Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Bisiklet sürülebilir diyenlerin de ,sürülemez diyenlerin de haklı sebepleri var.Ama keşke bu sebepleri birbirimize daha nazikçe sunabilsek.Birbirimize çocuk muamelesi yapmasak.17 Mart'tan bu tarihe kadar 4-5 kez bisiklet sürüşüne çıkmışımdır.Çıktığım arkadaşla temas etmemeye,fazla yakın durmamaya,diğer insanların olduğu yerlerde durmamaya özen gösterdim.Yoğun günlerde ihtiyaç harici dışarı çıkmadım,alışverişimi yaptım ve evime döndüm.Eve döndüğümde el-yüz temizliğimi yaptım.Bu forumdaki her birey özgür.Birbirimize karışamayız.Ayrıca hala dışarıda parti yapanlar,toplu taşımayı ağzına kadar dolduranlar,kahvehanelerde gizlice okey oynayanlar varken birbirimize biraz fazla yüklenmiyor muyuz?

Scudo
Benim sadece buradan değil, sosyal medyadan özellikle bisiklet ile alakalı forum yada platformlarda çıkardığım genel sonuç bu,işe giden gittiği ile kalsın malûm evde kalın sözü onlar için geçerli değil maalesef onlar için sadece evde kalın iki kelimeden ibaret, üstelik mesafelerde önemli değil, işyeri 30 40 km uzaktada olsada malûm mesafeli taşıma var metrobüs vs taşıtlara binsin ama onun yerine bisikleti tercih etsin bisiklet candır tercih edende bu tercihten dolayı tedbirli bireydir,bir diğer bakış açısıda yolda kasklı ekipmanlı birini görünce işe gidip gitmediğini bilecek kadar bilinçli vatandaş moduna girelim, malum giderken lastiğe Allah muhafaza virüs filan yapıştırır bisiklet kötü örnektir tabi buna paralel binen kişi yada kişilerde halk düşmanı bencildir,hele bir kesim daha varki adama bakıyorum her ne gazı var ise yada bilinçli vatandaşçılık moduna girip her neden sebepten olursa olsun ayırım yapmadan binen kişi için yazmış yazıştırmış ama vatandaş stravada 3 bilemedin 4 gün önce segmente girmiş fakat bilinçli arkadaşımız sosyal kanallarda papazın kızını oynuyor.....her neyse bu böyle giderrrr durur,evde kalmak zorunda kalan,home ofis çalışan, işyeri kapatılıp evde kalmak zorunda olan kişi yada kişiler ile hala ise giden gitmek zorunda olan kişiler farkında olmadan birbirine karşı suçlu polis durumunda ... hiçbir yere çıkmadan çıkmak zorunda olan arkadaşları eleştiren küçük yada büyüklerim bilinki kendi adıma ben evime girerken neredeyse çocuklarıma sarılmıyor öpmüyor yaklaşmıyorum bakın neredeyse diyorum çünkü girmeden neredeyse baştan aşağı dezenfekte sıkıp adımımı atıyorum duşumu alıyorum,buraya kadar eyvallah yani çalışmak zorunda olduğum için yoldayım ve mümkün olduğunca tedbirimi alıyorum ama garantim yokkkkk, bunun yanı sıra iyi yapıyorsun diye kimseden bir beklentim olmadığı gibi işime yada hernereye gidiyorsam kimsenin beni yermesine yargılamasınada hakkı yok,kanun kural nizam var sadece benim için değil hepimizin uymak zorunda olduğu kanundan bahsediyorum...yani bari burda üslup kullanırken dikkatli olalım,,kimse kimsenin halinden anlamadığı herkesin doktor, polis,savcı,ağır abi kesildiği sıradan bir Forum olmayalım....
kalın sağlıcakla,..

Son düzenleme:
Şu sıralar forumun en çok uğranan ve mesaj yazılan konusu oldu galiba. Birkaç cümle de ben kurmak istedim.
Herkesin fikrini özgürce paylaşabilmesi güzel ve büyük bir nimet. Burada herhangi bir sıkıntı göremiyorum, ama neden kendi yaptıklarımızı ve düşüncelerimizi karşı taraftakilere %100 doğruymuş gibi aktarıyoruz. Bunu yapmaktan yorulmayanların mesajlarını hayretler içerisinde okuyorum. Siz uyarınızı yapın, gerisini karşı tarafa bırakın. Eğer uyarıları dikkate almıyorsa bu onun suçudur sizin değil. Bir kaç mesajda Dinimizi buna karıştıranlar oldu, sen dışarı çıktın biz çıkmadık, tüm çıkmayanların hakkına girdin falan... Yapmayın abi, bilemezsiniz...
Biri de çıkıp demedi, cebimizde taşıyoruz bu virüsü, evet PARA. O cebe veya çantaya girene kadar kaç kişinin eli değiyor, kaç kasaya girip, kaç tane başka parayla temas ediyor vs... Tamam marketten evine gelince eminim herkes ellerini güzelce yıkayıp dezenfekte ediyordur. Ama dışarıda olanların kaçı ellerini temizliyor, dezenfekte ediyor.. Bu virüs bir şekilde geziyor, gezecek de. Bize düşen bunu minimuma indirmek.
İçinde bulunduğumuz durum nedeni ile herkes üzgün, sinirli, sıkıntılı... İleride pişman olunan cümleler kurmadan, empati kurarak, kimseyi kırıp, üzmeden devam edelim. Umutlu da olmalıyız, Allah'ın izni ile bu badireyi atlatırız arkadaşlar, durum kötü olabilir ama biz bize düşeni yapıp önlemlerimizi alalım. En yakınımızdakilere dahi gerekmedikçe temas etmemeye çalışalım. Sosyal çevremiz ile olan bağlarımızı ve ilişkilerimizi uzunca bir süre mümkün olan asgari düzeye çekelim. Bu, iki taraf için de zor bir durum ama sevdiklerimizi bu büyük fedakarlık ile koruyabiliriz.
Sevgi ve saygı ile sağlıkla kalın arkadaşlar...
Sürçülisan ettiysem affola.

Son düzenleme:
Almanya'daki arkadaşım ile görüştüm bugün. Sokağa çıkma yasağı varmış. Diğer taraftan insanlarla temas etmemek koşulu ile ve insanlardan uzak yerlerde bisiklet kullanmak, spor yapmak serbestmiş. Hatta sağlığı yerinde olanlara özellikle öneriliyormuş. Aksi durumda toplumsal aşırı reaksiyonlardan endişe ediliyormuş.

Aynı evde kalan kişiler birlikte spor yapabiliyormuş. Almanya bu süreci en iyi yürüten ülke şu ana kadar.

Türkiye'deki durumu anlattım anlayamadı. Bizde her şey tam tersi. Mutlaka dışarı çıkıp sporunu yapmamı önerdi.

Bisiklet sürüşü toplumdan uzak yerlerde yapıldığı sürece kesinlikle bulaşma riski yok. Şöyle diyenleri de görüyorum : "efendim senin geçtiğin yere daha önce bir korona virüslü tükürmüşse sen onu alır eve götürürsün " Peki biz koronayı bir kenara bırakalım, senin geçtiğin yere sarılıklı veya tifolu veya veremli biri tüküremez mi...işte biz de bisiklet sürüp bisikletini eve çıkaranlar, eve girmeden her zaman bisikletimizi özenle yıkarız. Korona çıktığından bu yana daha da özenli olduk...Can her şeyden tatlı, ben, senden daha çok seviyorum canımı, zaten onun için elli senedir spor yapıyorum. Herkese sağlıklı günler dilerim...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Buyur sen yürüt süreci. 🤦
Elin degmisken şu İtalya'ya da bir el atsan üstad.
İki dünya savaşı, sayısız soykırım, katliam, sayısız diktatör, sayısız hanedan çıkardı bu cehalet. İnsanlık tarihini malesef cahiller yazdı.

Bu arada Hastalık başlığından moderatör tarafından bana göre bariz trollemeyle "Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler" şeklinde yeni başlıkla buraya taşınıp tartışma yaratılmasına da çok şaşırdım. Forumlarda, ekşi'de çokça zaman geçirdim ama ilk defa bir adminin üyeleri trolleyip algı yaratıp tartışma çıkardığına şahit oldum.

(link)
Strawa abartıyor, gerçek rakamlar aşağıda :
55,36 km
2 saat 36'
21.21 km ort.
506 m kazanım.
Bunun nedenini bilen var mı...?
Telefondan mı açtınız strava kaydını? GPS sapıtmış. Malesef telefon gps'leri bu işte başarılı değiller (muhtemelen bulutlu hava vardı)

Hafta sonunu evde geçirdik. Yarın pazartesi. Sabah çıkıp işe gidicez. Bisiklet + mecburen vapur kullanıcam. Umarım virüsün hafta içi yayılması yasaklanmıştır :kötü:
Cuma günü sefer sayısı aynı olmasına rağmen vapur baya kalabalıktı :(

Telefondan mı açtınız strava kaydını? GPS sapıtmış. Malesef telefon gps'leri bu işte başarılı değiller (muhtemelen bulutlu hava vardı)

Hafta sonunu evde geçirdik. Yarın pazartesi. Sabah çıkıp işe gidicez. Bisiklet + mecburen vapur kullanıcam. Umarım virüsün hafta içi yayılması yasaklanmıştır :kötü:
Cuma günü sefer sayısı aynı olmasına rağmen vapur baya kalabalıktı :(
Evet telefondan açtım felaket bir sapıtma oldu. Bu verilerle milli takıma girerdim...:koptum:Peki bu hep böyle mi olacak, düzeltme çaresi yok mu...?Bu arada hava bulutluydu...

Evet telefondan açtım felaket bir sapıtma oldu. Bu verilerle milli takıma girerdim...:koptum:Peki bu hep böyle mi olacak, düzeltme çaresi yok mu...?Bu arada hava bulutluydu...
Telefonun güç tasarruf modunu off konuma getirin. Sebep bu olabilir.

220FDED4-5E46-4D35-8313-206B4F5DF0D5.png
Şöyle bir bilgi var ancak doğruluğu konusunda bir fikrim yok.

(link)

Toplu taşıma da son durum.

• İnanılmaz
Tepkiler: historiyst
@monder33 ülkede tezat bir durum olduğu aşikar..
bizler mevcut"hükümetten" sokağa çıkma yasağı isterken "hükümet" bunu yapmıyor. "belediye" önlem alırken, ya "sürücü" yada kullanın "halk" tarafından suistimal ediliyor...

Allah sonumuzu hayır eylesin...

221819 dosyayı görüntüleŞöyle bir bilgi var ancak doğruluğu konusunda bir fikrim yok.

Eğer bu gerçekse İzmir'in düştüğü şu hale üzüldüm doğrusu. Oysa ki kendisini Avrupa kenti, modern/çağdaş bir şehir olarak lanse ederdi hep İzmir. Otomobiller, motosikletler, izban, metro, yayalar istedikleri gibi hareket edebiliyorken, virüsün faturasının bisikletlilere kesilmesine herhangi bir anlam verebilen varsa anlatsın da biz de anlayalım. Yazık. İzmir gözümden düştü.

• Üzgün
Tepkiler: historiyst
(link) tek başına yapılan solo sürüşlerin bize zarar vermeyeceğini savunanlardanım,dünya sağlık örgütü eğerki ciddi bir kurum ise ve dünya bu kuruma inanıyor ve güveniyorsa havadan bulaşmadığını resmi olarak açıklamışlar.tabi bu tedbiri elden bırakacağımız anlamına gelmez,bugün sahile kontrol maksatlı yaya olarak çıktım polis ekiplerine sordum keyfi ve spor maksatlı sürmek kesinlikle yasak dedi,bu kuralın hafta içi nasıl uygulanacağını tam söyleyemediler,zorlamanın anlamı yok,yasaksa sürmeyiz olur biter.
Ahmet Kanter
hocam olayın birtek izmirle ilgisi yok,içişleri bakanlığının yayınladığı genelge bu şekilde:) istanbuldada heryer bomboştu bugün

Salgın tedbirlerinden bu yana iki haftadır bisikletle işe gidiyorum. Bir gün, kışın yağmayan bir kar yağışı oldu. Tedirgin olarak otobüse bindim. İnsanlar aksırıyor tıksırıyordu zor kendimi dışarı attım. İşe gidecek olursam bundan sonrada bisikletle gideceğim. Kimse beni bu aralar toplu taşımaya bindiremez.

zorunlu çıkmak zorunda olanlar için bisiklet şu an iyi bir seçenek gibi..... eve girmek istemeyenler evin bahçesine çadır kurabilir.... şüpheli olanlar varsa

Geri