Scudo Sports

Vites Kolu Çok Sert - Shimano Xt M780

Çağrı Fatih Yamalı

Forum Demirbaşı
Tepki
292
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar selamlar,

Bir çok xt vites kolu ile karşılaştırmama rağmen, en sert benimkisi.
Bir yerleri yağlanır mı vites kolunun ? Sanki aktarıcıyı parmağımla ittiriyor gibiyim.
Deore-Slx-Alivio bile daha yumuşak.

Scudo
Vites telini yağla biraz da vites ayarı yapman gerekecek ama bu işin sonunda sorunun düzelecektir

• Beğen
Tepkiler: Osman D.
Yukarda da söylendiği gibi bir süredir kullanıyorsanız ve vites kablolarınız iyi değilse ondan olur. Telleri değiştirmeyi deneyebilir ya da söküp içini bir miktar yağlayabilirsiniz. Ayrıca arka aktariciyi güzelce temizleyin. Sorun çözülecektir. Yeni kablo almak isterseniz de içi teflon kaplama olan kaliteli kablolar tercih edin örn; jagwire

Baradine teflon vites teli kullanıyorum. İlk aldığımda da sertti. Daha da sertleşti diyemem. Aynı sertliğini koruyor ürün. Alalı 2 ay oldu bu arada.

Bende de sram x5 vites kolu var arka aktarıcı kuş tüyü gibi ön aktarıcıyı küçültürken de kuş gibi ama büyütürken alimi gidondan çekip avuç içiyle attırıyom vitesi sizce bu normal mi parmakla da artırılıyor ama 3 basıştan sonra parmak ağrısı yapıyor.

Merhaba arkadaşlar ne yaparsam yapayım çözüm bulamadım. Vites atarken sorun yok fakat Claris Fren-Vites kolunda freni kullanmak için bastırdığımda çok sert ve sanki açılmasını sağlayan yay bir yere takılıyor gibi. Bunun çözümünü nasıl yapabiliriz. Yağlama, toz temizleme bütün işleri yaptım fakat halen sorun devam ediyor. Frene basarken kol ilk başta gelmiyor çok sert basılınca takılan bir yerden çıkıyormuş gibi ani olarak geliyor. Bu Fren-Vites kolunu nasıl söküp tamirini yapabilirim. O yay için eğilme vs. var mı diye nasıl bakabilirim söküp. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Yaşadığım sorunu bir arkadaş daha yaşamış video olarak koymuş aynı sorun bende var. Nasıl yapabiliriz arkadaşlar. Yardımlarınız için tekrardan teşekkürler çok can sıkıcı bir durum böyle bir sorunun olması.

Geri