Scudo Sports

vidalar

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
rotorlarımın vidalarının içi yalama oldu. çıkmıyor. çıkartmak için ne önerirsiniz ? penseyle çevirmeyi denedim olmuyor malesef.

birde eğer bir mucize olurda çıkarlarsa geri takarken vidalar aaz miktar gres yağı süreyimmi kolay çıkmaları için ?

Scudo
Vidaları karga burun ile tutabilecegin bir şekilde yanlardan törpülesen acaba tutmanı hem kolaylaştırır hem de çevirmesi kolay olur diye düşünüyorum ama nasıl vida törpülenir onu bilen biri varsa açıklık getirebilir mi acaba:eek:.?

Son caredir, sunu yapabilirsin.

Ilk olarak ince bir testereyle, cok yavas ve dikkatli olarak vidanin ortasina bir yarik acip, icine uygun boyda bir düz tornavida sokmalisin. Daha sonra tornavidayla sen acilan yönde kuvvet uygularken, bir baskasi da tornavidanin üzerine cekicle hafif hafif darbe indirmeli. Bu sayede senin elinin gücü vidayi sola cevirirken, cekic de yerine iyice oturmus olan vidanin cikmasini saglayacak. Yalniz vida bir miktar döndükten sonra cekicle vurmayi kesmek gerekiyor, yani sadece ilk hareketi saglayana kadar.

Bu yöntemle, elinde kompresörlü makineler olmayan oto tamircileri motor blok kapaklarini acip kapatiyorlar. Dikkatli uygularsan iyi bir cözüm.

vidalara geniş ağızlı tornavidanın girebileceği boşluklar yaparsan çevirerek açabilirsin.çevirmen yetmezse sağa doğru eğip çekiç ile vurarak döndürmeyi dene.

Hemen bir ek yapiyim. Benim bahsettigim yöntem, sinto'nun anlattigi yandan cekicle vurmak yöntemi degildir arkadaslar. Benim anlattigim yöndemde tornavida, vidaya tam dik oturtulur, cekicle de tam dik olarak vurulur. Yani cekic tornaviya sadece asagi yönde bir güc uygular, vidayi asil döndüren tornavidaya sizin elinizle uyguladiginiz güctür.

banada bikeresinde olmuştu 1 2 vida yala olmuş çıkmıyorlardı bende tüm vidaları çıkarttım yalama olan vidalar kaldı onlarıda bisiklete bindim hızla giderken sert frenlerle rotoru oynalmaya çalıştım başarılı oldu vidalar gevşedi o açılmayan vidaları elimle açmayı başardım

ek olarak sakın yağ sürme vidalara onlar açılır hemde yolda giderken açılır yani vidaya yada klavuza yağ gelmemesi gerek

@HaliliOzturk

Bu yöntem en başarılı yöntem bence. Titanyum vidalara para vermeyi kıyamıyorum. Sonra bisikleti yıkadıkca vidaların bazıları paslanıyor. Acmak gerektiğinde de içleri direk yalama oluyor. Ben de dremel ile vidaya bir kesik atıyorum. Bu yöntemi kullanarak tornavida ile acıyorum.

Benim hurdalıkdan cıkan bazı vidalar:
http://img147.imageshack.us/img147/5086/dsc2780hs9.jpg

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
cevaplar için teşekkürler . herşey hazır . tek eksik geniş ağırlı bir tornavida :D

Geri