Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
@ali önder abi sürdüğünüz yer nereydi? mavi bisiklet yolu mu? yoksa mavi bisiklet yolu hizasında sahil şeridi mi?

Scudo
@brstrmn mavi yol. Ama şu gerçek eğer bisiklet yolu varsa asfaltta gitmek yasak...( Ha biz o gün ceza yazmak amacıyla olduğunu düşünüyorum) görev aşkı ile yanan ama çöp ile samanı ayırma k in ne demek olduğunu bilmeyen bir arkadaşa denk geldik..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
scooterla giden karı kocayı durdurup (maskeliler ikiside) adama sen devam et deyip kadına duraktan otobüse bin diyen bir zihniyet..sayın meemur diyorki "öyle binilir mi sosyal mesafeye uymadan"..adam diyorki "o eşim benim meemur bey".. meemur diyorki "olmaz..kurallara herkes riayet etmeli"..tv den...
memur birde bu adamın evde eşiyle aynı mekanı paylaştığını, hatta ve hatta maskesiz aynı yastığa baş koyduğunu öğrense...kesin en büyük cezayı yazardı..
işin ilginci arabada giden 4 kişiye ceza yok...
türkiyem...

@HakanAydn abi kuraldan ziyade kuralcılık oynayanlar var. Kafasına göre uygulama yapanlar var. @ali önder hocamın pazardan geldiği fotoları gördük. Haklı itirazı nasıl sonuçlanacak bunu merak ediyorum.
Pazar arabası ile, motorsikleti ile ve özel arabasıyla pazardan yada marketten gelenlere aynı uygulama yapılmazsa , yapılsın demiyoruz, Ali Hocaya karşı haksız fiil gerçekleşmiş olacak. Bu cezayı uygulayan kişi hem kendini hemde devleti vebalde koyacak.

İnşallah yetkili merci itirazı yerinde bularak doğru kararı alır. Ve bundan sonra yapılacak keyfi uygulamalara örnek teşkil eder.

@necmeddin. Bana ceza yazan arkadaşla farklı birşey yaşadık. Onu da anlatayım. Arkadaşın kralciligini.. Bana cuma günü yazıldı. Ctsi ve pazar sokağa çıkma yasağı var. Benim hanım da o hafta icapci. Yeni doğan bebekler e taburcu olmadan işitme testi yapılıyor ve sisteme giriliyor. Cuma günü eşim sokağa çıkabiliecegine dair yazısını aldı. Yazı da sokağa çıkabilecek kişinin ismi ve onun ulasimini sağlayacak kişiye kolaylık sağlanması yazıyor. Ha istesek sağlık kimlik kartıyla da çıkabiliriz. Ctsi hastane gittik geldik sıkıntı yok. Pazar gittik dönüşte kırmızı ışıkta bekliyorum. Arkamda Peugeot j9 minibüs durdu. O da kırmızı ışık için durdu. İçeride arabada iki kişi var. Arabayı kullanan bir adam ve orta koltukta orta yaş üstü bir kadın. Koyluyduler. Öbür şeritte hızlı bir şekilde siviller arabayla geldi ve başladılar adama kalaya..siviller diyor ki arkanızdan geliyoruz korna çalıyoruz, selektor yapıyoruz niye durmuyorsunuz diye kalayliyor. Amcam şunu söyledi. Kızım hamileydi. Ambulans geldi apartopar götürdü. Biz de arkalarından fırladık.. Sivil polis diyor ki bana böyle bir bilgi gelmedi. haima sordum. Yeni dogum yapan var mı diye? O da evet yarım saat önce camkoyden birisi doğum yapmış....Bana cezayı yazan polisle göz göze geldikten sonra ona cuma günü ile ilgili işlem yapıp yapmadığımı sorduğumda beni tehdit eder tarzda bana şuan bile zorla kendime ceza yazdircagimi söyledi. Ben de hiç oralı olmadım. Sonra öbür arkadaşı geldi ve sokağa çıkabiliecegime dair yazıyı sordu. Gösterdim hanımın adı yazdığı için niye senin adın yok diye sordu. Ben de sert üslupla o yazıda ismi yazılan şahıs ve onun ulasimini sağlayacak kişiye kolaylık sağlanması cümlesini okuyunca hhaa tamam dedi
Bu şekilde ikinci mevzuyu yaşadık..
Başka bir olay..Beraber çalıştığımız hemşire ablanın kayinvalidesinde alzheirmer başlangıcı var. Aklı gidip geliyor. Tutturuyor da ben eve gitcem ben eve gitcem. Arkadaş anne sokağa çıkma yasağı var çıkamayız derken çıkıyorlar. Anne yi köye bırakmaya giderken polislere yakalaniyorlar. Durumu anlatıyorlar. Polis inisiyatif alarak gecmelerine izin veriyor.
Şimdi üç olaydan bahsettim. 1. Si benim ceza yediğim ki ona ikimizin de memur olduğunu şartlara göre inisiyatif aldığımızı ve kolaylık sağlamasını istediğimde nasıl çalısip calismayacagini senden mi öğreneceğiz demişti.
2.olay köylünün apar topar çocuğunun ambulansa alınıp arkasından firlamasi. Bu minibüsü bilenler bilir. Çok gürültülüdür. Motor sesi içeriye gelir. Halden anlayabilir miydi???
3.olay da polisin inisiyatif alıp göndermesi. O olayda da şöyle gerçeklik var hemşire arkadaşın kocası emekli polis. Belki ondan dolayı da izin verilmiş olabilir..
Ama ne olursa olsun. Önce insan olacağız. Ben çocuklarıma hep şunu diyorum. İlerde karşınızdaki kişiyi kıyafetinizle ezmeyin. Polis olursun, Dr olursun, öğretmen olursun ama mesleğiniz insanlığınızin önüne geçmesin..
Hafta sonu hanım icapci. Tekrar sokağa çıkacağız. Bakalım vukuat olacak mi

@ali önder Kime ceza yazılsa en çok üzülürdünüz deselerdi. Kesinlikle sizi söylerdim.

@necmeddin. Bana ceza yazan arkadaşla farklı birşey yaşadık. Onu da anlatayım. Arkadaşın kralciligini.. Bana cuma günü yazıldı. Ctsi ve pazar sokağa çıkma yasağı var. Benim hanım da o hafta icapci. Yeni doğan bebekler e taburcu olmadan işitme testi yapılıyor ve sisteme giriliyor. Cuma günü eşim sokağa çıkabiliecegine dair yazısını aldı. Yazı da sokağa çıkabilecek kişinin ismi ve onun ulasimini sağlayacak kişiye kolaylık sağlanması yazıyor. Ha istesek sağlık kimlik kartıyla da çıkabiliriz. Ctsi hastane gittik geldik sıkıntı yok. Pazar gittik dönüşte kırmızı ışıkta bekliyorum. Arkamda Peugeot j9 minibüs durdu. O da kırmızı ışık için durdu. İçeride arabada iki kişi var. Arabayı kullanan bir adam ve orta koltukta orta yaş üstü bir kadın. Koyluyduler. Öbür şeritte hızlı bir şekilde siviller arabayla geldi ve başladılar adama kalaya..siviller diyor ki arkanızdan geliyoruz korna çalıyoruz, selektor yapıyoruz niye durmuyorsunuz diye kalayliyor. Amcam şunu söyledi. Kızım hamileydi. Ambulans geldi apartopar götürdü. Biz de arkalarından fırladık.. Sivil polis diyor ki bana böyle bir bilgi gelmedi. haima sordum. Yeni dogum yapan var mı diye? O da evet yarım saat önce camkoyden birisi doğum yapmış....Bana cezayı yazan polisle göz göze geldikten sonra ona cuma günü ile ilgili işlem yapıp yapmadığımı sorduğumda beni tehdit eder tarzda bana şuan bile zorla kendime ceza yazdircagimi söyledi. Ben de hiç oralı olmadım. Sonra öbür arkadaşı geldi ve sokağa çıkabiliecegime dair yazıyı sordu. Gösterdim hanımın adı yazdığı için niye senin adın yok diye sordu. Ben de sert üslupla o yazıda ismi yazılan şahıs ve onun ulasimini sağlayacak kişiye kolaylık sağlanması cümlesini okuyunca hhaa tamam dedi
Bu şekilde ikinci mevzuyu yaşadık..
Başka bir olay..Beraber çalıştığımız hemşire ablanın kayinvalidesinde alzheirmer başlangıcı var. Aklı gidip geliyor. Tutturuyor da ben eve gitcem ben eve gitcem. Arkadaş anne sokağa çıkma yasağı var çıkamayız derken çıkıyorlar. Anne yi köye bırakmaya giderken polislere yakalaniyorlar. Durumu anlatıyorlar. Polis inisiyatif alarak gecmelerine izin veriyor.
Şimdi üç olaydan bahsettim. 1. Si benim ceza yediğim ki ona ikimizin de memur olduğunu şartlara göre inisiyatif aldığımızı ve kolaylık sağlamasını istediğimde nasıl çalısip calismayacagini senden mi öğreneceğiz demişti.
2.olay köylünün apar topar çocuğunun ambulansa alınıp arkasından firlamasi. Bu minibüsü bilenler bilir. Çok gürültülüdür. Motor sesi içeriye gelir. Halden anlayabilir miydi???
3.olay da polisin inisiyatif alıp göndermesi. O olayda da şöyle gerçeklik var hemşire arkadaşın kocası emekli polis. Belki ondan dolayı da izin verilmiş olabilir..
Ama ne olursa olsun. Önce insan olacağız. Ben çocuklarıma hep şunu diyorum. İlerde karşınızdaki kişiyi kıyafetinizle ezmeyin. Polis olursun, Dr olursun, öğretmen olursun ama mesleğiniz insanlığınızin önüne geçmesin..
Hafta sonu hanım icapci. Tekrar sokağa çıkacağız. Bakalım vukuat olacak mi
Şu sıralar o makamda olan kişiler ekstra agresif ve egolu davranıyor. Zor durumda kalıp o karakterde ki kişilere katlancak olan kişilere sabır diliyorum.

@safex dur daha ilgincini de anlatayım. Cezayı yazan polis derdini bana değil kaykamlikta anlatırsın demişti. Ben belki bizlerin gözünü korkutmak amacıyla tutanak tutulduğunu düşünüyordum 🤣🤣🤣sonraki haftada kaymakamilga gittim orda derdimi duyan bir kişi niye saglik kimlik kartını mutlaka yanımda taşımam gerektiğini söyledi. Ben de ona sağlıkçı olarak değil mağdur bir vatandaş olarak geldiğimi söyledim. Ki polislere bile imzayı tutanağa attıktan sonra söylemiştim sağlıkçı olduğumu.. Kaymakamilga o sırada bir trafikci geldi o da beni bir kişiye gönderdi. Onla çözersin diye. Vardım yoktu. Birisi niye gelmistiniz diye sorunca başımdan geçenleri anlattım. Hakaretsiz sözle ve ses tonuyla resmen dayak yedim. Ha adam sivil memur muydu polismiydi. Bilmiyorum. Kendime küfür ede ede döndüm. Gelmişler bana coronadan bahsediyorlar. İse giderken besgun boyunca aynı kıyafeti giyoyorum. Hastanede besgun boyunca aynı kıyafeti giyiyorum. Eve geldim mi kıyafetler kullanılmayan odada değiştirip balkona atıyorum. Gelmişler. Corona nin arkasından kralcilik yapıyorlar. One iki kişi binmesi yasak ama polisler önde hep iki kişi.. Kaninlar herkese eşit uygulanmıyor.. YAŞASIN KRALCILAR.. 🤣🤣🤣🤣

Selamlar

Bugün sabah , üyesi olduğum bisiklet derneğimizin WP grubunda " ........ köyüne gidiyorum ,gelmek isteyen bana eşlik etsin " yazdım. Birkaç kişi sözleşip dernekte buluştuk . Sonradan gruba dahil olan birkaç kişi " Abi ben oraya gidemem , şehiriçi yapalım " dediği için ne olduysa turu şehiriçine aldık :( Sabahtan planladığım ortalama 80-100 Km yol bir anda oldu sana 25 Km . Bugün günümün içine....... lar yani.

Bugün öğrendiğim yeni bir tecrübe , kondüsyonu birbirine yakın ve iyi anlaştığın insanlarla yola çıkacaksın. Yoksa o tur rezil oluyor. Kendi kendini yiyorsun :(

Niye anlattım bu kadar onuda anlamadım

@Equilibrium grup sürüşlerini bende pek sevmem ama benim durum daha farklı. Zamanında katıldığım bir kaç küçük bisiklet grubunda sürüşlerde hiç bir kuraldan anlamadıkları halde her şeyi kendileri bilir gibi grubu kendi egoları ile domine etmeye çalışıp, sürüş boyunca dır dır dır dır söylenip kafa açanların olduğu gruplardan sonra kendi mi bildim bileli tek sürerim.

Ha tabi bu kural bilmem ne diye dır dır edenlerin kondisyonları nedense bayırlarda yetmiyor ve elde sürerek çıktıklarından bir tek o nokta da kafa dinliyordum.

Son düzenleme:
Ali Bey sizin durumda biraz insiyatif almama var sanki. Ya da oradaki polisler biraz daha heyecanlı nüfus azlığından dolayı sanırım :)

Ben burada gidiş ve gelişte 3 yerde çevirmeden geçiyorum sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde kolay gelsin diyip gözlerinin içine bakarak geçiyorum. :D Tamam ben gezi amaçlı değil işe gidip gelme amaçlı sürüyorum da bana bir polisde dur hemşerim hayırdır nereye demedi :) Bu rotada bisiklet yolu da hak getire, belki ondan diyeceğim ama....

@monder33 Şuan 15 Kg Dağ bisikleti ile 100 Km ve birçok rampa tırmanıyorum ve yaşım 40. Adamlar gencecik mırın kırın ediyorlar ve kondüsyonlu insanları da geriye çekiyorlar. Kendimi dolandırılmış gibi hisettim tur sonunda resmen :)) Tek gitmek en iyisi bir süre sanırım

Evet arkadaşlar akşam mı desem gecemi desem 21 km attım, yağmur yağıyormuş sonradan farkettim , ataşlı delikanlı olmak böyle bir şey herhalde :)

@ali önder kesinlikle güzel bir dilekçe hocam.:harika:

ataşlı delikanlı olmak böyle bir şey herhalde :)

Gücünü bıyıklarından alan delikanlı

Tıpkı Sagan Reyiz gibi.Ama Necmeddin Ağabey bir imparator.Brooks İmperial* almış deyola.
*İmperial means ''imparator'' in Turkish
Brooksla bu vakitten sonra seni kimse tutamaz.Virüse rağmen günlük tur rekorlarını kırarsın :harika:

190117_PeterSagan_1200x628.jpg

Geri