Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vites değiştiricileri ve aynakol boyanır mı?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Herkese Merhaba,
Vites değiştiricileri ve aynakol (kranklar) boyanır mı? Veya eski boyası sökülerek tekrar boyanabilir mi? Bu konuda görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..Saygılar..

Scudo
boya olduğu sürece boyanır tabi ama sorun çıkartabilir .mesela arka aktarıcıyı boyadığın ve boya kuruduğu zaman işlevini engelleyebilir boya;)

Özellikle arka attırıcının kompleks yapısı, boyamaya engel bence. Yani dış kısımları kabaca boyanabilir, ancak dikkatli olmakta fayda var. Olmayacak bir yerde boyanın yapacağı bir kabarıklık, bir engel vitesin çalışmasını engelleyebilir.
Ayna kolu boyamak biraz daha kolay, en azından dişlileri söküp rulmanların temas ettiği yerleri kapatırsanız istediğiniz gibi boyarsınız.

Vites Değiştirici ve Ayna Kolu neden boyama gereği duyuyorsunuz, bilgi paylaşma açısından yanlış anlamayın yani, yazarsanız memnun olurum. Bence orjinal hali çizilsede ne olursa olsun daha güzel. İlginize şimdiden teşekkürler.

Bence arkadaşın boyama istemesinin nedeni
Aynakolun kranklarındaki boya bi süre sonra siliniyo özellikle siyah olanlarda .

Arka atırıcıda ise darbeler ve çizikler anında göze batıyo.
Tabi kendi açımdan .

Bide ben soriyim boyanırsa nasıl bi boya ile boyanır ?

@Ontario

Evet aynen dediğin gibi siyah boyanmış olanlar için soruyorum

Krank eğer iyi kalite malzeme ile boyanırsa sorun çıkartmıyo mesela elektrostatik toz boya ile boyası hiç kaybolmadan uzun süre kullanabilirsin...

elektrostatik boyaları nerden bulabiliriz birde bunu profesyonel bir şekilde birine boyatabilirmiyiz bu işleri yapan birileri varmı

İdris Aca'nın 7 kg 'lık bısıkletını gorduysenız aynakol ve arka aktarıcı boyanmış bır sekılde çok sexi bir goruntu elde edilmiş :D

Son Hali ile JBC PRO 6980 Gr. fikir danışabılırsınız kendısıne ;)

Arka aktarıcılar bulunduğu konum itibariyle çiziliyorlar, hele hele siyah bir aktarıcıysa durum daha vahim. Benim arka aktarıcımda bu durumdan muzdarip üstünde ki çizilmiş yerleri neyle rütuşlaya bilirim.

Siyah marker kalem işinizi görür.

arkadaşlar aynakolda boya atmalar mevcut sizce ne yapılabilir? 1 yıllını anca doldurdu bisiklet,anca 1-2 kere yere düşmüştür bu aşınmalar nasıl oldu hayret ediyorum
190134

@hamlet2006
ne ile boyamak lazım hocam peki?

@Desert Fox
Sorunu giderdikten sonra paçaların aynı aşınmayı tekrarlayacağından müdahale etmene hiç gerek yok.Bırak öyle kalsın, kafana takma derim.

Parçaların boyaları zarar görünce seviniyorum çünkü çizilecek diye endişe etmeye gerek kalmıyor :cool: Parçayı ilk taktığında ister istemez temiz kalmasını istiyorsun ama ilk çiziği alınca rahatlıyorsun :D maşanın üst bacağında oluşacak olan çizikler dışında (performansı etkileyeceği için) hiçbir çiziği önemsemem. Zaten parçalarımın büyük çoğunluğu 2.el olunca kafam daha da rahat oluyor :) siz de takmayın. @Desert Fox aynakola şeffaf kaplama yapıyorlar ama onun için çok geç gibi. Ama uç tarafına plastik koruma alabilirsin. Aynısı fren kolu için de geçerli.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Sprey boya ile boyanabilir. Rotusdan daha iyi olur

Resim malzemeleri satan büyük kırtasiyelerde fırınlanabilir seramik boyalar vardır. Fırınlama kısmını sürdükten ve boya biraz kuruduktan sonra fön makinesi orta ısı kademesi ile tamamlayabilirsiniz. Yada kolaya kaçarak faber castell veya edding permanent kalemle boyayabilirsiniz.

@Mustafa Zeybek
Hocam öylede, yeni toplama bisiklet projem var, sıfır gözükdün istiyorum eskiden ne güzelmiş çıplak metal yüzey bütün parçalar çizilecek diye bir endişen yok

Geri