Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Scudo
Benim izin işi de yalan oldu. Sonra da yağışlar geliyor. Bir süre daha sadece haftasonları süreceğiz.
Yağış olmazsa aralıkta denerim artık 320'yi. Tabi ki uzun molasız.😁

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Virüse rağmen bisiklete umarsızca bindi, döne döne duramadı.Sonra bir ''ah'' mı aldı ne olduysa oldu,yakışıklı yörüğümüz frenkeştayna döndü bu saatten sonra dışarıya bile çıkamaz, değil ki bisiklete binmek.:krktm:
Cemal dışarı felan çıkma uçak düşürürsün mazallah.:tskler:

239664 dosyayı görüntüle

@hamlet2006 bu nasıl bir traş yaw. Benim dımdızlak ustura traşı dahi , bundan daha bir şekilli. :koptum:
@Cemal Ç. gardaşım hadi bu traşı oldun , virüse rağmen bisiklet sürmemize engel olmaya çalışan bu arkadaşa niye malzeme veriyorsun.

@hamlet2006 bu nasıl bir traş yaw. Benim dımdızlak ustura traşı dahi , bundan daha bir şekilli. :koptum:
@Cemal Ç. gardaşım hadi bu traşı oldun , virüse rağmen bisiklet sürmemize engel olmaya çalışan bu arkadaşa niye malzeme veriyorsun.
Sayın @necmeddin o durakoysun. Yarın yine gezinme yasağı gelince, bu defa hergün 50'ye tamamlıyacağım. Olmadı mahallede yukarı aşağı yapacağım. Hasetinden çatlasın. 🤪
Du yazalım da kim olduğu bilinsin. Siz siz, sizi diyoruz sayın @hamlet2006 .😅

Sayın @necmeddin o durakoysun. Yarın yine gezinme yasağı gelince, bu defa hergün 50'ye tamamlıyacağım. Olmadı mahallede yukarı aşağı yapacağım. Hasetinden çatlasın. 🤪
Du yazalım da kim olduğu bilinsin. Siz siz, sizi diyoruz sayın @hamlet2006 .😅
Kesinlikle katılıyorum. Gerçek şu ki virüs yine yükselmeye başladı. Bize düşen mesafe kontrolünü yaparak 20 veye 30 dan aşağı kilometrelere düşmemek. Senin daha genç ve dinamik olduğunu düşünerek 50 km atman isabetli olur. Tabi en yüksek km ler süper star @Süper Dede 'den gelir. Bazı arkadaşlarda yapmayın etmeyin, evden dışarı adım atmayın diye bağırır. Ekimde süper sezonu aç
20200905_231336.jpg
acağım. Şimdi hazırlık ve dinlenme zamanlarının keyfini çıkarırken kış için kuşburnu topluyorum. Ayva yapraklarını serdim kurutuyorum.

Sonbahar ve kış hazırlıkları.
20200905_231324.jpg

:harika:

2 aydır her aksam çıkıyorum 30-50 arası pedallayıp dönüyorum ışıklarım pek güven vermediği için belediyenin sokak lambaları bitince dönmek zorunda kalıyorum :( Gündüzleri Gravel'ımla 100-120 gidiyorum ama güneş pekmez ediyor beynimi :)

Ay güneşten daha güzel ama görsel zevk pek olmuyor. Hele yalnızsan sıkıcı oluyor biraz.
IMG_20200905_230530_671.jpg

Screenshot_20200906-002947_Strava.jpg

Dipçe: İnanır mısınız sayın @necmeddin , dönerken amcalar yanaştı yanıma? Demişlerdir "deli midir, depek midir? Ne yapar bu gece gece?"😁 Tabi fransızca demişlerdir.🤣🤣🤣

Üç dört gün Çankırı da oyalanip yeni Rotama yelken acicam. Ilgaz üzerinden Kastamonu, İnebolu, sahilden Sinop, Bafra ve Samsun. Gerisi sahilden Trabzon. Fotoları paylaşırım. Şimdi dinleniyorum...

Üç dört gün Çankırı da oyalanip yeni Rotama yelken acicam. Ilgaz üzerinden Kastamonu, İnebolu, sahilden Sinop, Bafra ve Samsun. Gerisi sahilden Trabzon. Fotoları paylaşırım. Şimdi dinleniyorum...
İstediğim yaşam şekli, hayatın verdiği... neyse.😏

Screenshot_20200906-195752.png

Bugün üçüncü sürüşümü yaptım.İlk 45 kilometreyi 32 ortalamayla 1 saat 20 dakikada tatlı tatlı katettim.İlk lastik patlağımı da o sıra yaşadım.
20200906_083921_HDR.jpg

Sebebi şu yarık sandım ama bunu her ne yaptıysa patlatamamış,iğne ucu kadar küçük çakıl parçası gibi bir şey patlatmış.İki kere yama denedim ikisi de tutmadı,en son lastik değiştirdim.(En azından yama setimi değiştirmem gerektiğini öğrendim)Burada çok zaman kaybettim.Ne olduysa da ondan sonra oldu.İlk 45 kilometrenin bacaklara hissi 5 kilometre gibiyken,son 80 kilometre 250 kilometre gibiydi.Yediğim rüzgarın haddi hesabı yok.Bir sağa savruluyorum,bir sola.Şamar oğlanına döndüm.Pedalı bıraksam 10 en fazla 15 saniyede bisiklet duruyor.Ortalama düşe düşe 24'e kadar geldi.O konuda istediğimi elde edemedim ama biraz rüzgar direnci geliştirmiş oldum.
Kilitli pedala geçsem güzel olacak da şu sıralar zor gibi.

Mümtaz abi dün müsait değildim yazamadım. Karadenize çatıdan iniş yapıp yolu düzleyeceksin.Zevkini ala ala sür abi. İzlemede kalacağım. Rotayı değiştirirsen bilgilendirirsin. Tekerine taş değmesin. :harika:

Malümunuz, koranadan ötürü maske takmak gereken bir durum. Üstelik takılmamasının cezası da var. ( Halen devam ediyor mu bilemiyorum, yaya olarak sürekli maske kullanıyorum. Hatta şahsi araç içinde de takıyorum.) Lakin, bisiklet gibi performans isteyen sporlarda oksijen azlığı hem sağlık hemde konfor açısından problemli bir durum. Bu konuda net olarak bir şey çıkmadı diye biliyorum. Kimisi, maske takmak taşıt içi ve yayalar için kural derken kimisi her şeyi kapsadığını diyor. Üstelik bisiklet üzerinde maske takmadığı için ceza yiyenlerde var. Bu yüzden bir anket oluşturup ona göre hareket etmek istiyorum. Uzun bir aradan sonra tekrar bisiklete ağırlık vermeyi düşünüyorum. Genel olarak piyasanın nabzını bir yoklayım dedim. :)

Son düzenleme:
Lazım olur diye yanımda hep 2-3 tane maske ile geziyorum fakat aylardır maske kullanmadan sürüyorum ve hiç bir sorun çıkmadı. Durduğum zaman kalabalığa gireceksem takıyorum ama yol kenarı gibi kimsenin olmadığı bir alandaysam orada da takmıyorum. Bugüne kadar bir çok polis gördüm,hatta toplu taşıma araçlarına yapılan maske kontrol uygulamasının kukalarının direkt içinden geçtim ama yine de polis bir şey demedi. Zaten bisiklet sürerken maske takmak olacak iş değil.

Kalabalığa girdiğin zaman takabilirsin.Sürerken takarsan ölebilirsin.
Bende öyle düşünüyorum da yarın öbür gün kıl bir memur beni durdurup maske takmadığım için ceza kesmeye çalışırsa bir dayanağımız var bilmek istedim. Genel olarak maske takılı durur ama burun açık kalır tarzda kullanmayı düşünüyorum. Bir polis falan görürsem veya kalabalık bir grubun yanından geçerken hemen burunuda kapatırım diyorum bakalım.

Sürüş esnasında takmıyorum. En az 7-8 kere trafik çevirmesine yada normal polis ekiplerine denk geldim. Henüz bir ceza yazılmadı.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Enseye taktığımız kancalara maskeyi tutturuyorum. Gıdımda duruyor maske. Asfaltta gıdıda devam. Eve dönerken mahalleye girince yavas sürmeye başlayıp maskeyi takıyorum. Olmaz olmaz da kalabalıkta 1 hapşuruğa bakar yakalanmamız.

Geri