Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vites sistemimi yükseltmek istiyorum

einstein05

Üye
Tepki
14
İsim
Ahmet yusuf
Bisiklet
Salcano
Merhaba arkadaşlar benim salcano Xrs 300 yol bisikletim var ve vites sistemini yenilemek ve yükseltmek istiyorum
Aşağıdaki parçalar birbirine uyum sağlarmı sormak istedim,

jant göbeği eski sistem olduğu için göbek:

ruble:

vites-fren kolları:

zincir:

arkadaşlar maddi durumum pek iyi olmadığı için herşeyin ucuzuna kaçmaya çalıştım sizce sıkıntı verirmi ?
ayrıca göbekte 8-9 uyumludur yazıyordu 10 lu ruble sorun çıkartırmı öğrenmek istedim.

Ayrıca daha iyi bir fikriniz varsa önerebilir misiniz?

Scudo
göbekle rublenin uyumsuz olduğu ürünlerin üzerindeki açıklamalardan anlaşılıyor zaten? ve göbeğin açıklamasında disk frenle uyumlu olduğu yazıyor..ayrıca göbeği değiştiricekseniz daha kaliteli bir şey almalısınız ki bu değişime değsin diye düşünüyorum..

bi de şey var. göbek değiştirmek için jant setinin tekrar örülmesi gerek diye biliyorum. üstelik eğer her işi kendiniz yapacaksanız ruble sökme anahtar ve zincirine de ihtiyacınız olacaktır. biraz daha düşünün iyi karar verin. yol bisikleti hakkında pek bilgim yok ama dışarıdan bakılınca yeni bisiklet almak daha avantajlı duruyor sanki :krnz:

@Oğuz A Fiyatları pahalı olduğu için oralara çıkmak istemedim

@Yusuf Kemal EREN yeni bir göbek buldum bu uyum sağlıyor

@hsnbykkls kendim yaz boyu bisikletçide çalıştım jantı kendim örebilirim malzeme konusunda sıkıntım yok amasyada yaşadığım için bu tip sistemler hiç yok etrafımda
görebileceğim bir örnekte yok sizce sıkıntı yaşarmıyım

Buldugun göbekler MTB Göbekleri ve Yol bisikletine olmuyor. Baktigin göbeklerden modellerinden yolacikarsak, bulmak istedigin göbek bence bisikletinin üzerindeki göbekden iyi olmayacaktir ki neden degistirmek istediginide anlamis degilim.

Campagnolo Viteskollari (ergopower) shimano ile uyum saglamiyor.

Zaten bisikletinin üzerindeki parcalardanda bir sey yazmamissin, biraz bilgi vermis olsaydin belki daha iyi yardimci olabilirdik.

Mesela yukarida yaz boyu bisikletcide calistim ve janti kendim örerim diyorsun, bir jan örebilecek kisi en azindan MTB ve Yol göbeklerini ayirt edebilmeli ki sen bunu yapamiyorsun.

Benim görüsüm sen bu isden fazla anlamiyorsun galiba, böyle sormayla hemen ögrenilcek is degil bu. Bence sen yazboyu calisdigin bisikletciden degilde isden anlayan iyi bir bisikletciden biraz fikir alsan daha iyi olur.

Ben tribandaki microshift sistemden hiç memnun değilim, değiştirmek istesem tamamen grup seti mi değiştirmem gerekecek? :)

@Murat Cömez (link) benim göbeğim bundan ve bildiğim kadarıyla bunun içinde en fazla 8 dişli var yeni tip göbeklerden hiç görmedim bu konu hakkında biraz bilgi verirseniz sevinirim
Campagnolo nun uymadığını bilmiyordum söylediğiniz için teşekkürler

ARKA VİTES RD2300
FREN TAKIMI CALIPPER
VİTES KOLU SHIMANO A050
ÖN DEĞİŞTİRİCİ FD2300
Üstündeki donanımlar ise bunlar
(Diğerlerinde marka yazmıyor)

Xrs 300 kendi klasmanında tek zaten o fiyata başka rakibi yok ve fiyatı 800 tl ye çıkarana kadar başka bisiklette yok. Ve yapacağınız hiç bir UpGrade için deymez. Belki tektro fren bacakları olabilir ama başka hiç bir parça değiştirmeye değecek bisiklet değil. Bütçen düşün ama bosuna da para harcama. Yavaş yavaş biriktir 1000-1500 tl biriktiğinden bunuda 300-400 e satar 2000 tl ye güzel bir bisiklet alırsın.

Mosso Cavalier 700 Tourney kullanıyorum.Başlangıç olarak aldığım için Tourney vites sistemi sıkıntı değildi fakat artık yeterli kalmıyor.2000 TL'ye 105 setler var.Sizce bu kadroya takmak mantıklı olur mu? Kadromda rahatım ve kadromu seviyorum.4000-4500 TL'ye 105 Ktm-Mosso-Merida vb. markalar var fakat bunlar için biraz daha biriktirmem lazım.Sizce ne yapmalıyım?

Dosyalar

• ss.jpg
    ss.jpg
    9,4 KB · Okunma: 15
@yagiz2jz
Ben olsam 2000 liraya sıfır 105 alacağıma bisikleti satarım. 3000 liraya hem kaliteli, hem 105 setli yol bisikleti bulunur sanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Mustafa Zeybek
Abi 4000 TL'den aşağı yok 105 setli bisiklet.Varsada 2.eldir fakat ben sıfır alıcam.

@yagiz2jz
Dostum dolar ve euro nereden baksan 50 kuruş arttı. Üstelik 2018' de bisikletlere %20 vergi geldi. Yeni bisikletlere biraz baktım, 400-600 zam var, donanım olarak ya aynı kalmış, ya aşağı çekilmiş. Bunlara rağmen 0 alacağım dersen senin bileceğin iş. Ben fikrimi belirttim. Örneğin şu bisikleti 3000' e bulmak zor olmasa gerek. (link)

@Mustafa Zeybek
Yeni vergilerle 735 TCA 105 5200 TL civarına yükselicek.Fiyatlar aşırı yüksek.2.el istemiyorum.Mecburen 5700 grup set alıcaz.

Geri