten sonra ister istemez görmezden gelmeye başlanır.O yüzden söyledim,yoksa hiçbir sevgi göstermeyin,diye algılamadım.Zaten bunu diyen kişi profilinde kedi fotosu bulundurmaz. :) Gidip bir kedinin veya köpeğin başını okşamak,hem size hemde ona mutluluk verir,sevginizi artırır. Bence sevginin gösterilmesi gerek,çünkü şiddet emin olun böyle uzaktan izleyip,takip etmekle yetinmeyecektir...
Ama süt konusunda bilgi ilginçti,ben sütün köpek yavrularına verilince sıkıntı çıkardığını biliyorum ama kedilerde tahmin etmiyordum.Kedi dediğin sütü sever,tom ve jerryden bunu öğrendik zamanında. :D

Herkese güzel açıklamalarından dolayı ve yaşım sebebiyle beni aşağılamadığından dolayı hürmetlerimi sunarım.Yanan vicdanıma su gibi geldiniz.Allah sizden razı olsun.Çok teşekkür ederim.

Ama insanı da hayvan gibi sevsen daha iyi olmaz mıydı?
Hayvan gibi derken, hayvan kadar yani hayvanı sevdiğin kadar insanı da sevsen??!
Çünkü insan sevmeyen hayvan sevemez. Hayvan tırmalar doğasında var dersin, ısırır normali bu dersin uzak durur karakterli dersin ve yaptıklarını kabul edersin. İnsanı da olduğu gibi kabul etsek en sempatik pandadan daha tatlı olabileceğini düşünüyorum

Bazi yorumlari anlayamadim. Dalga mi geciliyor bilemedim. Daha dogrusu merhamet duygusunu burada paylasan biriyle dalga gecilebilecegini insana yakistiramadim. Belki o yuzden anlayamadim.
Yavru bir kediye merhametinizi gostermekle oradaki cocuklara iyi bir ornek bile oldunuz belki. Ama maalesef o kucuk yavrular o kadar savunmasiz ki seveyim derken bazilari telef oluyor insanin elinde.
Dogrudan sut verilmiyor yavrulara. Arkadaslar yazmis zaten. Yari yariya sulandirarak verilebiliyor diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Scutoid
İş yerimizde ağzında altlıüstlü iki köpek dışı olmayan bir dışı kedimiz var. Bu sene 3. Kez hamile. İlkinde 4 yavrusu oldu. Bakamadı. Sonra yine bir 4 yavrusu oldu. Onları da koruyamadı. Şimdi 3. Kez hamile. O kadar gizli yerlere doğuruyorlar ki bulmak handiyse imkansız. Her doğan yaşayacak diye bir doğaları yok. O nedenle bazı kediler bir seferde 6 yavru doğuruyorlar. Bunların hepsi
@mhtozel
İnsanı seviyorsunuz, kıymet veriyorsunuz, yemek yediği kaba pisliyor. Ömrü hayatımda, insan gibi insana çok az rastladım. Zaten, onlara insan denmiyor, homo sapiens deniyor. Homo sapiens içinde pek nadir insan çıkıyor, zaten insan olana değer verip seviyoruz. Hayvan sevmeyen, insanları da sevmiyor, bir de insanlardan kazık yiyip, teselliyi hayranlardaki sevgide bulan bir grup var. Bu gruptaki bazı fertler tam bir insan düşmanı oluyor. Onlar içşn varsa yoksa hayvanlar.
Toparlarsam, bu dünya, insanlar olmadan sanki daha güzel olur gibi.

Ben şu kitaplara ve orda yazanlara fena takılıyorum bazen 'yaradılanların en üstünü sorsan insan' ben şahsen arkadan konuşan kedi,köpek görmedim yada bir kedinin diğer kediye tecavüz! etmesine,yada işkence! yapmasına,hırsızlık! yapan kedi ,köpek, kuşda görmedim eee ozaman kim üstün kim zayıf? Ben şahsen 'İNSAN SEVMİYORUM' Demekki çok haklıyım.

@Mehmet Metin Levent
Biz hayvandan cok insana ön yargılıyız sanki, daha geçen gün beni de bir köpek ısırdı. Ama akşamına ben başka bir köpeği yol üstünde severken buldum kendimi. Bir köpeğin beni ısırması beni değiştirmedi. Bir tanesinin hatasını hepsine yormadım hatta ısıranı da tam anlamalandıramadım, korkmuştur dedim. Ama bir insan benzer birşey yapsaydı onu hor görmek mi lazımdı. Saldırsaydı hemen şerefsiz kötü karakterli mi oluyor. Biz hayvanda eğitilebilirliği uysallaştırılabilirliği görüp seviyoruz. Ama hata yapan insana bu şansı hiç vermiyoruz. Yok abi ben direk hayvanın doğasını seviyorum diyenlere; kurt yavrusu da cok sevimli olur. Kırsal yerlerde denk gelirsiniz bir sevmeyi deneyin derim. bakalım annesinin doğal tepkisini sevebilecek misiniz? Ama bu bizim onlara zarar vermemize sebep değil. Biz de eğitilebiliriz dostlar merak etmeyin. Sadece aşırı alışılmış ve normalleşmiş ahlaksızlığımız var.

@Mehmet Metin Levent
Bence doğru insan olmak diye bir kavram yok.. Çünkü bu mavi gezegene en yakışanımız bile doğayı harcıyor, kirletiyor.
Evet gezegen çok güzel, herşey birbiriyle çok uyumlu. Düzeni bozan tek varlık insan. Yaklaşık geçmişimiz 100 milyon yıl ve bu kadar sürede 4,5 milyar yaşındaki bir habitatı mahfetmeyi başardık.
Şimdiye kadar dünyada yaşamış canlıların %99'unun başına geldiği gibi, en kısa zamanda neslimizin tükenmesi dileğiyle..

@hamlet2006 neyseki yanlız değilmişim ben de sokaktaki hiç bir kediyi sevmem insanlara alışmasınlar diye . Fakat bizim topkapi sanayi deki kedileri besleriz buranın insanını bildiğim için. Hatta böyle bir şey yaptik gelen geçen para bırakıyor koltuğa

Dosyalar

• 20181030_181413.jpg
    20181030_181413.jpg
    1,1 MB · Okunma: 7
  • Beğen
Tepkiler: hamlet2006
hep temiz kal çocuk. yüreğinden merhameti eksik etme ...

• Beğen
Tepkiler: Scutoid
Geri