ByRedox
Üye
- Tepki
- 3
- İsim
- Serhat
- Başlangıç
- 2008—09
- Bisiklet
- Bianchi
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Çevremde
- RKS kullandım beni köye götürüp getirmez. Onu geçtim gerçekten güçsüz. Bizim buranın yokuşlarında bayılıyor. Pedallada gidene kadar halim kalmıyor. Arabaya alternatif ararken bu kiti buldum.
- Satıcıya sordum kutudan "göbek çıkıyor mu?" diye. Kutudan göbek çıkmıyormuş. Whatsapp'ta yazılı hatta duruyor. Yoksa bende göbek aramayacağım.
- Benim anladığım bölüme geldik yazılım&elektronik. Bunlar fırçasız motor bunların kendi içinden fren sistemi var. Bisikletin vfren, hidrolik vb. fren sistemi olsada olur olmasada desem yeridir.
- İşsizim çok fazla kurşunum yok. Yoksa ürünleri alıp tek tek deneyeceğim. Başka bisikletçiyede sorayım. Belki fikir verir. Bana buradan ya da özelden kaset dönüşümü ile ilgili parça tavsiyesi yazarsanız sevinirim.
---- Biraz forumdan uzaklaşıp gelecek hafta bakacağım işlerime. Bu hafta sınavım var. Ona odaklanacağım.
O arada bisikleti kasetliye nasıl çeviririm onu düşünürüm. Soluk almışta olurum. Teşekkür ederim biraz heyecanlıyım rahatsız ettiysem özür dilerim. Bu forum çok hoşuma gitti keşke önceden tanısaymışım.
- Çevremde tamirci bulsam bir dakika durmayacağım. Kaset sistem dedim o ne dedi. 100.000 nüfuslu yerde 2 tane bisiklet tamircisi ya var ya yok. Benim eski tamircim öldü. O gün bu gündür kendim lastik değişimi yama gibi şeyleri yapıyorum ama ilk kez vitese dokunacağım.Hocam bir nefeslen... Sorduğun bütün sorulara cevap verildi ama sen bisikletten anlamadığın için cevapları algılayamıyorsun.
Yazılanları kısmen tekrar edeyim.
1. Senin göbek aramak gibi bir derdin yok. Göbek satın alacağın jantta kurulu gelecek.
2. Kurulu gelen göbek vidalı mı yoksa kaset ruble için mi? Bunu sana satıcı söyleyecek.
3. Vidali seçeneğin varsa, al-tak-kullan.
4. Jantın üstünde gelen göbek kasetli ruble destekliyorsa, 7 vitesli bir kaset al ve bir spacer al. Hatta ilk önce mahallenin bisikletçisine git, belki onda vardır.
5. Fren ve kaset ruble olayları birbirinden bağımsız... Ancak, disk/hidrolik fren istiyorsan satın alacağın jantın göbeği bu frenleri desteklemesi gerekiyor. V fren olayı da jantın kendisi ile alakalı bir durum, senin paylaştığın linkteki fotoğraflara göre V fren destekleyen bir jant ama bunu da satıcı ile teyit et.
Benim sana önerilerim:
1. 1000W biraz fazla. V fren işini görmeyebilir.
2. 1000W tam olarak yasal da değil. Yokuşları rahat çıkarsın ama düz yolda fazla hızlanırsın. İnce tekerlerle iyi duramazsın ve başına bir bela gelir.
3. Sen bu kiti alma. Git BIMden bir RKS filan al.
4. Bence sen viteslerle biraz oyna, sök, tak, boz, tamirciye git gel, bisiklet parçalarını öğren. Sonra ne istediğine karar ver.
- RKS kullandım beni köye götürüp getirmez. Onu geçtim gerçekten güçsüz. Bizim buranın yokuşlarında bayılıyor. Pedallada gidene kadar halim kalmıyor. Arabaya alternatif ararken bu kiti buldum.
- Satıcıya sordum kutudan "göbek çıkıyor mu?" diye. Kutudan göbek çıkmıyormuş. Whatsapp'ta yazılı hatta duruyor. Yoksa bende göbek aramayacağım.
- Benim anladığım bölüme geldik yazılım&elektronik. Bunlar fırçasız motor bunların kendi içinden fren sistemi var. Bisikletin vfren, hidrolik vb. fren sistemi olsada olur olmasada desem yeridir.
- İşsizim çok fazla kurşunum yok. Yoksa ürünleri alıp tek tek deneyeceğim. Başka bisikletçiyede sorayım. Belki fikir verir. Bana buradan ya da özelden kaset dönüşümü ile ilgili parça tavsiyesi yazarsanız sevinirim.
---- Biraz forumdan uzaklaşıp gelecek hafta bakacağım işlerime. Bu hafta sınavım var. Ona odaklanacağım.
O arada bisikleti kasetliye nasıl çeviririm onu düşünürüm. Soluk almışta olurum. Teşekkür ederim biraz heyecanlıyım rahatsız ettiysem özür dilerim. Bu forum çok hoşuma gitti keşke önceden tanısaymışım.