Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Yassak hemşerim yassak ⛔🚫❌

Scudo
Arkadaşlar bisiklete binme yasağı parkları ve sahilleri kapsıyor yani işe giderken şehir içi yolları kullanarak işe gitmeye bir engel yok görünüyor. Sahillerde de sahilin paralelindeki araç yolunda veya otoparkında sürebilirsiniz. Böyle salgın durumlarında keyfi olarak gezmemek lazım zaten.

İngilterede sokağa çıkmak yasak ama günde bir kere spor için çıkabiliyorsunuz, Avustralya market acil işler ve spor harici evde kalın uyarısı, Almanya o kadar şeye rağmen bisiklet serbest, başka ülkelerde köpek gezdirmek veya spor için bir kere çıkış izni. Ama bizim kanlarımızda ‘Yassah hemşerim’ olduğu için burada çıkmayın. Bu ülkelerin bilim ve sağlık kurulları buradaki arkadaşlar kadar bilmedikleri için bu olayı, sporu da en temel insan haklarından sayıp izin vermişler sınırlı olarak.
Boş yollarda kimseyle temas etmeden yapılacak sporun ne zararı var ki? Bu virüs kimsenin olmadığı yerlerde havadan bulaşıyorsa evinizin camını da açmayın. Oturun havasız sağlıksız kokulu şekilde.

İngilterede sokağa çıkmak yasak ama günde bir kere spor için çıkabiliyorsunuz, Avustralya market acil işler ve spor harici evde kalın uyarısı, Almanya o kadar şeye rağmen bisiklet serbest, başka ülkelerde köpek gezdirmek veya spor için bir kere çıkış izni. Ama bizim kanlarımızda ‘Yassah hemşerim’ olduğu için burada çıkmayın. Bu ülkelerin bilim ve sağlık kurulları buradaki arkadaşlar kadar bilmedikleri için bu olayı, sporu da en temel insan haklarından sayıp izin vermişler sınırlı olarak.
Boş yollarda kimseyle temas etmeden yapılacak sporun ne zararı var ki? Bu virüs kimsenin olmadığı yerlerde havadan bulaşıyorsa evinizin camını da açmayın. Oturun havasız sağlıksız kokulu şekilde.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın popüler olduğu bir ükeyiz. Araştırmak yok, facebook ve instagram paylaşımlarından öğreniyoruz virüsün ne olduğunu ve virüse karşı ne yapılması gerektiğini. "Kelle paça" diyor televizyonlar, hemen çorbacılara hücum ediyoruz. Oysa ki doğru bilgi parmaklarımızın ucunda. Dünya tarihinin hiç bir döneminde bilgiye erişmek bu kadar kolay olmamıştı. Tabi bununla doğru orantılı olarak "bilgi kirliliği" de hiç bu kadar fazla olmamıştı, malesef. Burada tartışmanın hiç bir anlamı yok. O şunu demiş, bu bunu demiş, ben boşveriyorum. Kendi adıma konuşuyorum, eğer toplu taşımayı yasaklamak yerine bisiklet yasaklanıyorsa bir ülkede, o ülkeyi yönetenler ya peynir ekmekle yemişlerdir bazı şeyleri, ya da bin yıl geriden takip ediyorlardır aklın yolunu. İşe gitmek zorundaysam, bisikleti tercih ederim. Benim aklım ve mantığım bana diyor ki, toplu taşıma virüs ve bakterilerin cirit attığı bir ortamdır. Bunu kabul etmeyen insanı ciddiye alıp hiç bir şey söylemem bile.

Konuya biraz aciklik getirmesi icin Fransa'dan yazdigimi belirteyim. Insanlar genelde evlerinde kaliyor. Ancak bu demek degil ki sporuna ara veriyor, kopegini gezdirmiyor, cikip bir hava almiyor. Gayet rahat bir sekilde yasamlarina devam ediyorlar. Tamam park, bahce, kahve, lokanta gibi yerler kapali. Marketlere sirayla alim var. Ama bu forumda ki kadar FELAKET TELLALLIGI yapan kimse yok. Millet bilincli ve biraz daha ASOSYAL davraniyor sadece. Yasagin basladigi ikinci gun mu ne 170 km gezmistim ve cok buyuk olmayan bir sehirden geciyordum. Sehrin icinden buyuk bir kanal geciyor ve kanalin yanindan surmeye basladim. Bir, iki tane jandarma aracina denk geldim ve kosanlari, kopek gezdirenleri saymadim bile. Ha bisiklete binen de vardi. Sadece jandarma ve polis ekipleri suphelendikleri ya da toplu gezenleri uyarip kontrol ediyor. Hatta ceza yiyen bile varmis :srnsml:. Tabi oncelik tedbiri elden birakmamak. Ne demisler? Essegini saglam kaziga bagla, sonra Allah'a emanet et ;). Saglikla kalin, gerekmedikce evde kalin :hhhhhh:.

Yeni bisikletimi alalı 2 hafta falan oldu ( Giant SCR-1) hesapta işe bisikletle gidip gelecektim aldığım günden 2 gün sonra şirket evde çalışma kararı aldı evde öğle molalarında ekmek almaya falan bisikletle gidip geliyorum 😁 bazen akşamları çıkabiliyorum yağmurlu olmazsa bide hafta sonları tabi .Tamamen sokağa çıkma yasağı gelene kadar bisiklete devam kimseye temas etmedikten sonra bir risk oluşturacağını düşünmüyorum tabi herkesin kendi kararı şo bayan şo şekil geyinir bu bayan bu şekil giyinir

Bisiklet sürüp sürmemek kendi insiyatifimizde olan birşey, kendi kendinize triplere girip bisiklet kullananlara başlık altında sövdüğünüzü belirtmeniz terbiye ve edep dışıdır. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Gerekli önlem ve tedbirleri aldıktan korunmayı sağladıktan sonra tek başıma kimseyle muhatap olmadan gerçekleştirdiğim aktivite benim mensuliyetimdedir.

Zaten sokakta tek tük kimse var. Gerekli mesafeyi koruduktan sonra temas etmedikten sonra, kişisel bakım ve temizliğine özenle ile dikkat ettikten sonra bu kadar korku ve paniğe gerek yok.

Bugün alışveriş için (yani gerekli bir çıkma) çıktığımda semt içi bir parkın önünden geçerken tek tük 1-2 kişinin olduğu bomboş park da en az 7-8 kişilik bir herif grubu (belli ki kankalar) birlikte aynı yerde omuz omuza oturuyorlardı.

Şimdi bu durumda 7-8 tane herifin bomboş park da omuz omuza oturması mı sakat, yoksa bisikleti ile işe veya anneme hafta içi ilaç bulamayınca yakın bir semte eski tanıdık bir eczaneye bisiklet ile gidip ilaç almak mı ? (Ha burada ilacı bulup alınca ona da gerek kalmadı)

Yapamamam ve yapmamam arasında bir tercih farkı var hala burada bunu savunuyorsunuz. Hala yazdığımı ve yazılanları düzgün okumadığınızı düşünüyorum. "Zorunda olmadıkça dışarı çıkmayın" cümlesindeki zorunluluğa ilaç almak için eczaneye, ekmek almak için fırına, kovulmayla tehdit edildiği için işe gitmek ile keyif için bisiklet sürmek eylemlerinden hangisi daha yakın bi düşünün bakalım.
Yapıyorsam kendime durumundan farklı bir durum var ortada. Toplumsal olarak yapılması gereken bir eylemde bireysel davranışlarınıza "sorumluluğu bende" diye kılıf uyduramazsınız.

Ben de hasta olacağımı düşünmüyorum. Çıkmamam için baktığımda tek bir sebep yok. Ama bunu yapmam toplumsal kırılmaya yol açıyor bu konuya daha önce de değinildi. Birisi tek başına sürüş yapabiliyor izlenimi vermeniz 2 gün sonra 2 kişi mesafesini koruyarak gidebiliriz demesine döner. 3 gün sonra 4 kişi, bir hafta sonra 30 kişilik grup sürüşlerine döner ve bu süreç bu şekilde atlatılamaz.
Hala yapamayanlar bizi kıskanıyor izleniminize anlam vermeye çalışıyorum. Yapamayanların önünde tam olarak nasıl bir engel var ki sizi vazgeçirmek için uğraşıyolar sizce?
Cidden amok koşucusu yaparsınız insanı. İlla diyorsunuz ki sokağa çıkmak tamamen yasaklansın yoksa biz anlamıyoruz! Arabaların hızlı gitmemesi için tümsek koyulması gibi yani otokontrol yok sanırım bizim toplumda. İlla bi şekilde cezalandırınca anlıyor.

Son düzenleme:
Bugün alışveriş için (yani gerekli bir çıkma) çıktığımda semt içi bir parkın önünden geçerken tel tük 1-2 kişinin olduğu bomboş park da en az 7-8 kişilik bir herif grubu (belli ki kankalar) birlikte aynı yerde omuz omuza oturuyorlardı.

Şimdi bu durumda 7-8 tane herifin bomboş park da omuz omuza oturması mı sakat, yoksa bisikleti ile işe veya anneme hafta içi ilaç bulamayınca yakın bir semte eski tanıdık bir eczaneye bisiklet ile gidip ilaç almak mı ? (Ha burada ilacı almak sorun olmadığı için ona da gerek kalmadı)
Çok sevgili arkadaşlar "zorunda olmadıkça" sözünün neresini anlamıyorsunuz? Neden sanki "bisiklet yerine toplu taşımaya binin" gibi bir söylemde bulunuyoruzcasına bir algı var? Keyfi amaçlı sürmememiz gerekiyor. Bu kadar basit.

Ben kendimi streçe sararım, ben etrafımda hava baloncuğu oluşturum, ben dua okurum diye kişisel yorumlamaya kalkarsak(ülkece buna çok müsaitiz İtalyanlar gibi) herkes "kendince önlemini" alıp dışarı çıkar emin olun. Neyse cidden yoruldum nasıl biliyorsanız öyle yapın. Güvercinle satranç oynamaya döndü olay. Kalın sağlıcakla.

Son düzenleme:
20 Mart' ta Corelli Relax 2.0 katlanır bisiklet aldım ve süremeden yatmaya geçti. Salgınla birlikte şu soğuk ve yağmurlu hava bitse de sürsem diye bakıyorum....

• Beğen
Tepkiler: fReaxzone
20 Mart' ta Corelli Relax 2.0 katlanır bisiklet aldım ve süremeden yatmaya geçti. Salgınla birlikte şu soğuk ve yağmurlu hava bitse de sürsem diye bakıyorum....

Tek değilsiniz. Bende (başka tür/model) aldım, yatıyor öylece, siftahım yok henüz... Ara sıra soğuk odasına giriyor, gidonu, kadroyu seviyorum, lastiğin havasına bakıyorum 🙈

@Voltaire hakikaten zor şeymiş. Zaten zamanımız bisiklet kullanacak alanlarımız kısıtlı üstüne bir de bu illet çıktı. Ama güzel günler gelecek elbet😊

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Voltaire hakikaten zor şeymiş. Zaten zamanımız bisiklet kullanacak alanlarımız kısıtlı üstüne bir de bu illet çıktı. Ama güzel günler gelecek elbet😊

Bende yanında iken sti kollarına eğilip usulca öyle (güzel günler göreceğiz) diyorum; neyse ki o bana cevap vermiyor, şimdilik... 😊

Bu konuyu yakından takip ediyorum ve her iki tarafta (bin-binme) haklı.

1. Ülkede resmen sokağa çıkma yasağı yok.
2. Ülkede bazı özel sektörler (ne yazık ki) bu tehlikeye rağmen çalışmak zorunda (siyasi başarısızlık yüzünden).
3. Ülkede insanlar "zorunda" oldukları bir şeyi yapmak için bir taşıt kullanmalı (yürümek, bisiklet/motosiklet ya da araç).
4. Madem zorunda, araç (toplu taşıma) yerine daha az riskli olan ya yürüme ya da bisiklet/motosiklet arasında bir seçim yapılmalı. Yürümenin temas olasılığını daha fazla artırdığı bir gerçek ise, bisiklet/motosiklet "bana göre" listede ilk denenmesi gereken yöntem.
5. Virüsün havada "asılı kalmadığı" düşünülürse, çevre ile teması en az olan bisikletin kalabalık olmayan yerlerde, bireysel olarak spor veya zevk için sürülebilir olacağını düşünüyorum. Fakat, sürüş sonrası hijyenin (her ihtimali yok etmek adına) hem sürücü hem bisiklet için "kesinlikle" yapılması gerektiğini de buraya ekliyorum.

Peki ben neden işe giderken veya zevk/spor amaçlı sürmüyorum? Çünkü en ufak bir ihmalde dahi sevdiğim insanlara zarar vermekten korkuyorum (hijyene önem vermeyen sürücülere kötü örnek olmaktan da yani "aaa o çıkmış sürüyor ben enayi miyim" diyenlerden). Şu konuda mantık değil duygusal davranıyorum. Kendimden taviz veriyorum, başkalarının hayatından değil.+ Kendi hayatımdan korkmuyorum, potansiyel bir taşıyıcı olmaktan korkuyorum.

Özetle, bisiklet sanmıyorum ki bir ayakkabının topladığı mikrobu toplasın ama zorunlu durumlarda mesafe uygunsa yürümek zorundayım çünkü kötü örnek olmak istemiyorum ve konuyu farklı bir noktaya çekmeden ekliyorum: keşke (kibarcasını diyorum) ülke olarak kaderine terk edilmiş! halde sahipsiz olmak yerine, bir süre dışarı çık(a)masaydık (zevk/spor veya zorunlu).

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Ülke olarak dengeyi kaybettiğimiz gene çıktı ortaya. Hep uçlarda yaşıyoruz ve paranoyak etmişler herkesi. Bir kısım hiç sallamıyor sanki virüs olayı yalanmış gibi davranıyor bir diğer kısım diğer uçta aylarca çıkmayalım gerekirse havasında. Ülkede sokağa çıkma yasağı getirilsin taraftarıyım ben ama insanlara adım attırmazsanız sosyal patlama olur. Bir şekilde insanların enerjiyi atmaları lazım. 10 gün sonra heryer kavga cinayet haberleri dolar adım attırmazsanız kimseye. İşte onun dengesini ayarlayabilmak lazım .
Ben süreci Avustralyada yaşıyorum ve Türkiyeyi de buradan dışarıdan doğru takip ediyorum. Sokağa çıkma yasağı yok şimdilik burada da ama acil iş market spor gibi şeyler haricinde çıkmayın diyorlar. Sosyal ortamlar kapalı toplanmak yok. Mesafe kontrolü herkes kendisi yapıyor. Yolda karşıdan gelen kenara çekiliyor yakın geçerseniz uyarıyor sizi. Biraz önce yürüyüşten geldim parklarda daha 2-3 hafta önce aileler toplanıp piknik yaparken şimdi çekirdek aile olarak yapılıyor o da çok az. Ama herkes koşu bisiklet yürüyüş devam. Uyarıları dikkate alarak tabii ki. Ve bu sabah başbakanın açıklaması bu şekildeyken bile ülkede hasta sayısının düşüşte olduğu yönünde. Okullar bile tatil olmadı o derece işte.
Demek ki bilimadamlarının uyarılarını dinlesek ve dikkate alsak bu iş bir şekilde atlatılacak. O kadar doktorların bilim adamlarının araştırmalarını ve açıklamalarını beğenmeyip bunlar yetmez hiç çıkmayın burnunuzu dahi çıkartmayın dışarı diye ahkam kesmeye hiç gerek yok. İstemeyen çıkmasın kimseyi zorla çıkartmaya çalışan yok ama ne yaptığının farkında olan, başkasına zararı olmayacağı belli olan kesime de karışmayın.

Tek başına bisiklet sürmeye yasak getirilmesini anlamam mümkün değil zaten. Yasağın mantığı vücudun yorulur bağışıklığın zayıflarsa; ağır işte çalışanları madende çalışanları niye izinli saymadın . Onların vücudu yorulmuyor mu. Maksat bisiklet sürerken kaza yaparsın senle uğraşamayız sa; ülkemizde araba kazaları daha fazla oluyor. Araba trafiğini niye yasaklamıyorsun. Anlaşılır gibi değil.

Bende insanlardan mesafeli ve güzergahım da bir şekilde insan teması olmadan bisiklet kullanmaya devam ediyorum. İnanın dışarıda birbiri ile temas içinde onlarca insan var ki anlatamam..

Bugün de GCN RACING tadında - kapalı bir hava, yagmur yağdı yağacak bomboş tek şeritli köy ova yolları- 29 km lik bir sürüş yaptım. 1.18 dakika falan. Yollar boş olduğu için yolun tamamını kullanarak daha keyifli bir sürüş gerceklestirdim. Sokağa çıkma yasağı gelmediği müddetçe ve hava muhalefeti olmazsa suruslere devam ederim. (Extreme bir durum olmazsa{bacagimin kopması gibi} sürüşlere devam ederim. Sosyal medya ve burada çok can sıkıcı yorumlarla karsilastigim için bir süre buraya ve sosyal medyaya bakmayacağım. Anlamsizca bir duyar kasma görüyorum. Moral motivasyonumun bozulmaması için bu mercilerden uzak duracağım.

Sokakların, yolların boş olması, birçok insanın duyarlı davranması nedeniyledir. Bundan faydalanmak etik bir davranış değildir. Bunun yanında, gitmek zorunda olunan yere bisikletle gitmek tabi ki toplu taşıma kullanmaktan iyidir.

Ben de sürdüm abi polis de denk geldi jandarma da kimse birşey demedi. Yarın da surucem.

Anket sonucunu neden dikkate almak zorundayız ki? Ben ve benim gibi düşünenlerin kararı bellidir.

Kimse dikkate alın demedi, sadece bilinmesini isterim ben o kadar. Birisinin araştırdığı yada yazdığı bir şeyi dikkate almanız gerektiğine kimse karar veremez ki, siz neden öyle düşündünüz ?

Ben şahsen bu forumdaki insanların akıllarına güveniyorum ve o yüzden çoğunluk ne düşünüyor bilmek isterim. Ama tepkilere bakılırsa ankete de kimse katılmayacak galiba.
@cazci İnsanlık tarihinin en geniş salgını derken ?

Geri