Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Vision Team 35 Comp SL Jant Seti

@awakening

jantın ne kadar önemli olduğunu, bugün kendim 8 yapan jantı akortlarken anladım.:)

Paylaştığınız resimler bende kaliteli ürün hissi bıraktı.
Güle güle, kazasız günlerde kullanmanızı dilerim.:)
Önemli elbet tekerlek olmadan bisiklet bir arpa boyu yol almaz:) Jant çemberi iyi değilse yada eğrilikler varsa akort tutması çok zor akort tutsa bile tel tansiyonları biribirinden farklılık gösterecektir.Teşekkür ederim.👍

Scudo
Bu janti en az 5000km kullandım. Ara sıra bu jantın kucuk viteslerde ozellikle rampa cikarken ritmik çıtırtı sesleri geliyor ve bu ses sanki aynakoldan geliyormus gibi oluyor. Rubleyi temizleyip tekrar takınca bu ses gidiyor. Onun dışında sağlam ve akışkan bir jant. Maksimum basıncı 110 diye biliyorum. Ben ağır sürücü olduğum için bir hata yapıp 120 ye kadar şişırince jant teli kırdım. Deneyimlerimi aktardım. Hayırlı olsun.

Bu janti en az 5000km kullandım. Ara sıra bu jantın kucuk viteslerde ozellikle rampa cikarken ritmik çıtırtı sesleri geliyor ve bu ses sanki aynakoldan geliyormus gibi oluyor. Rubleyi temizleyip tekrar takınca bu ses gidiyor. Onun dışında sağlam ve akışkan bir jant. Maksimum basıncı 110 diye biliyorum. Ben ağır sürücü olduğum için bir hata yapıp 120 ye kadar şişırince jant teli kırdım. Deneyimlerimi aktardım. Hayırlı olsun.
Üzerindeki etikette 25c lastikle 103psi olarak belirtilmiş. Teşekkürler

awakening , 9 aydır kullanıyorum, ortalama 15 bin km yapmıştır, şu ana kadar hiç akort yüzü görmedi.Resmen içinden geçtim diyebilirim.:) Bu gün bakım (temizlik-yağlama) yapılacak. Çok memnunum , öncesinde bir çok jant kullandım fakat bu jant akıcılık, sağlamlık ve hub sesi olarak gayet tatmin edici.. Size de hayırlı olsun ,iyi günlerde kullanın.

awakening , 9 aydır kullanıyorum, ortalama 15 bin km yapmıştır, şu ana kadar hiç akort yüzü görmedi.Resmen içinden geçtim diyebilirim.:) Bu gün bakım (temizlik-yağlama) yapılacak. Çok memnunum , öncesinde bir çok jant kullandım fakat bu jant akıcılık, sağlamlık ve hub sesi olarak gayet tatmin edici.. Size de hayırlı olsun ,iyi günlerde kullanın.
Yerli yabancı yorumlardan da okuduğum kadarıyla sağlamlık genel olarak kullanıcılarını memnun etmiş. Teşekkür ederim.

30 ve 35 ...
ikisini de kullandım. 35 in sesi beni rahatsız etmişti. Trafikte evet iyi ama dağ bayır ormanda iç sesimi dinleyeyim diye gittim her rota da hub sesi bir yerden sonra psikolojik sınava dönüştü benim için. Akıcılık ile ilgili yorumum iyiydi.
İki jant setini de farklı bisikletlerde kullandım gerçi.
30 u carraro 062 de
35 i fire 3.2 uci de kullandım.

Hayırlı olsun. İnceleme paylaşırken ürünü aldığınız yeri, fiyatı ve ödeme koşullarını da paylaşırsanız daha faydalı olacaktır.

Hayırlı olsun. İnceleme paylaşırken ürünü aldığınız yeri, fiyatı ve ödeme koşullarını da paylaşırsanız daha faydalı olacaktır.
Teşekkür ederim. Bike&outdor dan satın aldım son ürünü satın almış olmalıyım ki ürün şuan satışta değil güncel fiyatı ise ortalama 11000tl gibi

Son düzenleme:
üzerindeki 103 psi ibaresi 25C ve üstü genişlikteki lastiklerde 103'ün üstüne çıkmayın anlamında. Yoksa 23c lastikle pekala 110 basılır. Tabi lastiğin maksimum limiti buna el veriyorsa. @RmzBurak abi ses konusundaki yorumun süper :D

Arka jantta ses bende de vardı, QR'i çıkarıp QR yuvasına iki uçtan 5 alyan sokup sıkınca düzeldi.

Ama rulmanlar çok kaliteli değil, tıkırtılı dönüyor, el atmak lazım. Karaköy'e uğrayıp FAG, SKF ne varsa alayım

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve TafLan
Fsa cok kotu rulmanlar kullaniyor ve birkac bin km sonra bu rulmanlar tıngırdamaya başlıyor, bilginize.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Arka jantta ses bende de vardı, QR'i çıkarıp QR yuvasına iki uçtan 5 alyan sokup sıkınca düzeldi.

Ama rulmanlar çok kaliteli değil, tıkırtılı dönüyor, el atmak lazım. Karaköy'e uğrayıp FAG, SKF ne varsa alayım
Jantlar bir kez yağmur gördü şuan için rulmanlarda tıkırtı vs yok km arttıkça durumu yazarım. Sizin jantlar kaç km sürüldükten sonra rulman sesi yapmaya başladı?

1500 km civarı ses başladı, jantlar yağmur görmedi, hiç yıkanmadı yani suyla temas hiç yok. SKF rulman sordum tanesi 250 TL. Çin işi olanı 45 TL. Arka jant 5 bin km ardından akort ihtiyacı görmedi, ön jantta teller titreşimden gevşeyince birer tur sıktım hepsini

Son düzenleme:
Yaklaşık 500km sonunda jantların fren yüzeyleri bu şekilde kayda değer bir renk atması olmadı, akort gayet iyi, rulmanlarda şu aşamada herhangi bir sorun yok diyebilirim.
Hub sesi oldukça yüksek ama yavan diyebilirim, önceki asistan/novatec hub daki o metalik (isviçre saati benzeri) yüksek tatlı ses çok daha iyiydi

Dosyalar

• IMG_20240415_10232.jpg
    IMG_20240415_10232.jpg
    149,9 KB · Okunma: 45
Son düzenleme:
750km sonrası ön jantta renk atması mevcut ancak ön ve arka jantlarda herhangi bir ses yada titreşim yok, akıcılık sorunsuz.

Dosyalar

• 20240827_143806.jpg
    20240827_143806.jpg
    157,2 KB · Okunma: 37
Geri