Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vites kolu hakkında

Emre Akcan

Forum Bağımlısı
Tepki
340
Bisiklet
Scott
sora vites kolu kullanıyorum ön vitesi düşürmek için tuşa basmak için olağanüstü güç sarfetmek gerekiyor bazen sıkıştı sanıyorum. 2 elle geçirmek durumunda kalıyorum.
bunu nasıl düzelteceğim?

Scudo
ilk aklıma gelen bi wd40 sık :) olmazsa başka şeyler denersin

@Emre Akcan
Vites kolu değilde ben fren kolunda yaşadım hemen hemen aynısını Fren güçlükle sıkılıyor ve bi noktadan sonra tak diye kapanıyordu. Bisikletcime götürdüm Fren kollarının aralarına ve kadroda telin açıldığı her noktanın giriş ve çıkışına WD-40 sıktı bunu yaptıktan sonra kolu biraz bas çek yaprı ve göz kararı çok az daha sıktı. Ve fren adına hiç bir ayar yapmadığı sadece WD-40 sıktığı halde fren mükemmel derece iyi oldu.

Umarım bu bilgi işine yarar.

@Emre Akcan

Ön vites kablon doğru takılmamıştır. Kablo kadronun altından geçtikten sonra, aktarıcı vidasının solunda kalan tırnağın üstünden dolaşıp vidaya dönmesi gerekiyor. Yani baş aşağı çevrilmiş L şeklinde gelmesi gerekiyor telin. Siz teli o tırnağın içinden geçirmişsiniz anladığım kadarıyla. O zaman bu şekilde çok çok zor geçiriliyor vites.

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
herkese teşekkür ederim fren teli yeni takıldı yanlış takıldı sanırım düzelttirip wd40 sıkacağım.

Hayırlı sürüşler arkadaşlar, (hort!):hhhhhh:

2. el 2013 model carraro dambiez yol bisikleti aldım. 2*9 sora sistem. yaşı itibariyle teknolojisi eski. sorunum şu:

ön vitesi büyütmek için kolu ittirdiğimde, vites kolu üzerindeki kırmızı çentik(resimde) ortaya geliyor. Ancak zincir küçük dişliden büyük dişliye geçmiyor.
2. kez ittirdiğimde kolun üzerindeki kırmızı çentik başa geliyor ve zincir hiç bir takılma yada zorlama olmadan büyük dişliye geçiyor. Aynı durum vitesi
küçültürken de yaşanıyor.
Kısacası, dişli büyütmek ya da küçültmek için vites kolunu iki kere kullanmak zorunda kalıyorum.

Sanki önde bir yaprak daha olsa aktarıcı onu da kullanacakmış gibi geliyor.

böyle bir durumla daha önce karşılaşan oldu mu?
2 li aynakol yerine 3 lü aynakol takılsa nasıl olur? takmak mümkün müdür? Takarsam sorun çözülür mü?
Aynakolu 3'lü yapmak yerine vites kolu ve ön attırıcıyı mı değiştirmek daha iyi olur?

şimdiden teşekkür ederim.

Hayırlı sürüşler arkadaşlar, (hort!):hhhhhh:

2. el 2013 model carraro dambiez yol bisikleti aldım. 2*9 sora sistem. yaşı itibariyle teknolojisi eski. sorunum şu:

ön vitesi büyütmek için kolu ittirdiğimde, vites kolu üzerindeki kırmızı çentik(resimde) ortaya geliyor. Ancak zincir küçük dişliden büyük dişliye geçmiyor.
2. kez ittirdiğimde kolun üzerindeki kırmızı çentik başa geliyor ve zincir hiç bir takılma yada zorlama olmadan büyük dişliye geçiyor. Aynı durum vitesi
küçültürken de yaşanıyor.
Kısacası, dişli büyütmek ya da küçültmek için vites kolunu iki kere kullanmak zorunda kalıyorum.

Sanki önde bir yaprak daha olsa aktarıcı onu da kullanacakmış gibi geliyor.

böyle bir durumla daha önce karşılaşan oldu mu?
2 li aynakol yerine 3 lü aynakol takılsa nasıl olur? takmak mümkün müdür? Takarsam sorun çözülür mü?
Aynakolu 3'lü yapmak yerine vites kolu ve ön attırıcıyı mı değiştirmek daha iyi olur?

şimdiden teşekkür ederim.

ÇÖZÜLDÜ:

Sorun vites ayarlarındaymış. vitesi yeniden ayarladım. artık ön vites kolunu bir kere itekleyerek dişli büyütebiliyorum.

ayrıca konuyu açan arkadaşın bahsettiği sorunu da yaşıyordum. vites telinin fazla gergin olmasından kaynaklanıyormuş. ayar yapınca o da düzeldi. vites ayarını şu videodan yararlanarak yaptım👇👇👇

Dün bir kaza geçirdim bugün çıktığımda vites sadece 3 kademe atiyor ve boşa çıkıyor acil yardım Yolda kaldım bisiklet triban 500

Geçmiş olsun. Vites ayarı bozulmuş gibi geldi bana. Elinize bir tane yıldız tornavida alıp youtube'da nasıl ayar yapıldığını öğrenip kendiniz de yapabilirsiniz.
ancak aktarıcı eğilmiş ise bisikletçiye göstermek gerekir.

• Beğen
Tepkiler: tnbal
Geri