brstrmn
Aktif Üye
- Tepki
- 152
- İsim
- Barış
- Bisiklet
- Bianchi
@ali önder abi sürdüğünüz yer nereydi? mavi bisiklet yolu mu? yoksa mavi bisiklet yolu hizasında sahil şeridi mi?
Şu sıralar o makamda olan kişiler ekstra agresif ve egolu davranıyor. Zor durumda kalıp o karakterde ki kişilere katlancak olan kişilere sabır diliyorum.@necmeddin. Bana ceza yazan arkadaşla farklı birşey yaşadık. Onu da anlatayım. Arkadaşın kralciligini.. Bana cuma günü yazıldı. Ctsi ve pazar sokağa çıkma yasağı var. Benim hanım da o hafta icapci. Yeni doğan bebekler e taburcu olmadan işitme testi yapılıyor ve sisteme giriliyor. Cuma günü eşim sokağa çıkabiliecegine dair yazısını aldı. Yazı da sokağa çıkabilecek kişinin ismi ve onun ulasimini sağlayacak kişiye kolaylık sağlanması yazıyor. Ha istesek sağlık kimlik kartıyla da çıkabiliriz. Ctsi hastane gittik geldik sıkıntı yok. Pazar gittik dönüşte kırmızı ışıkta bekliyorum. Arkamda Peugeot j9 minibüs durdu. O da kırmızı ışık için durdu. İçeride arabada iki kişi var. Arabayı kullanan bir adam ve orta koltukta orta yaş üstü bir kadın. Koyluyduler. Öbür şeritte hızlı bir şekilde siviller arabayla geldi ve başladılar adama kalaya..siviller diyor ki arkanızdan geliyoruz korna çalıyoruz, selektor yapıyoruz niye durmuyorsunuz diye kalayliyor. Amcam şunu söyledi. Kızım hamileydi. Ambulans geldi apartopar götürdü. Biz de arkalarından fırladık.. Sivil polis diyor ki bana böyle bir bilgi gelmedi. haima sordum. Yeni dogum yapan var mı diye? O da evet yarım saat önce camkoyden birisi doğum yapmış....Bana cezayı yazan polisle göz göze geldikten sonra ona cuma günü ile ilgili işlem yapıp yapmadığımı sorduğumda beni tehdit eder tarzda bana şuan bile zorla kendime ceza yazdircagimi söyledi. Ben de hiç oralı olmadım. Sonra öbür arkadaşı geldi ve sokağa çıkabiliecegime dair yazıyı sordu. Gösterdim hanımın adı yazdığı için niye senin adın yok diye sordu. Ben de sert üslupla o yazıda ismi yazılan şahıs ve onun ulasimini sağlayacak kişiye kolaylık sağlanması cümlesini okuyunca hhaa tamam dedi
Bu şekilde ikinci mevzuyu yaşadık..
Başka bir olay..Beraber çalıştığımız hemşire ablanın kayinvalidesinde alzheirmer başlangıcı var. Aklı gidip geliyor. Tutturuyor da ben eve gitcem ben eve gitcem. Arkadaş anne sokağa çıkma yasağı var çıkamayız derken çıkıyorlar. Anne yi köye bırakmaya giderken polislere yakalaniyorlar. Durumu anlatıyorlar. Polis inisiyatif alarak gecmelerine izin veriyor.
Şimdi üç olaydan bahsettim. 1. Si benim ceza yediğim ki ona ikimizin de memur olduğunu şartlara göre inisiyatif aldığımızı ve kolaylık sağlamasını istediğimde nasıl çalısip calismayacagini senden mi öğreneceğiz demişti.
2.olay köylünün apar topar çocuğunun ambulansa alınıp arkasından firlamasi. Bu minibüsü bilenler bilir. Çok gürültülüdür. Motor sesi içeriye gelir. Halden anlayabilir miydi???
3.olay da polisin inisiyatif alıp göndermesi. O olayda da şöyle gerçeklik var hemşire arkadaşın kocası emekli polis. Belki ondan dolayı da izin verilmiş olabilir..
Ama ne olursa olsun. Önce insan olacağız. Ben çocuklarıma hep şunu diyorum. İlerde karşınızdaki kişiyi kıyafetinizle ezmeyin. Polis olursun, Dr olursun, öğretmen olursun ama mesleğiniz insanlığınızin önüne geçmesin..
Hafta sonu hanım icapci. Tekrar sokağa çıkacağız. Bakalım vukuat olacak mi
ataşlı delikanlı olmak böyle bir şey herhalde![]()