Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vites ayarı tutmuyor

@Auron Sanchez Balata spreyi boyayımı söktü diyorsun ? bu imkansız.Fren balata temizleme spreyleri özel yapıları sayesinde metal aksamların üzerindeki kirleri su gibi akıtır parlatır.Boya sökecek bir kimyasal değildir ne marka kullandıysanız belki markanın kalitesizliği yüzünden olmuş olabilir.Ben RC yakıtlı aracım içinde kullanırım çamurda kirde kullandıktan sonra hiç korkmadan sıkarım su gibi akıtır aksamlardaki kiri ama boyasına bir zarar gelmez. :)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Zefal017
Scudo
@Auron Sanchez Bu arada bu spreyle kullanmak için zincir temizleme aparatları vardır zincir tertemiz temizlerler.Balata spreyini aparata döküp kullanabilirsiniz.Hatta önce balata spreyi döküp temizledikten sonra aparatı temizliyip içine zincir yağı döküp zinciri yağlamak içinde kullanabilirsiniz.(Aparatla yağlamayı pek önermem ama iş görür.)Yada damla zincir yağı alıp zincir başlarına tek tek damlatarakta zinciri yağlayabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Zefal017
@Auron Sanchez
zincir üzerindeki aşırı yükte gecikmeye neden olabilir, daha sonra aktarıcının yanıt verme hızı ve gerilim yönetimi belirleyici olabilir.
öncelikle ayakta vites değiştirmemen lazım :) hem sistemin hem kendin için en iyisi bu

@Zen.eren Hocam şimdi zincire balata spreyi sıkıp temizledikten sonra suyla duruluyor musunuz?

@Tasogare yok hocam ayakta değiştirmiyorum, değiştiriyorum bir süre sonra ayağa kalkıyorum sürmeye başlayınca tak diye vites değişiyor :(

ooo, baya gıcık durum, aynı vitesteyken boşluk yapmıyor vites anca geçiyor doğrumudur ?
muhtemelen vites ayarı, ikisi birden, garip bi şekilde her iki aktarıcıdaki ayarsızlık da zinciri eğerek bir diğer aktarıcı üzerine etki eder

@Tasogare aynen hocam bekliyor bekliyor sonradan tak diye geçiyor, bazen iki kez tak tak yapıyor anlamadım yağı az geçişlere sıkıntı mı yapıyor diye düşünüyorum.

@Auron Sanchez Hayır,zaten balata spreyi sudan daha iyi temizliyor hem paslandırmıyor.Özelden attığım videoda aşamalarıyla hangi ürünleri kullanman gerektiği var ona bakabilirsin bende aynı videodaki gibi bakım yapıyorum :) :) Geç vites geçişide tel gerginliğiyle alakalı.

o kadar bekleme varsa sorun başka olmalı, vitese geçtiği halde ekstradan tıkır tıkır ses var mı ?

@Auron Sanchez

@Tasogare Hocam oluyor aynen tıkır tıkır ediyor sonra başka vitese alıyorum düzeliyor da daha geçen gün yaptırdım ayarını :(

esmiyor başgan, gabloya suç bulma :)
git aynı yere tekrar göster para almaz, indexin doğru olduğuna emin olduktan sonra ayarlamaları kablo gergisinden yaparsın.
aktarım sistemin ne ?

yazın hava değişimleri çok etkiler

arka aktarıcı üzerindeki aktarıcının poposunda, ön aktarıcı için araya gergi ayarlayan adaptör kullanabilirsin

2 gün olduysa al bisikleti karşına gözünle kontrol ederek gergiyi sık ya da gevşet, jokeylerin dişlinin tam altında olması gerekiyor, ses yapan vitese al ses gidene kadar kurcala @Auron Sanchez

@Auron Sanchez Olur bazen öyle şeyler gidip tekrar yaptır @Tasogare dediği gibi genleşmedende ayar bozulabiliyor yaz sıcağı sağolsun :(

@Tasogare Hocam sabah sınav var gelince bi kontrol edeyim dediğiniz yeri :) Teşekkür ederim
@Zen.eren İnşallah bi daha olmaz cidden sinir bozucu bi durum. Teknik bilgi öğrenmek şart :okyrm::okyrm::okyrm:

rica ederim, çözersen mesaj at buraya da kutlamalara başlayalım :)

@Auron Sanchez o mekanizmAnın dişlinin tam altına gelmesi lazım. Demekki denk gelmiyor altına. Vites kolunada bakın belki düştüyse falan zarar görmüş olabilir. Kolu bir çıt çektiğinizde bir dişlinin altından diğer dişlinin altına tam izasına gelmesi lazım tel biraz gerdirin. Sonra izaya gelip gelmediğine bakın. Gelmiyosa vites kolundada sıkıntı olabilir.

Yeni aldığım bisikletin vites ayarlarını bozdum. Ayarın Fabrika ayarı kadar hassas olması için saatlerce uğraştım tabi acemiliğiminde etkisi var. Fakat istediğim randıman olmadı 5 dakikalık kadar kolay bir şey değil bence epey ince ayar gerektiriyor.

@PanigaleR aslinda gercekten de o kadar kolay,cok buyutmeyin boyle ayarlamalari gozunuzde :) acemiliginde etkisi oluyor yapa yapa zamanla 3dk lik is haline geliyor..

Geri