Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

vites sistemlerininde kalite sıralaması nasıl olmalı

Tepki
9
arkadaşlar vites sistemlerini arıza konusunda riskli olandan en az sıkıntı çıkaranlara doğru bir listede sıralayalım.

idare ederden en kaliteliye kadar nasıl bir sıralama çıkar sizce?

saygılar

Scudo
shimanoımu yoksa sram mı hangisi. Yoksa ortaya 1.5 karışık mı olsun :D
acera danmı başlayacak tz serisindenmi yoksa deore den mi başlayacak

Vites sisteminde arıza yapabılecek en tehlikeli parça zincirdir..Zincir bakımsız ve omru tukenmıs ıse kopar.Arka aktarıcı ıse saga sola dıkkatsızce yaslamaktan yamulabılır cok dıkkat etmek lazım.Teller ise zamanla paslanabılır ve dayanımı duser onunda kopma ıhtımalı yuksektır..Bakımsız her turlu malzeme sorun cıkarır...Bakarsan dağ bakmassan bağ olur..:)İyi forumlar..:)

Bencede zincir dikkat çekmesede çok dikkat edilmesi gereknbi öge çünkü bi bakıma bütün yükü o taşıyor... ama bir yandan arka attırıcı oldukça önemli çünkü çok harektili bir parça üstelik o kdr yük onuda etkiliyor bnce bu üküsüne iyi bakılmalı.... Saygılar

sram'ı bilmiyorum

bir arkadaşın shimano ile ilgili ifade ettiği şu;

altus, acera, deore, deore, lx, xt şeklinde gidiyorumuş sıralama. ne dersiniz?

@norveçli balıkçı

Benim bildiğim;

Tz, Altus, Acera, Alivio, Deore, Slx, Xt, Xtr şeklinde dağ bisikleti çekiş sistemi sıralaması...

Lx artık dağ bisikleti ekipmanı olarak üretilmiyor, onun yerine slx geldi. Ama şehir bisikletleri için olan seriye bakıyorsanız onlarda lx halen var sanırım...

dağ bisikleti için varsayıyorum, sisteminiz bakımlı olduğu sürece, yani zinciri yağlı, yeterince temiz, dişlisi yada zinciri aşınınca değişen muntazam aralıklarla bakımları yapılan, telleri ve kabloları yağlanan veya zamanı gelince değişen sistemler uzunca yıllar sorunsuzca çalışır. burda sisteminiz üst modellere doğru çıktıkça vites daha hızlı geçer, daha kararlı geçer,ağır arazi şartlarında(çamur yada büyük engebeli araziler vs.) vitesiniz alt yada üst dişliye kaçmaz, bisikletiniz hafifler, sanılanın aksine üst modeller oldukça sağlamdır, ve serisine göre artı özellikler eklenir. örnek vermek gerekirse, xt serisinin vites kollarında instant relase diye bi özellik vardır; vites koluna bastığınız gibi vitesi değiştirir, bu özellik vites yükseltirken çok işe yarar. daha alt modellerde vites koluna basarsınız ama vites kolu bırakınca geçer bunun sebebi vites kolunun iç mekanizmasındandır, ama xt ve xtr serilerinde bu diğer şekildedir. bu şekilde başka örneklerde verilebilir...

Shimano'da Sram'da aynı mantıkla hareket eder. Her parçanın kendi model numarası vardır bu model numaraları o parçanın hani segmentte olduğunu gösterir. Mesela Shimano'da Altus, Acera 3xx, Alivio 4xx, Deore 5xx-6xx (geçen senenin modeli), SLX 6xx, XT 7xx, XTR 9xx diye gider.

Bunlarla ilgili iki görsel ekleyip konuyu bitireyim :)

Dağ bisikleti:
http://www.bike-advisor.com/wp-content/uploads/2013/01/sram_shimano_corespondent.jpg
Yol bisikleti:
http://racefietsblog.nl/wp-content/uploads/2010/06/groepentabel.jpg

Evvela birkaç yurtdışından gelen bisikletci arkadaşların bisikletlerine bakım yapan birisi olarak şunu söylemek isterim;
Bakımı düzgün yapıldığı ve darbe almadığı müddetçe emin olun Shimano Altus serisi dahi işinizi hayli hayli görecektir. Aşağıda gördüğünüz resimdeki bisikletle arkadaşımız Fransa'dan gelmiş. Bisikletteki en üst seviye malzeme Shimano Tourney. Elbette ki malzemeler arasında kalite farkı muhakkak var lakin maksat sağlık için bisiklete binmekse alt seviye malzemeler de işimizi hayli hayli görür fakat işin içerisinde yarışlara girmek gibi bir amaç varsa deoreden aşağısının da pek kullanılmamasından yanayım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sağlıcakla kalın... :harika:

http://i1091.photobucket.com/albums/i391/farukcubukcu/Mobile%20Uploads/20141024_172801.jpg

Bende bu konuda yardim shimano ile sram arasinda cok fark varmi

• Beğen
Tepkiler: Nautica
@Kaplan53 hayır bence çok bir fark yok. İkisi de piyasanın bayrak tutanları birbirleriyle hemen hemen aynı düzeydeler ve sürekli rekabet içindeler. Bu rekabet sayesinde shimano sram'ı, sram da shimano'yu piyasada ayakta tutuyor aslında. :)

Bildiğim kadarıyla Shimano daha esnek bir yapıya sahip ama Sram ise daha serttir.

@Kaplan53 bir tanesi mavi diğeri kırmızı. :D Tamamen rekabet ve reklamcılık yani aralarında kalite farkı yok. :) Fenerbahçe ve Galatasaray gibi düşünün :D :D :D Ehehehehe

@Ozan Yiğit Tabaş bu cvp bana yeterli geldi dostum bugün saraçhaneden sedona 420 alacaktım ama kadro boyu yoktu 52 vardı bana büyük gelirdi bana 48 lazım

• Beğen
Tepkiler: sercansekkin
@Kaplan53 Aşağı yukarı muadil ürünlerdir Sram ve Shimano'nun ürünleri tabi kendi sınıflarında ve modelleri için geçerli bu söylediğim. Markadan markaya ya da modelden modele daha değişik özellikler barındırabilirler. Ben sizin yerinizde olsaydım sistemlerin kullanıcıların yorumlarını okurdum iki marka arasında fark arayacağıma. Bu yöntem daha sağlıklı tercih yapmanıza neden olur. Ayriyetten ne kadar doğrudur bilemem zira sram set kullanmadım hiç shimano'nun daha ömürlü olduğunu söyleyenlere denk geldim. Ayrıca bi dönem sram parçası bulunmuyordu piyasada çok olmadığından artık yavas yavas bu da kalkıyor.

• Beğen
Tepkiler: Kaplan53
@sspl parca sıkıntısı cekermiyim o cıdanmı dedin kırıldı bozuldu mesela sram parcası bulamaz mıyım sıkıntı yaratırmı yada shimano taksım sıkıntı olurmu

Geri