Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
dün kendimi biraz ıssız köy yollarına vurdum. biraz çamur olduk tabi.

1585642029487.png

Scudo
Az önce ekmek almak ve para çekmek için yürüyerek dışarı çıktım. Biraz da açılmak için normalde gittiğimden daha uzak bir atm ve market tercih ettim.
Arkadaş bu ülkede virüs bir bize mi var?
Atm de sıra beklerken dibime dibime giren mi dersin, yolun ortasında içtiği sigarayı üfleye üfleye yürüyen mi dersin. Yok arkadaş benim için bisiklete binme konusu tartışmaya açık değil artık. Yasak gelene kadar güvenle biner işime de giderim kendimce önlem alarak gezerim de. Bu konuda kanuni bir düzenleme yapılırsa o zaman amenna.
Hem Allah aşkına bisiklet kullanımıyla virüs arasında nasıl bir bağlantı kurulup tartışmaya açıldı?

Az önce ekmek almak ve para çekmek için yürüyerek dışarı çıktım. Biraz da açılmak için normalde gittiğimden daha uzak bir atm ve market tercih ettim.
Arkadaş bu ülkede virüs bir bize mi var?
Atm de sıra beklerken dibime dibime giren mi dersin, yolun ortasında içtiği sigarayı üfleye üfleye yürüyen mi dersin. Yok arkadaş benim için bisiklete binme konusu tartışmaya açık değil artık. Yasak gelene kadar güvenle biner işime de giderim kendimce önlem alarak gezerim de. Bu konuda kanuni bir düzenleme yapılırsa o zaman amenna.
Hem Allah aşkına bisiklet kullanımıyla virüs arasında nasıl bir bağlantı kurulup tartışmaya açıldı?
ATM market kuyrukları felan son derece haklısın. İnsanlar hiç dikkat etmiyor maalesef. Bireysel olarak bisiklet sürüyorum şehirden uzak yada insanlardan uzak olarak sürüyorum. Haberlerde dün akşamki görüntü çok vahimdi şehir dışı seyehat için izin almaya gidenler onlarca kişi iç içe girmiş. İnsanlarımız hassas olmayı bana birşey olmaz deme gibi laflar ile vurduymaz tavırlardan kurtulamayacak. Yazik bizlere

Bugün maltepeden osmanbeye sürdüm, bağdat caddesi baya boştu, üsküdardan vapura bindim beşiktaşla arası daha kısa sürüyor diye. Kişi kısıtlaması yoktu çalışanlar dısında herkes mesafeliydi.
Beşiktaşa indim navigasyon ayarlıcaktım iki sivil yaklaştı. Kimlik mi istiyorsunuz dedim, yok antreman yapmak yasak ne amaçla bisikletlisin dediler..çok tınlamadım osmanbeye gitcem, ulaşım için kullanıyorum dedim.
Yol bisikleti kullanıyor olmamdan galiba ulaşım amaçlı kullandığıma inanmadılar ki emin olamadı memur arkadaşlar :)

dönüşte sahil yolunda tek tük koşanlarada rastladım...

Bugün maltepeden osmanbeye sürdüm, bağdat caddesi baya boştu, üsküdardan vapura bindim beşiktaşla arası daha kısa sürüyor diye. Kişi kısıtlaması yoktu çalışanlar dısında herkes mesafeliydi.
Beşiktaşa indim navigasyon ayarlıcaktım iki sivil yaklaştı. Kimlik mi istiyorsunuz dedim, yok antreman yapmak yasak ne amaçla bisikletlisin dediler..çok tınlamadım osmanbeye gitcem, ulaşım için kullanıyorum dedim.
Yol bisikleti kullanıyor olmamdan galiba ulaşım amaçlı kullandığıma inanmadılar ki emin olamadı memur arkadaşlar :)

dönüşte sahil yolunda tek tük koşanlarada rastladım...
Antreman hafta sonları yasak değil mi.

@anilac haftasonu diye biliyordum bende, ulaşım maksatlı gittiğim için memurları takmadım açıkçası, koşanda var ne dicekler, neyi nasıl kanıtlıcaklar....
Antreman için çıkanlar şuan kırsala olan yolları tercih ediyolar zaten, kırsalda bisikletçi avına çıkacaklarını düşünmüyorum hiç

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
@MertV bence şahsi olarak bisiklet sürenler hatta antreman için sürenlerin değil market vs derdine düşülse daha. Market kasiyerler ellerinde eldiven oldumu iş tamam sanıyor ama saatlerce aynı eldiveni takıp bana para üstü yada Kredi kartima.dokunuyorlar başka sektörler içinde geçerli tabi aynısı. Bence bu ve benzeri durumlar önlenmeli

haftasonu kırsal alanlarda suruyoz ama ceza falan ciddi mi ya. Gerçi geçen haftasonu polis de jandarma da görmüştü birşey dememislerdi.

haftasonu kırsal alanlarda suruyoz ama ceza falan ciddi mi ya. Gerçi geçen haftasonu polis de jandarma da görmüştü birşey dememislerdi.
Bende zaman zaman çıkıyorum, bir şey diyen olmadı ama çok kişiye ceza yazMIŞlar.

Bende zaman zaman çıkıyorum, bir şey diyen olmadı ama çok kişiye ceza yazMIŞlar.
Ceza yazılıyorsa sıkıntı gerçi benim oturduğum ilçe izmir merkezde değil pek uğraşmazlar herhalde. Bide dediğim gibi merkezi yerleri degil kırsal alanları tercih ediyorum. Hele mtb de direk dağdayım.
20200307_124012.jpg
burdada jandarma polis karışmaz heralde. 1500mt de sürüş yapıyoruz. Buda mı yasak be buda mı yasak😀

Ceza yazılıyorsa sıkıntı gerçi benim oturduğum ilçe izmir merkezde değil pek uğraşmazlar herhalde. Bide dediğim gibi merkezi yerleri degil kırsal alanları tercih ediyorum. Hele mtb de direk dağdayım. 221981 dosyayı görüntüleburdada jandarma polis karışmaz heralde. 1500mt de sürüş yapıyoruz. Buda mı yasak be buda mı yasak😀
Bağışlayın da aklıma bu geldi 😅.

Valla kimse kızmasın sokağa çıkma yasağı yok sonuçta ve işi olan öyle böyle bi şekilde çıkıyor bende işe gidip gelirken ulaşım için kullanacağım hatta yolumu da biraz uzatıp spor amaçlı süreceğim. Kimseye de bi zararım olmaz kimsenin de bana olmasın 😊

Birde konuya şu açıdan bakmak istiyorum. Örnegin bornovada oturan bir kişi arabası ile yada motosikleti ile evinden çıkıp kordonda bir tur atıp oradan da sahilden göztepe falan taa inciraltina kadar şöyle bir turlayıp evine dönebilir. Buna kimse karışıyor mu? Peki aynı şeyi bisiklet ile solo bir şekilde yapınca neden sıkıntı yaratılıyor. Tamam bisiklet binmezsek ölmeyiz ama absürtce uygulamalar yapılması da acayip yani.

Geri