Scudo Sports

Vidalı ruble ile kaset ruble

Merhaba, konuyu hortlatacağım kusura bakmayın :)
Vidalı ruble bisikletimi kaset rubleye çevireceğim. Değişmesi gereken başka hangi parçalar? Mesela pedal kısmı vb. değişecek mi? Vites aktatım sistemi değişecek mi? Bisiklet bianchi magnum.
(Jant değişiyorken onuda dönüştürebiliyorsam dönüştüreyim.)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Scudo
Merhaba, konuyu hırtlatacağım kusura bakmayın :)
Vidalı ruble bisikletimi kaset rubleye çevireceğim. Değişmesi gereken başka hangi parçalar? Mesela pedal kısmı vb. değişecek mi? Vites aktatım sistemi değişecek mi? Bisiklet bianchi magnum.
(Jant değişiyorken onuda dönüştürebiliyorsam dönüştüreyim.)
Arka göbek değişecek . Ruble oturma yeri farklı oluyor .

Arka göbek değişecek . Ruble oturma yeri farklı oluyor .
Bisikletim için nerebileceğiniz göbek, ruble var mı? Zaten jant değiştireceğim. Ona göre alırım. Jantın göbeği kasetli olanı var. Ben sadece ruble(dişli) değiştirmem yeterli olur mu?

Son düzenleme:
  • Beğen
Bisikletim için nerebileceğiniz göbek, ruble var mı? Zaten jant değiştireceğim. Ona göre alırım. Jantın göbeği kasetli olanı var. Ben sadece ruble(dişli) değiştirmem yeterli olur mu?
Evet sadece ruble değiştirmen yeterli olacaktır.

Önerebileceğiniz shimano ruble var mı? Aktarımı shimano olduğu için rublede shimano olsun

Önerebileceğiniz shimano ruble var mı? Aktarımı shimano olduğu için rublede shimano olsun

Jantınız hasarlı değilse, göbek alıp ördürebilirsiniz. Bulunduğunuz yere göre farklılık gösterir ama ben 6 ay önce 100-150 lira gibi bir fiyata ördürdüm. Ustada tel de vardı, telin tanesini kaçtan verdi hatırlayamayacağım ama internet sitelerinde baktığım fiyattan yüksek değildi. 100-150 lira gibi bir işçilik fiyatına jantın lastiği ve rublesi takılı olarak teslim etti.

Göbek olarak da ucuzundan Shimano Tourney FH-TX500 (V-Fren) almıştım ve memnunum. Shimanonun en basit ve ucuz göbeği olmasına rağmen fabrika çıkışı göbekten daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Fren ve delik sayısına göre kendinize başka model de seçebilirsiniz, Shimanonun herhangi bir modeli sizi pişman etmez.

Rubleyi de vites sayısına göre kendiniz seçeceksiniz. 12-32 dişli Shimano Cs-Hg200-8 kullanıyorum ve dişli oran aralığı 0,875-4 ile tam istediğim gibi.

Vites sayısı da değişecekse vites kolunu da değiştirmeniz gerekiyor ve vites kolları biraz pahalı.

• Beğen
Tepkiler: ByRedox ve MAERKEK
Üa
Jantınız hasarlı değilse, göbek alıp ördürebilirsiniz. Bulunduğunuz yere göre farklılık gösterir ama ben 6 ay önce 100-150 lira gibi bir fiyata ördürdüm. Ustada tel de vardı, telin tanesini kaçtan verdi hatırlayamayacağım ama internet sitelerinde baktığım fiyattan yüksek değildi. 100-150 lira gibi bir işçilik fiyatına jantın lastiği ve rublesi takılı olarak teslim etti.

Göbek olarak da ucuzundan Shimano Tourney FH-TX500 (V-Fren) almıştım ve memnunum. Shimanonun en basit ve ucuz göbeği olmasına rağmen fabrika çıkışı göbekten daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Fren ve delik sayısına göre kendinize başka model de seçebilirsiniz, Shimanonun herhangi bir modeli sizi pişman etmez.

Rubleyi de vites sayısına göre kendiniz seçeceksiniz. 12-32 dişli Shimano Cs-Hg200-8 kullanıyorum ve dişli oran aralığı 0,875-4 ile tam istediğim gibi.

Vites sayısı da değişecekse vites kolunu da değiştirmeniz gerekiyor ve vites kolları biraz pahalı.
Üstünde shimano var, çok memnunum ama kaset 21 vites hangi ürürünü alacağım bilemedim. Ondan foruma soruyorum. Gelen göbek kaset göbek olursa hangi kaset dişli alacağımı bilmiyorum.
Merhaba, eski bisikletime elektrik desteği yapacağım için arka jant değişecek. Bisikletim Bianchi Magnum 3×7
1-) Ruble türü nedir bir türlü çözemedim. Rublesi nedir?
2-) Vidalı Rubleyse kasetliye geçmeli miyim? Kastli ruble taılabilir mi? Sonuçta göbek değişecek.(Gelen jant kaset ruble olarak gelebiliyor.)
3-) Üstünde shimano ruble var. Değişecekse Shimano kaset ruble önerir misiniz?

Vites sayısı değişmeyecek 7 olsun. Çok önemli değil.

Son düzenleme:
Ruble Rusya'nın para birimidir dur konular karıştı
Vidalı ruble de olay rubleyi vida gibi sıkıp göbeğe takıyorsun.

Kaset rublede ruble gövek yerine direk oturuyor . Geçmeli yapısı var.

Vidalı rublesen kasetli rubleye geç vidalı ruble 8 çizer uzun kullanım sonucunda bakım ister göbeği sıkar.

Ruble olarak Cs-Hg 41 veya Cs-hg200 serisi var zaten
Ruble Rusya'nın para birimidir dur konular karıştı
Vidalı ruble de olay rubleyi vida gibi sıkıp göbeğe takıyorsun.

Kaset rublede ruble gövek yerine direk oturuyor . Geçmeli yapısı var.

Vidalı rublesen kasetli rubleye geç vidalı ruble 8 çizer uzun kullanım sonucunda bakım ister göbeği sıkar.

Ruble olarak Cs-Hg 41 veya Cs-hg200 serisi var zaten

2-3 farklı seçeneğin var.
- Vidalı göbek ile devam edip mevcut rubleyi ve vites kolunu kullanmak.
- Kaset rubleye geçip 7 vitesli kaset ruble satın almak, örneğin CS-HG200-7
- Kaset ruble ve 8 vitese geçmek. 8 vitesli ruble ve vites kolu alman gerekecek.
- 8'den fazla vitese geçersen zincir ve aynakol uyumluluğu konularına girmiş olursun, kendin detaylı araştırma yapabilirsin ama daha çok uğraşırsın.

EK: benden önce yazan arkadaşa destek olarak bende uzun vadede kaset ruble daha sağlıklıdır diye ilave edeyim.

• Beğen
20240425_114926.jpg20240425_115011.jpg
Bu rublenin türü nedir? Kasetli mi, viadalı mı? Ona göre plan yapacağım.

Anlamak çok basit .

Ne olduğunu görmek için tekeri yeründen çıkarıp laızm. Kadro kapatıyor
Sökersem tekrar takamam diye korkuyorum :) yama vb. kolayda ilk kez vites sistemine müdahale edeceğim. Vites kolunu değiştirmeden nasıl yaparım bilemiyorum. Göbek ve ruble değişecek bakalım. Yapamazsam eski ustamın kapısını çalacağım.

Sökersem tekrar takamam diye korkuyorum :) yama vb. kolayda ilk kez vites sistemine müdahale edeceğim. Vites kolunu değiştirmeden nasıl yaparım bilemiyorum. Göbek ve ruble değişecek bakalım. Yapamazsam eski ustamın kapısını çalacağım.
Vites kolunu niye değiştireceksin ? Zaten 7'li ruble kullanıyorsun 7'li ruble takacaksın .

En öenmli olayı atladık biz . Kadroya sığacak mı yeni göbek ve ruble kasetli olunca daha çok genişliyor mu bakmak lazım

Vites kolunu niye değiştireceksin ? Zaten 7'li ruble kullanıyorsun 7'li ruble takacaksın .

En öenmli olayı atladık biz . Kadroya sığacak mı yeni göbek ve ruble kasetli olunca daha çok genişliyor mu bakmak lazım
Onu nasıl anlarım. Ruble(dişli) sığıp sığamayacağını nasıl anlarım? Hangi rubleyi alacağımı bilmiyorum ki ölçülerine bakıp gidip az bucuk hesap yapayım. Göbek olup olamayacaüınıda bilmiyorum :)

Onu nasıl anlarım. Ruble(dişli) sığıp sığamayacağını nasıl anlarım? Hangi rubleyi alacağımı bilmiyorum ki ölçülerine bakıp gidip az bucuk hesap yapayım. Göbek olup olamayacaüınıda bilmiyorum :)

Sen en iyisi satıcıyla irtibata geç ve onlardan bilgi al. Muhtemelen kaset rubleye geçmen gerekir diye düşünüyorum ama vidalı göbek kullanıyor da olabilirler. 7 vites ile uyumlu ise gider 7 vitesli bir kaset alırsın. Minimum 8 viters derlerse de, spacer (vites pulu) tarzı birşey ile de 7li kasetten kaynaklanan boşluğu doldursun ve 7 vitesli kaset ile yoluna devam edersin.

Herkesin zevki kendisine ama neden böyle bir bisiklete bu kadar pahalı bir motor takıyorsun ki? Bu bisiklet ile normal pedal çevirerek uzun mesafe gidilmez zaten ama motor takılınca her türlü gider.

• Beğen
Sen en iyisi satıcıyla irtibata geç ve onlardan bilgi al. Muhtemelen kaset rubleye geçmen gerekir diye düşünüyorum ama vidalı göbek kullanıyor da olabilirler. 7 vites ile uyumlu ise gider 7 vitesli bir kaset alırsın. Minimum 8 viters derlerse de, spacer (vites pulu) tarzı birşey ile de 7li kasetten kaynaklanan boşluğu doldursun ve 7 vitesli kaset ile yoluna devam edersin.

Herkesin zevki kendisine ama neden böyle bir bisiklete bu kadar pahalı bir motor takıyorsun ki? Bu bisiklet ile normal pedal çevirerek uzun mesafe gidilmez zaten ama motor takılınca her türlü gider. Dağa tırmanıp iniş yapsanız bile bu bisiklet çok dayanmaz gibime geliyor.
Satıcı ile iletişimdeyim. Vidalı ruble olan versiyonunu önerdi ama ben kasetli versiyonunu alacağım. Bisikletide kasetliye çevirmek istiyorum. Onun bilgisi ondada yok. Keşke istanbulda olsam bütün montajı oraya yaptoracağım :) kasetliye geçerken göbek değilmesi lazımmış. Spacer'ı neresine tacağım. Birde nasıl bir kasetruble , spacer almalıyım?
Çöpe atmaya kıyamıyorum ilerde yeni bisiklete aktarırım ekipmanları. Sağa sola gitmek ve zevk için yapıyorum bu projeyi.

• Beğen
Satıcı ile iletişimdeyim. Vidalı ruble olan versiyonunu önerdi ama ben kasetli versiyonunu alacağım. Bisikletide kasetliye çevirmek istiyorum. Onun bilgisi ondada yok. Keşke istanbulda olsam bütün montajı oraya yaptoracağım :) kasetliye geçerken göbek değilmesi lazımmış. Spacer'ı neresine tacağım. Birde nasıl bir kasetruble , spacer almalıyım?
Çöpe atmaya kıyamıyorum ilerde yeni bisiklete aktarırım ekipmanları. Sağa sola gitmek ve zevk için yapıyorum bu projeyi.
Sen 7'li ruble uyumlu mu diye sor öncelikle .

Geri