Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Yasaklar kaldırılınca bisiklet süresim dahi zor geliyor. Zombi kıyameti gibi oldu ortalık. Maske takmanın bisiklet süren biri için çok bir numarası olacağını zannetmiyorum. Terleyen vücut deriden nefesi alabilir mi?
Cevabınız hayırsa maskeli şekilde sürüyorsanız dikkatli olun derim. Üst solunum hastalıkları için adaysınız.
Cevabınız evetse tebrikler bu kafayla üst solunum yollarına kesin kayıt yaptırdınız. İlk mevsim geçişinizde kurs başlayacaktır.

Vücutla çok inatlaşmaya gelmez . Yoksa Christopher Froome gibi fısfısçı oluruz. Demedi demeyin.

Scudo
Antrenman yapanlar için maske takma gibi bir zorunluluk yoktur (Federasyon ve spor bakanlığının sitesini kontrol edebilirsiniz) Kaldı ki aktif spor yaparken nabız yüksekken vucut oksijene daha çok ihtiyaç duyarken maske takmak kocaman bir soru işareti.Ayrıca aktif olarak futbol ligi başladı sporcular istanbulda maske takarak mı maç yapacaklar.Bu konu ile ilgili detaylar yakın zamanda belli olur diye düşünmekteyim.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bu kadar kasmayın ya, maske takanların önemli bi kısmı burnunu bile kapatmıyor... çözüm belli zaten...

• Beğen
Tepkiler: sspl ve Hami Bulut
Türkiye'de maske kullanımı karikatürdeki hesap herkesin burnu dışarda, hatta çoğu zaman motosiklet kaskını koluna takanlar gibi kolunda gezdirenler de gördüm. Farklı bir yaşam formu olup kolundan solunum yapıyorsa demek. Mart ayından bu yana maskesiz olduğum bir ofis var (tek kalmışsam), bir de ev var.
Bisiklette normal tempoda maske ile her hangi bir terleme nefes alamama durumu yaşamadım, eğer şehirden uzaklaşıp şehirler arası yola çıkarsam da çıkarıyorum. Diğer türlü maske nefes aldırmıyor demek yanlış, burnuna mandal takmıyorlar. Yıllardır uzak doğu ülkelerindeki insanlar maske ile dolaşıyor. Hatta ülkemize geldikleri herkes uzaylı görmüş gibi bakıyorlardı. Maske nefes aldırmıyorsa ameliyat yapan doktorlarda takmasın 8-10 saat süren operasyonları oluyor.

yazı getirmişsin.jpg

Az buz parada değil hani, maskenin en kullanılmaması gereken yer bisiklet sporu zaten. Hani yaya halde iken kullanılsın,zaten kullanıyorum. Kapalı alandaki sporlarda kullanılsın. Açık hava sporunda kullanılması saçma olmuş. O zaman denize giren turistlerde,futbolcularda vs kullanacak öyle yağma yok. :) Ne insanlara yakın kalıyoruz nede bir yerde duruyoruz. Durduğum yerlerde ve apartman giriş çıkışlarında takıyordum ama şimdi maskesiz hiç süremeyeceğiz anlaşılan. Şahsen bir tur için 3 bin küsür tl kaybına giremem. Bakalım neler olacak.

Pazar günü 21km performans turumdan sonra , dün 32km ikinci performans turunu da yaptım şükür. İyi geldi , son 3km kala sağlam yokuşta daha az yoruldum . Pedalladıkça açılıyor insan. İlgili vlog çekimini bugün/yarın kanala koyarım.

edit. bisiklet üstünde maskeye gerek görmüyorum . özellikle rotalarımı insanın neredeyse olmadığı taraflara göre seçtim ve stravaya kaydettim. böyle iyi.

Perşembenin gelişi Çarşambadan belliydi..
Maskeli yaşama alışmamız hiç kolay olmayacak."Yeni Normal" adı altında alınan kararlardan sonra, ömründe ilk defa 3 ay evde izole edilmiş insanlardan ne bekliyoruz ki?
Ülkemiz ile dünya paralel bir tepkisellik ile bu süreci yaşayacak...
Kimse bizim insanımıza yüklenmesin. Sağlık sektörü çalışanlarının başarısı tartışılmaz...
Peki İç İşleri, Eğitim, Maliye, Sosyal Güvenlik, Belediyelere yaklaşım, Çalışma yaşamı v.b. alanlarda iyi bir sınav veremediğimiz ortada..
Son kararlar çerçevesinde ; son üç ay boyunca yaptığım gibi bisiklet sürerken maske takmayacağım. Hatta kısa bir süre boynuma balıkçı yaka gibi takıp kolluk kuvvetlerini görünce burnuma çektiğim buff 'ı da takmayacağım..
Arka ceplerden birinde yıkanabilir 2-3 katlı bez maskem olacak, bisikletten inip topluma yakınlaştığım yerlerde kullanacağım...
Bisiklet Federasyonu bu konu için bir açıklama yapmalı. Sadece milli yada lisanslı sporculara değil tüm bisiklet kullanıcılarına dönük pozitif ayrımcılık yapılmasını önermelidir...

Son düzenleme:
@-Skynet- Ben bundan sonra maske takıp çene kısmında tutmayı düşünüyorum :D ne olur ne olmaz.
Bisiklet parası veremeyeceğim ceza olarak.
Bu ceza olayları başlı başına gelir kapısı oldu.

Son düzenleme:
@-Skynet- Ben bundan sonra maske takıp çene kısmında tutmayı düşünüyorum :D ne olur ne olmaz.
Bu ceza olayları başlı başına gelir kapısı oldu hükümete.

O noktaya kesinlikle katılıyorum. Malum durumlar tam takır kuru bakır. Uçuşa geçmişiz ya... neyse...
şimdi de işsizlik sigortası priminin aylık net gelirden kesilen %1 lik oranın %2 ye çıkarılması konuşuluyor ... ne desem gg.

Bu ceza olayları başlı başına gelir kapısı oldu hükümete.
Denenebilir ama kıl bir memura denk gelinirse ceza kaçınılmaz olur, maskeyi taktıydın takmadıydın; burunun dışarıdaydı içerideydi vs uğraş dur. :D Bu arada bunu sanırım kolluk memurları,polis,zabıta,bekçi falan yazacak. Bunlara karşı sürekli izlemede olmak lazım. :D

@mazot Hayır büyük şehir yap kurtul, ne sen yorul nede millet, bitsin bu büyük karmaşa..😁..Her defasında acaba zonguldak ne olacak, büyükşehir olmadığı halde diye stres yaşamak zorunda mıyız?

3150 TL yi hangi ünlü ekonomistimiz hesapladı acaba..Köyceğize geldim 3 kez kask takmamaktan (1km ötedeki markete giderken vs) ceza yedim toplam 390 TL, acısı hala derindir.Yahu biri bu 3150 yi bana "ceza " diye yazsa, haberdeki gülen kadından beter olurum, hayat felsefem değişir...Şakül kayar, kayış kopar, şanzıman dağılır..Allah hepsine sabır ve şifa versin...

3150 TL yi hangi ünlü ekonomistimiz hesapladı acaba..Köyceğize geldim 3 kez kask takmamaktan (1km ötedeki markete giderken vs) ceza yedim toplam 390 TL, acısı hala derindir.Yahu biri bu 3150 yi bana "ceza " diye yazsa, haberdeki gülen kadından beter olurum, hayat felsefem değişir...Şakül kayar, kayış kopar, şanzıman dağılır..Allah hepsine sabır ve şifa versin...
Haberin sunuluş şekli tam bizim medyaya yakışır cinsten :) Sanki güldüğü için ceza yemiş havası uyandırmış. Gülmek daha yasaklanmadı dilediğimiz kadar gülebiliriz ağlanacak hallerimize .
Pes dedirten olay! Uyarıları dinlemedi, sürekli güldü, cezayı yedi...
(link)

3150 TL kesilen cezaların büyük kısmı sonbahara doğru gelmesi beklenen torba yasada af kapsamına girecek. Ödeyen ödediği ile kalacak. Çünkü hazinenin bakış açısı kopara bildiğimi koparırım kalanını da geçikme faizini siler takside bağlarım (af kapsamı böyle olması bekleniyor ) ha en son noktada seçim meçim olursa borcu tamamen silerler yöntem aynı değişen bişi yok.

Geri