Scudo Sports

Vites kolunun vidası düştü

Yunus Emree

Forum Bağımlısı
Tepki
145
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar merhaba, SL M390 vites kolunu kullanıyorum.
Bir gün ön aktarıcıyı 2ye atayım dedim baktım mekanizma boşa düşüyor.
Tel koptu heralde deyip indim baktım ama sağlamdı, sonra aklıma geldi, tel kopsa da mekanizmanın çalışması gerekiyordu galiba...
Biraz kurcaladım baktım sağ kolda sımsıkı duran vida sol tarafta kendiliğinden düşmüş, o düşünce de vites atılmıyor. Elimle alt taraftan destek verince çalışıyor.
Bu vidayı nerden bulabilirim bilgisi olan var mı?
Normalde shimanonun bir sitesi vardı bütün parçaların tek tek parça kodunu verip alışveriş yapmamızı sağlıyordu. Daha önce yararını görmüştüm ama şu an bulamıyorum, ya da bulduğum işe yaramıyor.
Bahsettiğim vidanın yeri, parça kodunu bulsam vida satan yerlerden alabilirim belki ama bulamadım. Vidayı da sökemiyorum elimde malzeme yok.
Yardım ederseniz sevinirim.
new-shimano-acera-sl-m390-trigger-shifter-shift-levers-9x3-speed27-speed-intl-1487767161-50579...jpg

Scudo
Arkadaşlar bilen biri yok mu? Vida yalama olmuş sanayide açmaya uğraştıkları zaman...

vida yalama olduysa yuva da yalama olmuştur. uygun vida bulabilirsiniz belki ama yeni diş açamayacaksanız bir anlamı yoktur. sanırım parçalarını ayırmaya da pek el verişli bir kol değil. sıfırı 150 tl. imkanınız varsa kolu değiştirin. daha sağlıklı ve garanti çözüm olur.

@makaram
Benim bulmaya çalıştığım vida sol kol için, sağ koldaki vidanın kafa kısmı yalama oldu ama çok önemli değil zaten. Düşenin yerine hangi vida kullanıldığını görmek için çıkarmam gerekiyordu ama olmadı.
Shimanonun yedek parça kılavuzunda da yazmıyor gibi.
Bana yardımcı olmak isteyen kişi belki kendi bisikletinde koldan vidayı söküp civatacıda hangi ölçüde olduğunu öğrenebilir. Başka yol şu an görünmüyor.

Geri